SKUESPILLEREN SOM SHAMAN

Et studie i transformation og nærvær.

“Skuespilleren som Shaman” er forskningsprojekt med og af Det Olske Orkesters kompagni på 6 skuespillere og dets instruktør. Vi har, qua vores mangeårige samarbejde, allerede fået fælles erfaring fra op til flere teaterproduktioner og forskningsprojekter og er således en gruppe med et ret godt kendskab til hinandens kompetencer og arbejdsmetoder, hvilket kan give os mulighed for at komme dybt ind i vores undersøgelse.

Med forsøget “Skuespilleren som Shaman” ønsker vi at finde et fælles sprog og nogle brugbare redskaber til at arbejde med nærvær på scenen, både for værdien af undersøgelsen i sig selv og den deling det afstedkommer på Forsøgsstationen og som en styrkelse af vores samarbejde og udvikling af vores færdigheder, som indirekte vil gavne kommende fælles produktioner.

Foto: Øyvind Kirchhoff

Læs forsøgets intentionsbeskrivelse her

HOLDET BAG

Skuespillerne/performerne: Morten Klode, Angelina Watson, Øyvind Kirchhoff, Ditte Laumann, Sofie Ebbesen og Mirea Serra samt instruktør Lotte Faarup.

Foto: Øyvind Kirchhoff

Forsøget afholder 2-3 åbne session undervejs med bl.a. deltagelse af studerende og undervisere fra Teater- og performancestudier på Københavns Universitet. Den afsluttende rapport vil indgå som en del af materialet i den samlede dokumentation af Det Olske Orkesters forestillingstrilogi: “En nations selvhad – Danmark mellem skam og selvovervurdering”.

Læs den afsluttende rapport her.