Forsøgsstationen - Et værksted for professionel scenekunst

Forsøg 13/14

Hovedforsøg: Kitch

Forsøgsstationens hovedforsøg i 13/14 sætter fokus på Kitsch.
I hele december arbejder ca. 25 scenekunstnere med at undersøge, hvad der sker, hvis man konsekvent og vedholdende arbejder patetisk, banalt og sensationelt med scenekunst.

Læs mere

LESSONS IN MELANCHOMANIA // KATRINE WEIGELT

Forsøget er et slags teaterlaboratorium hvor vi vil kreere en serie af innovative soloer, alle skabt indenfor den samme tidsramme (ca. 7-10 min) og den samme minimalistiske scenografi. De vil alle blive spillet af forskellige skuespillere fra forskellige lande, således bidrager hver spiller med sin særlige baggrund og input til forsøget. Inspireret af Charles Darwins […]

Læs mere

FELIX // ALICE MARTUCCI

I forsøget Felix kommer vi til at bruge forskellige arbejdsmetoder. Udgangspunktet er et ønske om at udforske den spænding som findes mellem frihed og begrænsninger, mellem bevidste valg og tilfældighed og mellem regler og intuitioner.

Læs mere

TALKBOX // ERIK POLD

Tesen bag forsøget er, at det er muligt at lave en forestilling som i sin færdige form er i dialog med et ungt publikum, hvor de unge selv er i fokus, og hvor tematikken både udfoldes for dem og med dem. Altså hvor jeg som kunstner ikke ved bedre, men i direkte forstand stiller spørgsmål til publikum. Er […]

Læs mere

Scenisk kropsmanipulation // arrieregarden

Teater Arrièregarden arbejder i forsøget "Scenisk kropsmanipulation" med udgangspunkt i en undren over menneskets grundlæggende tendens til at at ville ligne de mennesker, det omgiver sig med.

Læs mere

Shakespeare // rikke Liljenberg

Et forsøg med Shakespeare - skuespillerens vej! Shakespeare - interactive & accessible!

Læs mere

RESPIRATION // LIV PFLUG

Projektet udspringer af et behov for at udforske teatrets potentiale for et nærvær, som kontrast til nutidens hurtige tempo og høje støjniveau. For at gøre dette, går vi helt tilbage til udgangspunktet for liv: inspiration – pause – ekspiration - pause

Læs mere

LIKE NOT LIKE // BÄCKVALL & ROSSIL

Et års uhæmmet og utæmmet kreativitet påvirket af, og delt med hele verden, kulminerer nu i et scenekunstnerisk eksperiment, hvor grænserne mellem scene og internetpublikum tværes ud i en helt ny slags skabende process.

Læs mere

TOTAL! DANS! for børn / Ellen killsgaard

I forsøget TOTAL! DANS! er børnene frie til at bevæge sig rundt i rummet mellem danserene, spejle dansen eller blot observere.

Læs mere

Story Play // jesper la cour

– en udforskning af levende fortællinger.

Læs mere

ByeBye Baby // Teater Signatur

Teater Signatur er rykket ind på Forsøgsstationen med forsøget "ByeBye Baby. Forsøget tager udgangspunkt i temaet: ’at miste’.

Læs mere

HVAD KAN JEG BLIVE? // FORUMTEATRET PRISME

SPLEJSNING AF FORUMTEATER OG SPILDESIGN

Læs mere

om at samle // teater bloom

Fænomenet "at samle" var ikke blot genstandsfelt for Teater Blooms undersøgelse, men også et dogme for forsøget. Det blev gennemgående for proces, form og indhold i et forsøg på at forstå en samlers tankegang.

Læs mere