Nyhedsbreve 2022 / 2023

 

  1. marts 2023

Kære medlemmer

Vi har stadig få ledige pladser til

–       STEMMEWORKSHOP 13.-14. maj

–       STUDIEKREDS OM EURPÆISK AVANTGARDE TEATER 10., 17. og 24. maj

Sidste tilmeldingsfrist er 1. april.  Læs mere her   

 

Gratis arrangementer med JUBB

I forbindelse med Aprilfestivallen får Forsøgsstationen besøg af Det tyske eksperimenterende teaterkollektiv JUBB, som gæstespiller med forestillingen “Silence”. JUBB har udviklet drama-, danse og musikteaterproduktioner for et ungt publikum som et frit kollektiv, der gentagne gange er blevet inviteret til festivaler og har modtaget flere priser. I forbindelse med besøget er der mulighed for

–       The Perfect Theater, Lecture og Workshop d. 26. arpil kl. 19.00 

–       ”Silence” forestilling d. 27. april kl. 19.00

Læs mere her

De bedste hilsner 

Charlotte Rindom 

Administrator

 

  1. marts 2023

Gratis workshop på Forsøgsstationen 

Rikke Liljenberg får besøg af sine europæiske Fitzmaurice Voicework kollegaer. Der er mulighed for at deltage gratis i en workshop

 

                      Søndag d. 23. april kl. 10.00-13.00

 

Det vil være en introduktion til teknikken, så både nye og nysgerrige samt dem med erfaring kan være med. Det er gratis at deltage, men der skal tilmeldes senest 14. april til Rikke Liljenberg på:  

Mail: rikkeliljenberg@gmail.com eller mobil: 31464010

Workshoppen foregår på engelsk, og afholdes i Boulevarden med plads til 14 deltagere.

Kort fortalt om Fitzmaurice Voicework:

I første del af teknikken, ‘destructuring’, udfordrer vi blidt kroppen i en række yogalignende stillinger og kommer i kontakt med det autonome nervesystem; spændinger løsnes, åndedrættet bliver friere og kroppen bliver mere sensitiv for vibrationer.Teknikkens anden del, ‘restructuring’, handler om støtte og fokus, om hvordan vi kan sikre os, at vi bruger vores stemme på en sund og effektiv måde. Teknikken er en holistisk form for stemmetræning, hvor elementer fra yoga og bioenergi forenes med traditionel Bel Canto-sangteknik. Fitzmaurice Voicework er udbredt i USA – og er nok mest kendt for ’tremoring’ – men det er så meget mere end det.

læs mere på fitzmauriceinstitute.org/

 

  1. marts 2023

Kære medlemmer

Nyhed: Besøg fra JUBB, Tyskland – lecture workshop og forestilling

 

„THE PERFECT THEATRE“

LECTURE AND WORKSHOP WITH THORSTEN BIHEGUE & JUNGE BÜHNE BOCHUM

ON APRIL 26. AT 7 P.M

 

Registration for the workshop by email: forsoegsstationen@gmail.com no later than April 20.
The workshop is free of charge.

 

Based on the ideas we developed for our play „SUCKS!“ in 2021, we’ll ask: What is the perfect theatre? What do we want from it? What do we want to get from it? How can we express the perfect feeling within the perfect theatre? And many more questions ….

The question „What is the perfect theatre?” is a pseudo-philosophical, a pseudo-aesthetical and a pseudo-theatrical question. So, in this lecture we’ll only ask – as you can see – big essential questions and we hopefully won´t get – in a pseudo-scientific way – any answers. In this workshop we’ll create some parameters for these big essential questions: the perfect sound, the perfect setting, the perfect feeling, the perfect movement, the perfect dialogue, and – who knows – maybe at the end the perfect theatre gives us a gentle hint.

 

Thorsten Bihegue is a german director and author for young theatre. He studied Cultural Science & Aesthetical Practice at University of Hildesheim and Performance Writing at Dartington College of Arts in Great Britain. Together with american playwirght Abi Basch he founded the Physical-Theatre-Group kInDeRdEuTsCh PrOjEkTs. Between 2002 and 2013 they produced several plays in New York, Berlin and San Francisco and toured all over the world.

 

Read more about Thorsten Bihegue and the workshop here: https://www.forsoegsstationen.dk/2023/01/18/5076/

 

 

 

DET TYSKE EKSPERIMENTERENDE TEATERKOLLEKTIV JUNGE BÜHNE BOCHUM

GÆSTESPILLER PÅ FORSØGSSTATIONEN I FORBINDELSE MED ET RESIDENCY OPHOLD MED FORESTILLINGEN

“SILENCE”

DEN 27. APRIL KLOKKEN 19

 

Billetter er gratis og skal bestilles senest den 20. april på pr.forsoegsstationen@gmail.com

 

STILHED – eller hvordan jeg lød ud ad vinduet

Et musikteaterstykke frit bearbejdet efter idéer af John Cage for børn fra 6 år

 

Johanna er alene hjemme for første gang. Hele aftenen. Forældrene går ud. Et godnatkys og døren lukkes. Og nu? Lægge sig til at sove alene. Det kan ikke passe! Johanna åbner vinduet. Der er en raslende, summende og knirkende lyd udefra. Det kunne være musik, eller det kunne være…

Uanset hvor vi er, plejer vi at høre støj. Hvis vi ignorerer den, forstyrrer den os. Hvis vi lytter til den, finder vi den fascinerende.” -John Cage

 

Junge Bühne Bochum – forkortet kaldet JuBB – blev grundlagt i 2018 af kunstnere, som tidligere havde skabt skuespil for børn og unge i forskellige konstellationer på Bochum-teatret. Siden da har JuBB udviklet drama-, danse- og musikteaterproduktioner for et ungt publikum som et frit kollektiv, der gentagne gange er blevet inviteret til festivaler og har modtaget flere priser.

JuBB laver teater for unge og gamle og for dem, der ikke ved, om de er blevet gamle eller stadig er unge.

 

Se mere her  https://www.forsoegsstationen.dk/2023/01/11/jubb-gaestespiller-paa-forsoegsstationen-den-27-april/

Og her  https://jungebuehnebochum.de/en/produktionen/silence

 

 

 

Nyhed: Samarbejde med LiteraturHaus

 

LiteraturHaus vil gerne støtte op om de gode og nytænkende udviklinger, der sker på Forsøgsstationen ved at tilbyde deres sal til præsentation af teaterforestillinger til en særlig pris. Literaturhaus er et kulturhus beliggende på Nørrebro, der støtter nytænkning i Kbh’s litterære miljø med særlig fokus på forfatterskab, poesi og dramatik. Rummet er en gammel kirkesal med 10-12 meter op til loftet samt bar. Derudover er der også et mindre kælderrum, hvor der også kan præsenteres oplæsninger, bogudgivelser og mindre events.

 

Medlemmer af Forsøgsstationen tilbydes leje af salen eller kælderen til halv pris:

 

Vores nuværende priser for salen er:

Søndag – Torsdag (17-23): 3.200 kr

Fredag – Lørdag (17-24): 3.700 kr

Forsøgsstationens medlemmers rabatordning:

Søndag – Torsdag (17-23): 1.600 kr

Fredag – Lørdag (17-24): 1.850 kr

 

Hvis et event tegnes som koncert, koster det 300 kr. ekstra for Koda.

 

Ønskes en længere spilleperiode eller skal huset bruges hele dagen, skal de nok finde en god pris. Huset er egnet til teaterforestillinger og litterære arrangementer, cabaret og burlesque. Gulvet er ikke egnet til danseforestillinger, da der ikke er dansevinyl.

 

Obs. for at leje salen skal man også have en LiteraturHaus medlemskab, der koster 200 kr om året, den kan fåes her: https://www.literaturhaus.dk/vare/album/

 

 

 

Nyhed: Samarbejde med Statens Scenekunstskoles efteruddannelse

 

I næste sæson indledes et samarbejde med Efteruddannelsen om forskellige workshops og forløb.

I kan godt begynde at glæde jer!

Og i den forbindelse vil vi gerne spørge jer – især dansemedlemmerne – hvilken/hvilke internationale lærere, I kunne tænke jer, kom her og gav en workshop i dans eller koreografi?

Er der flere, der peger på den/de samme, vil vi gøre os umage for at få vedkommende hertil.

Det bliver også workshops i andre genrer, så giv os bare gode ideer.

 

 

Rigtig god weekend!

Forsøgsstationen

 

 

De bedste hilsner 

Charlotte Rindom 

administrator

 

  1. januar 2023

Kære medlemmer

 

I foråret er der muligheder for 2 forskellige workshops med Nini Julia Bang.

 

EMBODIED VOICE 29.-30. april

FLERSTEMMIGE SANGE FRA GEORGIEN 20. maj

 

Forsøgsstationen har enkelte fripladser til medlemmer, så tilmeld dig på forsoegsstationen@gmail.com Du kan læse mere på forsoegsstationen.dk/workshops/

 

 

EMBODIED VOICE

I denne workshop lærer du traditionelle flerstemmige sange fra lande som Georgien, Korsika, Bulgarien og Ukraine. Igennem sangene vil du blive introduceret til at finde en dybere tilstedeværelse på scenen, både som performer, sanger og musiker. Nogle af disse sange er blevet videregivet fra generation til generation i mere end totusinde år. Workshoppen har til formål at vække et lyttende nærvær og styrke forholdet mellem stemme og krop. På workshoppen lærer du at synge fra kernen af din musikalitet og at improvisere med og udvide dine vokale evner.

 

Workshoppen er for sangere der allerede har et godt kendskab til deres stemme, samt for performere og dansere, der er nysgerrige på at åben mere for stemmens potentiale.

 

FLERSTEMMIGE SANGE FRA GEORGIEN

I denne workshop lærer du traditionelle flerstemmige sange fra Georgien. Vi dykker ned i hvad det er, der gør Georgiens folkesang så speciel, hvilke former for flerstemmig sang der findes i landet og du lærer sange i forskellige stilarter. Alle sange læres på gehør, så nodekendskab er ikke nødvendigt. Du får tilsendt en liste med sangene inden, så du har mulighed for at lytte til dem før vi lærer dem sammen.

 

Workshoppen er for alle fra 17 år og op.

 

 

  1. november 2022

Kære medlemmer i Forsøgsstationen! Der inviteres hermed til:

 

Platform

Lørdag d. 10. december 2022 kl. 10 – 16 på Forsøgsstationen

Med præsentation af forsøg fra juni til december 2022.

 

9 interessante og særegne forsøgsprojekter har arbejdet på Forsøgsstationen dette efterår. Danserne er, ligesom de sidste gange, godt repræsenteret og der synes at vokse en tendens til at lave forsøg, som en ugentlig praksis. Nederst kan I se listen over forsøgene.

 

Platform er en kunstnerisk erfaringsudveksling i ord og praksis mellem forsøgsprojekter. For første gang prøver vi et tidsformat på en lørdag, over dagen fra kl. 10 til kl. 16 med det formål, at alle ser alle, frem for at gå i mindre gruppe som vi har gjort hidtil.

Efter forsøgspræsentationerne runder vi af med at snakke om tendenser og større linjer ud fra hvad dagen har bragt. Vi holder pause midt på dagen med suppe og brød.

 

Hvis du har lyst til at deltage, så meld dig til senest 5. december til forsoegsstationen@gmail.com

 

Mange hilsner

Lotte og Øyvind

Kunstneriske ledere på Forsøgsstationen

 

 

FORSØG EFTERÅR 2022

 

Lise Aagaard Knudsen og Karen Eide Bøen

Inner Landscapes – Kan vi udvikle et bevægelsesudtryk ud fra langsomme fysiske praksisser, som kan påvirke tilskuernes kroppe?

Forsøg: 8. – 12. 8. og 5. –  9.12. 2022

 

Tim Matiakis, Rachel Tess og Karen Vedel

Koreografisk praksis og metodeudvikling – Findes der en koreografisk metode, som er gennemgående for Tim Matiakis koreografiske virke?

Forsøg: perioder i tiden 5. – 16.9., 7.11. – 18.11. ’22

 

Roosa Törma, Theresa Fogh Schou og Madeleine Cole

In Ter Weave – How can bodily sensitive work with fabric materials affect and create movement qualities and mental images?

Forsøg: 31.10. – 4.11. og 28.11. – 3.12. ‘22

 

Katrien van der Velden, Ida M. Nielsen og Lara O. Vejrup

Song of songs – Hvordan relaterer stemme, krop og dans til hinanden under begrebet kærlighed?

Forsøg: 31.10. – 4.11. ’22

 

Jakob Bentsen

Dødens dør – Et forsøg på at udvikle en drømmelogisk dramaturgi.

Forsøg: 21. – 30.11. og 5. – 11.12. 2022

 

Tora Balslev/ Daily Fiction

Body of sand – Hvad er det koreografiske potentiale for samspil mellem krop, bevægelse og sand?

2.11. – 4.11. og 9. – 15.11. ’22.

 

Tanya Montan Rydell og Lene Kreilgaard

Dancing Rebels – Hvordan virker dans i forbindelse med klimaaktivisme i det offentlige?

Forsøg: 11.9.22 – 18.12.22, hver søndag.

 

Ellen Kilsgaard

Empati og lydhørhed – Hvordan kan empati og lydhørhed som organiserede principper være grundlaget for tydelig form og resonant indhold i improvisationer og koreografiske strukturer.

Forsøg: 29.9.22 – 22.12.22, hver torsdag aften.

 

B&W art and support

Teach each other lab – en undersøgelse af non-hirakisk læringsprocesser

Mandage i efteråret ’22 og foråret ’23