VÆRKSTED FOR PROFESSIONEL SCENEKUNST

Forsøgsstationen har til opgave at fremme forskning, udvikling og træning inden for professionel scenekunst i Danmark.Ved professionel scenekunst forstås skuespil, musikteater, opera, performance, fysisk og visuelt teater, dans, nycirkus, animationsteater samt fusioner mellem disse genrer, rettet mod børn, unge eller voksne. For at arbejde mod dette mål, har Forsøgsstationen etableret sig som et åbent værksted for alle professionelle scenekunstnere i den gamle biograf Boulevarden på Vesterbro, hvor der tilbydes kontinuerlige træningsforløb, udvikles forskningsprojekter, organiseres workshops samt etableres bibliotek med fagrelaterede bøger, film og musik.

Her ønsker Forsøgsstationen at være en platform for scenekunstnere, der ønsker at træne og eksperimentere indenfor deres håndværk i samarbejde og udveksling med hinanden.

Her kan forskning og vanvittige forsøg risikofrit prøves af, hvorefter erfaringer vil blive opsamlet og videreformidlet, for forhåbentlig på lang sigt at få indflydelse på nye tiltag og nye strømninger inden for scenekunsten.

 

I EKSPERIMENTETS TJENESTE

At eksperimentere er vitalt for al kunst, ikke for at opfinde nyt for det nyes skyld, men for at tvinge den kunstneriske proces et andet sted hen, end der hvor kun den rationelle tankegang bestemmer.

Et virkeligt eksperiment forhindrer den forudsigelige og fordomsfulde løsning, fordi det sætter os i en ukendt situation. For at navigere der, tvinges vi til at være nysgerrige og ydmyge over for opgaven, og det vil – hvis vi ellers har investeret både håndværk og sjæl – uvægerligt få os til at flytte os kunstnerisk.

Hvis vi for alvor vil nyskabe inden for scenekunsten, skal vi udvikle vores bekendtskab med dette irrationelle underbevidste landskab.

Forsøgsstationen er i eksperimentets tjeneste og har dermed som hovedformål, gennem træning, forskning og udvikling, at sætte gang i opfindelserne inden for dansk scenekunst.

Forsøgsstationen modtager driftsstøtte fra Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst. Rammeaftale og årsregnskaber til tilgængelige her.

 

 

Læs Forsøgsstationens vedtægter her.

 

KONTAKT

Forsøgsstationen
Sønder Boulevard 81, 1720 København V
Telefon: +45 93 98 65 55

Kontoret er åbent for personlige henvendelser mandag, onsdag og fredag kl. 10-13

Du er altid velkommen til at skrive til os på mail(at)forsoegsstationen.dk, og vi vender tilbage hurtigst muligt.

Tilmeld dig vores nyhedsbulletin her, eller bliv ven med os på Facebook.

Forsøgsstationen holder lukket på helligdage og i hele juli måned.

 

FIND FORSØGSSTATIONEN