THE LAUGHING GAME

Forsøget “The Laughing Game” ved Antoinette Helbing tager udgangspunkt i latteren som fænomen. Hun anvender allerede genereret materiale fra research herom i en udforskning af hvordan latterens mange værensformer kan formidles gennem en danser i en solo.

I see a great artistic and physical potential in unfolding laughter as social communication, bodily state, stirring sound and sparkling sensation. I believe a thorough research can be the base into developing an aesthetic, sounding and thought provoking encounter with laughter.

(citat fra intentionsrapport)

Foto: Jan Vesala

Læs forsøgets intentionsbeskrivelse her

 

HOLDET BAG

Forsøget ledes af Antoinette Helbing, som også er performer og med Katrine Johansen som sparringspartner.

Åben Opvarmning/morgentræning:

Antoinette skriver som invitation:

Træningen foregår mellem kl. 9-10 i Camera salen, og henvender det sig til alle, der er interesseret i både bevægelse og stemmearbejde. Der vil være 45 minutter bevægelsesbaseret opvarmning som består af en lang shaking session (15-20 minutter) og derefter noget lengthening/strengthening. Man behøver ikke være danser for at følge med, man skal bare have lyst til at dykke lidt ned i kroppen. De sidste 15 minutter bruges til selve latter-undersøgelsen. I den del skal jeg selv prøve mig frem. Men det kommer til at handle om krop og stemme i forhold til latter.”

Antionette Helbing inviterede desuden til visning fredag den 17. januar kl 14.00 i Camera salen her på Forsøgsstationen. Læs mere her.

Still fra visning. Optagelse: Jan Versala.

Forsøgsrapport kan læses her.