Lørdag d. 11/9 kl. 17-18

Søndag d.12/9 kl.17-18

 

Kære alle.

Der inviteres hermed til en performance af  værket In Duo with Earth, som er et 40 minutters danse og performances skabt og danset af Birgitte Skands . In duo with Earth, er et solo værk, der har formet sig i 2021 på forsøgsstationen  gennem improvisation, rands, dansepraksis,  talks og øjne, såvel som tankerne gennem lange gå og cykelture under i vintrene 2020/2021.

 

koreograf koncept og ide : Birgitte Skands

Performer: Birgitte Skands

Dato: 11/9 og 12/9 2021

Tid: 17-18

Hvor: Boulevarden på Forsøgsstationen

Varighed af arrangement : 1 time

Arrangementet foregår på Engelsk.

Arrangementet er gratis, men skriv gerne om du kommer bskands (at) mail.dk

 

Om:

IN DUO WITH EARTH a PhiloPhysical  Dance performance lecture created and performed by Birgitte Skands

In duo with Earth er et 40 minutters gang / tale og danse-stykke; en bevægelsesrefleksion om den globale krop, om livet og om den  cirkulære tid. I dette stykke vil Birgitte Skands lægge noget hellenistisk filosofi på gulvet, se på det kropslige aspekt af filosofiens historie mens hun bevæger mig og holder Jorden tæt ind til sig. Hun vil -i denne dans- tage en tur med Diogenes, adressere forskellige former for fremmedgørelse, menneskehedens tilstand under pres og bryde ind i samtaler mellem Marx og Marcuse om indre hjemsted og muligheden for forandring gennem kropsarbejde  og det imaginære.

 In duo with Earth is a 40 minutes-walk /talk and dance piece; done as a movement of work reflection on the global body, life, and circular time. In this piece, Birgitte Skands will put some Hellenistic philosophy on the floor, look into the bodily aspect of the history of philosophy while moving, and always carrying Earth with her, under her arm. She  will – in this dance – take a walk with Diogenes, address different ways of alienation, the state of humanity being under pressure, and break into conversations between Marx and Marcuse about inner residence, and the possibility of change through bodywork, sensitivity and imagination.

Birgitte Skands (DK) er født og opvokset i KBH. Hun er uddannet på The Juilliard School i New York (1981-1985)og har arbejdet, boet og levet i NYC i det vibrerende og progressive kunst miljø der florerede i 80ernes New York. Birgitte arbejder i dag som research danser, performance artist og danseformidler i KBH og er medlem af forsøgsstationen. Birgitte blev kandidat i pædagogisk filosofi fra DPU Århus Universitet (2017)