MEDLEMSFORSØG “SANDY ISLAND”

Forsøgsprojektet Sandy Island – Et tværkunstnerisk, immersivt scenekunstforsøg, undersøger hvordan man kan inddrage publikum i en immersiv teaterform og skabe en meningsfuld udveksling mellem publikum, scenerum og performer, som bidrager til publikums aktive medskabelse af værket med udgangspunkt i Sandy Island-fænomenet.

Teamet vil afprøve den immersive teaterform i praksis og få erfaringer med publikumsinddragelse med henblik på at udvikle et koncept, som på sigt skal indtage en gammel flysimulatorbygning i Dragør og behandle en række konspirationsteorier i forskellige arkitektonisk udfærdigede rum på en engagerende og poetisk måde. Det indholdsmæssige udgangspunkt for nærværende eksperiment er konspirationsteorierne om fantomøen Sandy Island, der længe har figureret på verdenskort, men nu er blevet “afopdaget”.

Den har aldrig eksisteret. Dette stedslige tomrum skal vi sammen med publikum fylde ud med forestillinger om, hvad øen kunne have været og besvare, hvorfor den er forsvundet. Sandy Island bliver en kilde til at skabe nye historier og nyt dramatisk materiale – sammen med publikum.

Forsøget foregår mellem den 9. og 18. maj 2017 på Forsøgsstationen.

Læs forsøgets intentionsbeskrivelse her

MEDVIRKENDE

Niels Erling, sceneinstruktør, studerer Master of Fine Arts in Theatre på Teaterhögskolan i Malmö (2016-2018)
Rasmus Strange Thue, arkitekt og scenograf
Anders Thrue Djurslev, litterat og kulturformidler
Astrid Hansen Holm, forsøgsansvarlig, daglig leder af HAUT.