STEMMEWORKSHOP PÅ FORSØGSSTATIONEN FRA DEN 14.- 17. MAJ  2024.

Denne workshop markerer startskuddet til et nyt samarbejde med Den Danske Scenekunstskoles efter- og videreuddannelse, der er særligt dedikeret udvikling af nye kunstneriske formater, udforskning og forsøg.

 

 

VOICEWORK

 

UDFORSK DIN STEMME OG DENS POTENTIALE

4-dages workshop med fokus på åndedræt, krop, stemme og Shakespeares ord – inspireret af Nadine Georges banebrydende stemmearbejde.

Arbejdet handler om at realisere sin stemmes potentiale. Det er oprindeligt udviklet til skuespillere, men i Angelina Kirchhoffs arbejde med metoden er det blevet tydeligt, at det også handler om almenmenneskelige forhold. At finde sin stemme, indtage sin plads, fokusere sin energi og kunne rette sin energi, stemme og fokus for at kunne udtrykke det, man ønsker.

Ofte er ens stemme langt større og har flere nuancer og mere styrke, end man forestiller sig. Det kan være oplevelser fra barndommen, ungdommen eller voksenlivet, der får os til at gøre os selv mindre.

Stemmetræningen handler om at udforske sin stemme og dens potentiale og dermed også sit eget potentiale. Redskaberne er enkle, og du kan tage dem med dig.

 

EN DAG VIL BESTÅ AF

1. del (formiddag)

Arbejde med åndedrættet to og to, guidet af Angelina.
Efterfølgende arbejde med bevægelse i rummet og fokusering af blikket samt åndedrættet.
Fælles opvarmning af stemmerne.
Individuelt arbejde med stemmerne.

2. del (eftermiddag)

Arbejde med stemme og tekst.
Vi arbejder med Shakespeares monologer (De bliver tilsendt, og man skal kunne den monolog, man har valgt, udenad, når workshoppen starter).

Tekstarbejdet samler arbejdet med stemmen, fokus, åndedræt og dramatisk udtryk.

 

 

 

Jeg har arbejdet med Nadine George voicework i de sidste 20 år. Arbejdet med denne metode åbnede mine øjne for, hvor meget potentiale vi alle går og gemmer på, både stemmemæssigt og dermed også kunstnerisk.

Vi har alle en meget større stemme og en meget større rækkevidde, end vi tror, som vi kan bruge både på scenen og i vores møder med andre mennesker.

Udgangspunktet for Nadines undervisning er, at du skal føle dig tryg i det rum, hvor vi arbejder sammen. Det handler om at åbne op for din stemme, så der bliver plads til alt det, den og du rummer, så du kan tage ejerskab til det og lidt efter lidt implementere den viden, du får om dig selv, i dit arbejde med din kunst og i den hverdag.

 

 
 

 

KURSUSINFORMATION

 

TILMELDELDING:

Den Danske Scenekunstskoles efter- og videreuddannelse

 
Kursus ID
7478
 
Dato
14. – 17. MAJ 2024
Tidspunkt
TIRSDAG TIL TORSDAG KL. 10.00-16.00, FREDAG KL. 10.00-15.00
 
Antal deltagere
8
Pris i DKK
1.500,- DKK
 
Ansøgningsfrist

16. APRIL 2024

 

Sted
FORSØGSSTATIONEN
SØNDER BOULEVARD 81

1720 KØBENHAVN V

 

Sprog

DANSK. KURSET ER OGSÅ ÅBEN FOR ENGELSKTALENDE, SOM VIL KUNNE FÅ ENGELSKE TEKSTER.

 
 
 
OM ANGELINA KIRCHHOFF
 

Angelina Kirchhoff er uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole.

Hun er desuden uddannet som Auteur fra Odsherred Teaterskole, akkrediteret underviser i Tadashi Suzuki`s undervisning og akkrediteret underviser i Nadine George Voice Work.

Angelina har arbejdet professionelt som skuespiller og danser siden 1991 og som underviser siden 2003. Hun har undervist på teaterskoler, skuespillerelever, professionelle kunstnere, arkitekter fra BIG, givet workshop for døve og har igennem de sidste 12 år undervist på Forsøgsstationen i København. Et sted til at udvikle og undersøge for professionelle udøvende kunstnere.