Forsøgsstationen - Et værksted for professionel scenekunst

STEMMETRÆNING

HVER ONSDAG KL. 09:00 – 10:45 MED ANGELINA KIRCHHOFF

   PR-foto af Angelina Watson.

Den faste ugentlige stemmeundervisning går igang igen onsdag d. 12  maj kl. 09:00 – 10:45 i Boulevarden.

Det er gratis for alle medlemmer! Husk at være klar til at begynde kl 9:00 – der er ofte fuld klasse og derfor skal vi hurtigt i gang så alle kan nå igennem individuel stemmearbejde.
‘Nye’ der aldrig har arbejdet med teknikken før, kan deltage første onsdag i måneden med mindre andet aftales.
Det er forventet at man inden første gang har orienteret sig om arbejdet og har lært de fire tekstbidder der anvendes i opvarmningen. (DE FIRE STEMMEKVALITETER)

 

For begyndere læs her.

Husk at melde dig til senest kl. 21 aftenen før på 20 15 09 49 (Angelina) eller 30 66 01 22 (Anja). Du har plads når din deltagelse er blevet bekræftet. Der er begrænset antal pladser så det er vigtigt at melde sig til.

Gæsteunderviser i løbet af sæsonen

Anja Owe

Vi har fornøjelsen at annoncere  Anja Owe som gæstelærer og afløser i perioder hvor Angelina er i produktion. Anja er, som Angelina,  akkrediteret skuespil- og stemmelærer i Nadine George Voice Work og har assisteret Nadine på hendes skuespiller workshops med international deltagelse i London. Derudover har Anja undervist i metoden på bl.a. Det Norske Akademi for Scenekunst i Frederikstad i Norge og på Københavns Film og Teaterskole i København.

Stemmetræning

Stemmen er et virkningsfuldt instrument. Den kan bruges til at forføre, manipulere og skræmme med. Måden man modulerer stemmen på, bruger den som musik, får den til at vibrere – så vibrationerne når tilskuerens hjerte og forbi den kølige kalkulerende hjerne, vækker genklang fysisk og psykisk. Stemmen er meget mere end ord. Den kan bruges til at opildne masserne – og den kan bruges til at lulle et spædbarn i søvn.

Teatret indeholder nogle af kulturens smukkeste tekster, tekster skrevet med en bevidsthed om rytme og stemmens muligheder. Så skuespillerens stemme når han går ind i teksten med åbent sind, selv finder piano, forte, legato og staccato- og ord som kan være skrevet for 500 år siden får samme vægt og gyldighed for publikum i dag.

Arbejdet med stemmen er en udforskning af skuespillerens potentiale. Den åbner op for det indre materiale og de skjulte dybder vi har brug for at kunne tappe af som skuespillere. Jo flere farver, højder og dybder vores stemme har, jo mere troværdig nuanceret og spændende en karakter/ et menneske, kan vi skabe på scenen.

Øjnene er sjælens spejl, stemmen er skuespillerens sjæl. Du kan ikke lyve med den. Det du kan gøre, er at finde ind til den, med alle de klange, farver og facetter af dig selv du ikke har opdaget endnu. Hver stemme er unik, da der kun findes én af dig.

Med udgangspunkt i Nadine George stemmetræning vil vi arbejde med åndedræt og fokus, samt med udforskning af stemmen i maskulint og feminint udtryk. I forte og piano og alt derimellem. Vi arbejder med at finde ud af, hvad det vil sige at vibrere, og vibrere med sit publikum. Vi arbejder dels ved hjælp af klaveret og dels ved hjælp af tekster skrevet af Shakespeare. Læs mere om Nadine Georges arbejde i denne udgivelse – om hendes stemmeteknik og den indvirkning det har haft ikke kun på undervisningen men også på selve organisationen på Centre for Voice in Performance, Royal Conservatoire of Scotland.

Træningen henvender sig til alle scenekunstnere uanset niveau, og du er velkommen, også selvom du i perioder ikke har mulighed for at komme.

Det er gratis at deltage i stemmetræningen for medlemmer af Forsøgsstationen.