Forsøgsstationen - Et værksted for professionel scenekunst

Forsøg 18/19

Den største drøm

I august-september 2018 afholder Teater Borderline forsøget DEN STØRSTE DRØM. De vil undersøge hvordan forholdet mellem realplans-fortællerammen og eventyr-planet vægtes i forestillingen ’Den største drøm’ i forhold til tekst/sprog, lyd og scenografiske genstande for målgruppen 9-12 år?

Læs mere

Speech(less)

Forsøget Speech(less) udforsker modersmål, rytme, bevægelse og betydning gennem en kropslig oversættelse af det talte ord. Forsøget ledes af koreograf Annika Kompart og forløber i september 2018.

Læs mere

DANS DANS DANS

Forsøget er tænkt som et forum hvor selvstændige dansekunstnere mødes, træner og undersøger sammen. Formatet er udviklet af Ellen Kilsgaard gennem tidligere forsøgsarbejde.

Læs mere

Perception i mødet mellem mennesker

Perception i mødet mellem mennesker - En performativ undersøgelse af tildækning i det sociale rum. Forsøget undersøger mødet mellem mennesker med fokus på synlighed og usynlighed samt udfordringer i kropslig kommunikation. Forsøget er skabt i forbindelse med BA i Teater- og Performancestudier på Københavns Universitet, og ledes af Katrine Bøtker og Freja Forsman og forløber i efterår 2018

Læs mere

Skuespilleren som Shaman

Det Olske Orkester begyndte i august 2017 et 3 år langt forskningsprojekt på Forsøgsstationen, der skal undersøge og udvikle et teatralsk formsprog, der bygger på en kombination af poetisk fortælling og ekspressionistisk fysisk teater. I sæson 18/19 arbejdes med "Skuespilleren som Shaman".

Læs mere

Mødet mellem den poetiske fortælling og det ekspressionistiske fysiske teater

Det Olske Orkester begyndte i august 2017 et 3 år langt forskningsprojekt på Forsøgsstationen, der skal undersøge og udvikle et teatralsk formsprog, der bygger på en kombination af poetisk fortælling og ekspressionistisk fysisk teater.

Læs mere

Marathon

Forsøget Marathon undersøger kollektiv hukommelse, hukommelsestab og forvrængning af narrativ i den tid, vi lever i lige nu. En tid hvor vi er fyldt med information, vi ikke ved hvordan vi skal navigere i, hvor vi ofte kun kender til en brøkdel af en historie, og hvor kildekritik og fakta ofte er svært at holde fast i. Forsøget er ledet af Sophie Grodin, med performance kollektivet JAMS.

Læs mere

Fra Studie til Studio

Forsøget "Fra Studie til Studio" er ledet af skuespiller Andreas Lyon og har til formål at undersøge behovet for ikke-kommersiel undervisning - kan der skabes et privat rum uden kommercielt pres hvor kunsteren kan føle sig fri til at udvikle sig.

Læs mere