V FIGURINES, DEL 3

Udgangspunktet for forsøget V Figurines, ledet af koreograf Julie Schmidt Andreasen, er en lyst til at arbejde med et kvindeensemble og udforske, hvilke kvaliteter der ligger i det. Efter at have mødt og besøgt kunstneren Marit Benthe Norheim, blev Julie Schmidt Andreasen inspireret til at lave koreografi som relaterer sig til Norheim’s værk Life-boats, og mere speficikt skulptur båden ”Mit skib er ladet med længsel” – den unge på vej.

V Figurines består i at udforske koreografiske metoder, i et forsøg på at skabe en fælles identitet for et kvindeensemble med forskellige baggrunde, nationalitet m.m.

Projektet har allerede været på gulvet to gange, først i november 2015 i Dansehallerne og siden i april 2016 her på Forsøgsstationen. Rapport og øvrig information om dette kan findes her. Nu fortsætter undersøgelsen med særligt fokus på publikums relation og inddragelse i december 2016.

I 2017 er målet at skabe selve koreografien for at opvise stykket selvstændigt på museer og gallerier, og derudover turnerer stykket med Life-boats installationen.

Læs forsøgets intentionsbeskrivelse her

Medvirkende:
Dansere Marie Andersson, Meleat Fredrikson, Birgitte Lundtoft og Sandra Liaklev Andersen. Derudover vil der blive inddraget deltagere/publikummer, og inviterede musikere.