Forsøgsstationen - Et værksted for professionel scenekunst

Forsøg 19/20

Somewhere, some time

"Somewhere, some time" er ledet af Karin Bergman, og er et ambitiøst flerårigt projekt med flere lag. Dels udvikling af et format for dans kaldet 'long durational dance' for 5 dansere, og sideløbende udvikling af en danseteknik på baggrund af denne kunstneriske praksis.

Læs mere

Stemmer fra Enghave Plads

Anna Kruse vil med forsøget "Stemmer på Enghave Plads" undersøge hvordan man kan transformere interviews til poetisk materiale til fortolkning gennem sang. Er det muligt at udvikle en egentlig metode?

Læs mere

The Foxcave

Forsøget "The Foxcave Development Project" undersøger immersive theatre genren og forsøger at svare på spørgsmålet om hvordan man fortæller en sanselig historie som omslutter sit publikum i interaktion, sansning og narrativ. Forsøget foregår i efteråret 2019 og er ledet af Svend E. Kristensen.

Læs mere

Stilhed, Pause, Efterklang

Sæsonforsøg 2020 initieres af skabelsen af 3 lydværker som behandles i tre delforsøg "Stilhed – lyden af forventning", "Pause – resonans i det private rum" og "Efterklang – det som blev tilbage". Forsøgene ledes af Øyvind Kirchhoff og Lotte Faarup og udvikles sammen med komponist Peter Bruun og dirigent Erik Jakobsson og er inspireret af arbejdet med ”Lyden af Publikum” og en generel interesse i at arbejde med publikumsrelationer i en kunstnerisk kontekst.

Læs mere

Skuespillerens vibrationer

Forsøget ”Skuespillerens vibrationer ” bygger videre på Det Olske Orkesters seneste forsøg ”Skuespilleren som shaman” om transformation og nærvær. I dette forsøg udfordres skuespillerens krop og stemme og vaner i ekstrem grad, for at kunne forstærke vibrationerne fra spillerne så de vil kunne forplante sig i publikum på en altomsluttende måde. Det foregår som en ugentlig undersøgelse i efterår/vinter 2019

Læs mere

The circular self

Forsøget "The Circular Self" ledes af koreograf Sara Gebran og undersøger hvordan koncepter som intimitet og inddragelse (inclusion) kan etableres på scenen. Det er en viderebearbejdning af koncepter og praksisformer i hendes bog "ANOTHER HOLE" (2019).

Læs mere

GESTURES

Forsøget GESTURES ved Ellen Kilsgaard er en undersøgelse af geologiske processer i dans og musik og afvikles i sæson 19/20

Læs mere

The Laughing Game

Forsøget "The Laughing Game" ved Antoinette Helbing tager udgangspunkt i latteren som fænomen. Hun anvender allerede genereret materiale fra research herom i en udforskning af hvordan latterens mange værensformer kan formidles gennem en danser i en solo.

Læs mere