Tirsdag den 28. februar 2017 kl. 16.00 – 17.00 har Forsøgsstationen den store fornøjelse at kunne invitere Jer til reception i forbindelse med udgivelsen af antologien ‘Kinesisk dramatik’, redigeret af Gritt Uldall-Jessen.

Ph. d. og oversætter af kinesisk litteratur, Peter Damgaard laver en læsning af antologien. Der vil blive serveret fermenteret kinesisk te og kinesisk brændevin.

Antologien ‘Kinesisk dramatik’ giver et indblik i mangfoldigheden i samtidens kinesiske dramatik. Den indeholder følgende fire meget forskellige teatertekster:

‘Ballade nocturne’ – en librettotekst af forfatteren og nobelpristageren Gao Xingjian.
‘Digtning – Annie’ er en performancetekst af debutanten Xiao Jing.
‘Digtning – Min krop’ er en performancetekst af debutanten Yue Yuan.
‘En drøm og en skål hirsegrød’ er et skuespil af dramatikeren Huang Ying.

Udgivelsen beror på festivalen “Readingfestival for kinesisk dramatik”, som Jimbut Jun Feng og Gritt Uldall-Jessen stod for i samarbejde med Beijing Fringe Festival og Forsøgsstationen. Den fandt sted den 11. og 12. juni 2014 på Forsøgsstationen og indgik som en del af Det Frie Felts festival, der igen var en del af programmet for CPH Stage 2014. “Readingfestival for kinesisk dramatik” var støttet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst. Genlæs/genhør anmeldelse af festivalen her.

Foto: Øyvind Kirchhoff

Foto: Øyvind Kirchhoff

Teksterne er oversat af Jimbut Jun Feng, Sidse Laugesen og Gritt Uldall-Jessen. Øyvind Kirchhoff fra Forsøgsstationen har taget alle fotos i bogen. Jette Lund har hjulpet med korrektur. Gritt Uldall-Jessen er redaktør af udgivelsen. Udgivelsen af “Kinesisk dramatik” er støttet af S. C. Van-fonden. Den udgives på Forlaget Drama.

Læs mere om antologien her.