En “Ren” Tragedie

At bearbejde, udvikle, fravælge og undersøge hvad der kan og hvad der ikke kan bruges af teaterstykket ’EN ”REN” TRAGEDIE’, at teste og afprøve tekst materialet i scenerummet, sammen med egen video- og billedkunst, i et poppet lydunivers. I sommeren ’22 var jeg i Athen for at skrive et teaterstykke inspireret af de antikke græske tragedier på ’det danske Institut’, det blev til første udkast af ’EN ”REN” TRAGEDIE’. Jeg gav mig selv frihed til bare at suge til mig af hvad der foregik i byen, i Grækenland, samtidig med at jeg nørdede de gamle tragedier, det blev sjovt, et kor på 42 forskellige personer, samt flere meget voldsomt lidende kvinder og mænd. Tidligere har jeg også været i Athen for at researche bl.a. burlesque og den politisk bidende humor i Aristofanes komedier, det er mundet ud i en roman-tekst, et illustreret lang-digt, samt et 1. akt stykke, disse tekster, i uddrag, vil jeg også meget gerne inkorporere i forsøget.

 

HOLDET BAG

Mira Noltenius – Skuespiller, dramatiker, iscenesætter.
Uddannet skuespiller fra ’The American Academy of Dramatic Arts’ i New York i ’04, har derefter boet og arbejdet med skuespil og teater i Dublin, London og rundt i Italien, også med Odin teatret. Har siden spillet flere lange monologer instr. af Ulla Koppel i DK, og har senest her i efteråret spillet med i Ulla Koppels musikdramatiske teaterforestilling ’Skoene ved floden’. Skrev, producerede og spillede i ’12 monologen ’Natflyver’ og i ’15 sammen med et internationalt hold af skuespillere ’Misty Gaze will Amaze – 100 år for kvinders stemmeret’, et burlesque-inspireret teatershow jeg også iscenesatte.

I forsøget vil jeg gerne inddrage et poppet-musik og lyd-univers komponeret af og skabt med BySaabye (soundcloud.com/stianbysaabye) til dans, performance, video, billedkunst, med tekst materialet der skal prøves af og også gerne involvere flere dansere og skuespillere, måske endda sangere – dette hold er endnu under udarbejdelse.