Link til webversion her: nyhedsbrev august 2016

Nyhedsbrevet indeholder:

  1. Reklame for GRATIS medlemsworkshop
  2. Siden sidst
  3. Igangværende forsøg
  4. Biblioteket
  5. Særligt for medlemmer (vedrørende sæsonstart)
  6. Faste aktiviteter i huset

Medlemsworkshop – sæsonstart

Opstarts-arrangement for medlemmer – med Storyplay-workshop

Lørdag den 24. september 2016
Kl. 10-17 (detaljeret program udsendes senere)

Forsøgsstationens ledelse vil være værter for dette opstarts-arrangement for sæson 2016/17, hvor nye og gamle medlemmer får mulighed for at lære hinanden at kende og at derigennem skabe rum for nye aktiviteter og samarbejder på kryds og tværs.

Det er gratis for medlemmer at deltage – men husk at få dit medlemskab fornyet før du kan melde dig til. Tilmeldingsfrist fredag den 16. september.

Storyplay er udviklet af Jesper la Cour fra Det Fortællende Teater. Jesper er medlem af Forsøgsstationen og medlemsrepræsentant i bestyrelsen.

Storyplay er udviklet for at “fremelske og forfine personlige levende fortællinger for fortællere i alle aldre og med alle baggrunde. Metoden er baseret på 25 års møder med mennesker, hvor det at ‘gøre’ fortællinger ved hjælp af fortællerens indsigt og skuespillerens virkemidler har været omdrejningspunktet. Story Play betegner såvel en legende tilgang til arbejdet med fortællinger som det at frembringe et fortællespil, altså en fortælling, der fremstår spil-levende“. Citat fra Storyplay.dk.

Siden sidst:

Nyt fra administrationen

Administrationen er nu tilbage efter en skøn sommerferie. Det er fremover Rikke Jeppesen Rod der – sammen med Pil Rix Rossel – udgør administrationen, og Rikke vil tage sig af vores socialmedia profil, nyhedsbreve, hjemmeside og bloggen. Rikke er ikke et helt nyt ansigt da hun har haft sin gang her som praktikant.

Du er altid velkommen til at komme forbi i kontortiden, hvis du har spørgsmål i fbm. med medlemsskab af Forsøgsstationen, har brug for hjælp til at lave en booking eller andet. Er du ikke medlem, men gerne vil besøge os, ringer du bare på ringeklokken, så kommer vi ud og henter dig.

Vores kontortider er:

Mandag 9-13
Tirsdag 9-13
Onsdag 9-13
Torsdag 9-13
Fredag 9-13

Ny forside til www på vej…

For at gøre Forsøgsstationens hjemmesiden endnu bedre, har vi bedt Mads Find hjælpe os med at designe en ny forside, som vil give besøgende et hurtigt overblik over hjemmesidens mange informationer, uden unødige klik med musen. Hold øje med hjemmesiden. Det sker snart…

Forum for medlemmer

Vi har arbejdet på at få etableret et forum for medlemmer – og havde først testet om WordPress kunne levere et simpelt system til det – men det er mere kompliceret end som så, og vi har valgt at etablere forum i form af en lukket Facebook gruppe. Meld dig ind her  og benyt dig af dette forum til at kommunikere med husets øvrige brugere, sparre med kolleger, bede om hinandens assistance, organisere kaffeklubber, spontane fredagsbarer eller andet godt.

Residency

Vi har fornøjelsen af at være værter for den Kenyanske instruktør George Mungai som er i Danmark for at instruere “The Merchant of Copenhagen”. Under sit residency her i huset har han gennemarbejdet manuskriptet, redigeret i det, så det passer til den nutidige kontekst, og haft de første prøver på gulv.

Castet består af en gruppe mennesker, der alle har base i København, men har rødder i mange forskellige lande. Forestillingen spiller på Baltoppen i Ballerup fra d. 24.-28. august og billetter kan købes via www.baltoppen.billetten.dk. Forestillingen spilles på engelsk.

Igangværende forsøg

Dødens æstetik

Øyvind Kirchhoff  er i Paris i hele august måned i residency, hvor han arbejder videre med sidste sæsons hovedforsøg ”Skuespilleren og Übermarionetten”, en undersøgelse af skuespillerens og marionetteatrets sceniske udtryk og sammensmeltning af begge til nyt scenisk udtryk. I Paris har han b.la. samtaler med skuespiller Duccio Belluci fra Teatre du Soleil og mimer og elev af Etienne Decroux Robert Bennet – i den videre undersøgelse og udforskning af linket mellem den biologiske og kunstige krop; mellem repræsentation af det døde og repræsentation af det levende. Anden del af forsøget “skuespilleren og Übermarionetten” under titlen “Dødens æstetik” starter op i oktober med visning lørdag den 8 oktober 2016.

Manual til skuespilleren

Vi er pt værter for et forsøg – som har form som et skriveophold. Peter Kunz og Sofie Alhøj arbejder på udarbejdelsen af en bog om skuespillerens arbejde. En slags “manual til skuespilleren”. Formålet med arbejdet på Forsøgsstationen er, at opnå større klarhed og præcision i formuleringerne i bogen, så den kan anvendes frit af så mange som muligt.

Peter og Sofie vil i den forbindelse gerne invitere til en lille reception/åben snak om det de arbejder på, onsdag d. 17. august kl. 16-17.30.

Peter Kunz er musiker, sceneinstruktør og underviser i drama ved Den Danske Scenekunstskole og musikkonservatoriet i Odense. Sofie er skuespiller fra Den danske scenekunstskole i Odense.

Lydbilleder

Fra den 15. til den 26. august kører forsøget “Lydbilleder”. Det et samarbejde mellem Vild Kammerat og Teater AbstraX og er støttet af Scenekunstudvalget. Formålet med forsøget er at undersøge lydlige fortælleformer på scenen via spørgsmålet “Hvordan kan vi – med afsæt i Jón Kalman Stefánssons romanunivers – intensivere de lydlige fortælleformer på scenen?”
Medvirkende i forsøget er Bo Stendel Larsen (skuespiller), Ditte Laumann (skuespiller) og Asger Kudahl (lyddesigner). Der vil blive afholdt flere visninger undervejs, hvor medlemmer/publikum inviteres til at dele deres oplevelser. Hold øje med hjemmesiden og vores facebook side.

Biblioteket

I sidste sæson havde vi fornøjelsen af at være værter for professor Knut Ove Arntzen, Institut for lingvistiske, litterære og estetiske studier, Universitetet i Bergen. Hans residency som var støttet af Kunstfonden, bestod udover at afholde workshop og være oplægsholder på seminaret “Dramatik uden Drama”, også i at organiseret vores bibliotek. Kig forbi, sæt dig i en blød stol og fordyb dig i et klassisk stykke teater, eller nye indsigter fra et netop afsluttet medlemsforsøg – vi har alle rapporterne på papir, og masser af bøger om scenekunst, og alt hvad dertil hører…

Velkommen til Forsøgsstationen. Foto: Rikke Jeppesen Rod

Særligt for medlemmer:

Fornyelse af medlemsskab

Lige nu er der åbningstilbud på medlemsskab for sæson 16/17: du får medlemskab for hele sæsonen til 900 DKK ved tilmelding/fornyelse i august eller september 2016. Et medlemsskab koster ellers 120 kr om måneden (ialt 1.320 DKK hele for sæsonen). Gruppemedlemsskab koster 2.850 kr for sæsonen.
For uddybende information om tilmelding og priser følg dette link.

Bliv medlem af Forsøgsstationen eller forny dit medlemskab for den kommende sæson, ved at udfylde dette skema og sende det til mail(at)forsoegsstationen.dk. Hvis du ikke har været medlem før skal du medsende kort CV. Du får tilsendt betalingsinformation efter godkendelse.

Stemningsbillede fra gangen. Foto: Rikke Jeppesen Rod


Faste aktiviteter for medlemmer

Fra den 1. september 2016 er der igen faste træningstilbud til husets medlemmer.

Feldenkrais

TIRSDAGE kl. 9-10:30
v/Birgitte Hinz & Katharina Kamber.
”I træningen udforskes krop, sind og bevidsthed. Gennem konkrete bevægelsesforløb får deltagerne mulighed for at mærke sig selv indefra”.
Yderligere info her.

Nadine George stemmetræning

ONSDAGE kl. 9-11
v/Angelina Watson.
”Med udgangspunkt i Nadine George stemmetræning vil vi arbejde med åndedræt og fokus, samt med udforskning af stemmen i maskulint og feminint udtryk.”  
Ydeligere info her.

MB-træning

TORSDAGE kl. 8:30-11:00
v/Mireia Serra.
”I træningen arbejdes der med afspænding, åndedræt, tempo, koordination, bevægelighed, styrke og balance med et overordnet fokus på at øge kondition, kropsbevidsthed og nærvær.” 
Yderligere info her.

Selvorganiseret morgentræning

Fredag formiddag er der altid mulighed for at indtage Boulevarden og stå for morgentræning. Salen er åben 8-11.

MHS-træningsgruppe

Mandage kl 8-11 står den kunstneriske ledelse for en ugentlig træning, kaldet MHS træning. Denne form er udviklet gennem et af Forsøgsstationens hovedforsøg – og man kan læse mere om forsøget og hvad træningen går ud på i forsøgsrapporten “En særlig tilstand.” Træningen er ikke et åbent tilbud, men man kan kontakte Øyvind eller Lotte hvis man har lyst til at vide mere. Rapporten ligger desuden fremme, og man er meget velkommen til at tage et gratis eksemplar.