Forsøgsstationen - Et værksted for professionel scenekunst

Forsøg 18/19

Hvad er et forsøg?

Hvad er et forsøg? – skabelse af en arbejdsdemonstration om praksisbaseret kunstnerisk forskning: forsøgsteamet vil udvikle en arbejdsdemonstration, der synliggør, hvordan begrænsninger, fysiske benspænd og obstruktioner kan frisætte og skabe nye muligheder for skuespillerens og dukkespillerens arbejde og udtryk. Arbejdsdemonstrationen er en kunstnerisk og pædagogisk form, der vægter formidling og læring. Publikum kommer om bag scenetæppet og drages ind i det skabende rum. Forsøget ledes af Lotte Faarup og Øyvind Kirchhoff.

Læs mere

Skuespilleren som Shaman

Det Olske Orkester begyndte i august 2017 et 3 år langt forskningsprojekt på Forsøgsstationen, der skal undersøge og udvikle et teatralsk formsprog, der bygger på en kombination af poetisk fortælling og ekspressionistisk fysisk teater. I sæson 18/19 arbejdes med "Skuespilleren som Shaman".

Læs mere

Teach Each Other Lab

Forsøget "Teach Each Other Lab" inviterer en bred skare af mennesker til at deltage i to dages laboratorie, hvor deltagerne udforsker og deler med hinanden hvad de hver især 'mestrer' udfra et grundsyn om at alle mestrer deres egen praksis og har viden som kan deles og give nye perspektiver til gruppen.

Læs mere

DANS DANS DANS

Forsøget er tænkt som et forum hvor selvstændige dansekunstnere mødes, træner og undersøger sammen. Formatet er udviklet af Ellen Kilsgaard gennem tidligere forsøgsarbejde.

Læs mere

Gnisten i det Blå hav

Forsøget med titlen "Gnisten i det Blå hav" er det første af 3 planlagte undersøgelser med den overordnede arbejdstitel “Træningens Alkymi”. Forsøgene ledes af Jonas de Neergaard.

Læs mere

A land where no dragons hide

Forsøget "A land where no dragons hide" er en undersøgelse af en performance som udfordrer det private og det offentlige, en søgen efter at skabe nye forbindelser mellem performer og publikum. Forsøget ledes af koreograf Sara Gebran.

Læs mere

Fra Studie til Studio

Forsøget "Fra Studie til Studio" er ledet af skuespiller Andreas Lyon og har til formål at undersøge behovet for ikke-kommersiel undervisning - kan der skabes et privat rum uden kommercielt pres hvor kunsteren kan føle sig fri til at udvikle sig.

Læs mere

Den Blå Time

Forsøg ledet af Birgitte Lundtoft med formålet at undersøge hvilken påvirkning har lys og mørke har på os (som mennesker, performere og publikummer) - og hvordan kan vi forstærke sansningen af skiftende tilstande i den blå time gennem forskellige materialiteter, berøring og bevægelse.

Læs mere

Selvet

Forsøget "Selvet" undersøger selvet som fysisk tilstand eller udgangspunkt og hvad dette fokus gør for performer, beskuer, udtryk og bevægelseskvalitet. Forsøget foregår i april 2019 og ledes af mimer Linn Sandegård. Øvrige deltagere er performer og musiker Kirstine Lindemann, mimer og skuespiller Glenn Ziqver Xavier samt instruktør og skuespiller Louise Skaaning.

Læs mere

STRIKT

Forsøget "STRIKT - hvordan påvirker frygten dit liv og hvor stor en risiko er du villig til at tage?" af My Lindblad Szlavik, Stands&Dans, undersøger frygten som fænomen.

Læs mere

To Those Who Wait

Declan Whitaker leder forsøget "To Those Who Wait" som undersøger hvordan værk længde og publikumsengagement interagerer i en tid hvor vi er under stort pres med konstant adgang til stimulerende materiale på diverse platforme.

Læs mere

På Randen Af En Krise

Forsøget "På randen af en krise" ledes af Christian Rossil - Departementet. Det er en undersøgelse af nye tilgange til økonomien. Kan og vil vi tænke de finansielle strukturer på en anden måde? Forsøget foregår i november måned 2018 på Forsøgsstationen og har desuden residency i Århus i 2019.

Læs mere

Perception i mødet mellem mennesker

Perception i mødet mellem mennesker - En performativ undersøgelse af tildækning i det sociale rum. Forsøget undersøger mødet mellem mennesker med fokus på synlighed og usynlighed samt udfordringer i kropslig kommunikation. Forsøget er skabt i forbindelse med BA i Teater- og Performancestudier på Københavns Universitet, og ledes af Katrine Bøtker og Freja Forsman og forløber i efterår 2018

Læs mere

Den største drøm

I august-september 2018 afholder Teater Borderline forsøget DEN STØRSTE DRØM. De vil undersøge hvordan forholdet mellem realplans-fortællerammen og eventyr-planet vægtes i forestillingen ’Den største drøm’ i forhold til tekst/sprog, lyd og scenografiske genstande for målgruppen 9-12 år?

Læs mere

Marathon

Forsøget Marathon undersøger kollektiv hukommelse, hukommelsestab og forvrængning af narrativ i den tid, vi lever i lige nu. En tid hvor vi er fyldt med information, vi ikke ved hvordan vi skal navigere i, hvor vi ofte kun kender til en brøkdel af en historie, og hvor kildekritik og fakta ofte er svært at holde fast i. Forsøget er ledet af Sophie Grodin, med performance kollektivet JAMS.

Læs mere

Nayika, the heroine

Forsøget "Nayika, the heroine (woman in different stage of love)" er en undersøgelse af kvindelige karakterer i traditionel indisk dans eksemplificeret i 'Nayiakas' og deres relevans i en vestlig scenekunstnerisk kontekst. Forsøget er ledet af danser og skuespiller Simona Zanini og i øvrigt medvirker danser og koreograf Divya Chandran.

Læs mere

Speech(less)

Forsøget Speech(less) udforsker modersmål, rytme, bevægelse og betydning gennem en kropslig oversættelse af det talte ord. Forsøget ledes af koreograf Annika Kompart og forløber i september 2018.

Læs mere