Vi har netop haft fornøjelsen af at være medværter på 3-dages udvekslingsseminar mellem Dramaturgi på Århus Universitet, Teater og Performancestudier på Københavns Universitet, Forsøgsstationen og Den Danske Scenekunstskole. Temaet i år var “kunstnerisk forskning” og de studerende fra uddannelserne fik mulighed for at lære forskellige institutioners traditioner og praksisser omkring kunstnerisk forskning.

Her er lidt stemningsbilleder fra dagen hos os, fanget af Rikke Jeppesen Rod:

Vi har stor glæde af denne meget kvalificerede udveksling og muligheden for at give fremtidens dramaturger, skuespillere og forskere et indblik i, hvordan vi arbejder med den praksisbaserede kunstneriske undersøgelse her på Forsøgsstationen. De blev blandt andet introduceret for forsøgsprojektet “Den scenografiske skuespiller” – del af en flerårig undersøgelse af skuespilleren og Übermarionetten under ledelse af Øyvind Kirchhoff.

Scenograf og dukkespiller Rolf Søborg Hansen fortæller i videoen nedenfor om forsøget, som i øvrigt var et samarbejdsprojekt med Den Danske Scenekunstskole med deltagelse af tredjeårs-elever på skuespil-linjen: