Forsøgsstationen - Et værksted for professionel scenekunst

Udgivelsesreception for "Kinesisk Dramatik"

Tirsdag den 28. februar 2017 kl. 16.00 – 17.00 har Forsøgsstationen den store fornøjelse at kunne invitere Jer til reception i forbindelse med udgivelsen af antologien ‘Kinesisk dramatik’, redigeret af Gritt Uldall-Jessen.

Antologien ‘Kinesisk dramatik’ giver et indblik i mangfoldigheden i samtidens kinesiske dramatik. Den indeholder følgende fire meget forskellige scenekunstmanuskripter:

‘Ballade nocturne’ – en librettotekst af forfatteren og nobelpristageren Gao Xingjian. Her skildres kvindefiguren HUN, dens mange sider og aspekter samt det altid nærværende kønsspil i et patriarkalsk samfund.

‘Digtning – Annie’ er en performancetekst af debutanten Xiao Jing. Den behandler spørgsmålet om racisme i det kinesiske samfund og skyldfølelsen over det, at man som vidne ikke griber ind.

‘Digtning – Min krop’ er en performancetekst af debutanten Yue Yuan. Her behandles fortællerfigurens relation til og fremmedgørelse i forhold til sin egen krop.

‘En drøm og en skål hirsegrød’ er et skuespil af dramatikeren Huang Ying. Den fattige unge student Lu gennemlever i en drøm et helt liv. Teksten er baseret på en genfortælling af en gammel myte, tilsat elementer fra både det nye og det gamle Kina.

Teksterne er oversat af Jimbut Jun Feng, Sidse Laugesen og Gritt Uldall-Jessen. Øyvind Kirchhoff fra Forsøgsstationen har taget alle fotos i bogen. Jette Lund har hjulpet med korrektur. Gritt Uldall-Jessen er redaktør af udgivelsen.

Foto: Øyvind Kirchhoff

Foto: Øyvind Kirchhoff

Udgivelsen beror på festivalen “Readingfestival for kinesisk dramatik”, som Jimbut Jun Feng og Gritt Uldall-Jessen stod for i samarbejde med Beijing Fringe Festival og Forsøgsstationen. Den fandt sted den. 11. og 12. juni 2014 på Forsøgsstationen og indgik som en del af Det Frie Felts festival, der igen var en del af programmet for CPH Stage 2014. Se anmeldelser af readingfestivalen her. “Readingfestival for kinesisk dramatik” var støttet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst.

Udgivelsen af “Kinesisk dramatik” er støttet af S. C. Van-fonden. Den udgives på Forlaget Drama.