Hermed inviterer vi interesserede i at fortælle og tage del i fortalte fortællinger til, at være med i forsøget, Fortælle Atelier, på Forsøgsstation

I Fortælle Atelieret ønsker vi at se med friske øjne på fortalte fortællinger. Vi vil lave et dynamisk fortælleværksted med øvelser og lege, hvor vi deler egne fortællinger i et lyttende, deltagende univers.Det overordnede tema for de fire søndage i Fortælle Atelieret er drømmefortællinger; der rummer alt fra nattedrømme, til dagsdrømme, livsdrømme, myter og mareridt og hvad der ellers kommer til os.

Du behøves ikke at have erfaring med at fortælle historier og man kan fortælle og dele sine historier i det omfang man er parat til. Eneste forudsætning er en nysgerrighed for fortalt fortælling og en lyst til at lege og undersøge; hvad ord og krop kan i rum? Kan fortællingens billedstrøm skabes på atelierets præmisser? Kan fortællingens stemninger betragtes som farver på en palet? Er teatrets virkemidler farver på paletten? Hvilke historier har vi egentlig på hjerte?

 

Hver søndag er delt op i 4 dele: en åbningsfortælling, opvarmning af krop og stemme, fælles fortælleopgaver og opsamling. Der vil være pause med te/kaffe/frugt/kage.

Deltagelse er gratis.

 

Tid og sted

Fire søndage: 5. og 19. september og 3. og 17. oktober, alle i ulige uger, kl. 14-18, på Forsøgsstationen, Sønder Boulevard 81, Vesterbro.

 

Tilmelding hos Jesper på SMS 26929841.

 

Baggrund for Fortælle Atelieret og hvem vi er

Konstellationen Jakob Bentsen, Mikkel Trier Rygaard og Jesper la Cour er opstået i løbet af vinteren og foråret 2021, hvor vi har mødtes ugentligt i et inspirerede delingsrum, som vi nu kalder et Fortælle Atelier.

Jakob har bl.a. samlet og delt fortællinger med baggrund i sine erfaringer som performer, billedkunstner og medskaber i masketruppen Mummenschanz (inkl. 2 år på Broadway), han har igennem livet arbejdet med både visuelle og verbale fortællinger.

Mikkel har, med sin professionelle skuespiller- og dramatikerbaggrund og særlige viden om dramatikerens råderum delt sine processer og kanalisering af drømmefortællinger gennem tekst til bl.a. Det Kgl. Teater. Han er også workshopleder og leder af Den Lille Herres Teater.

Jesper har delt sit omfattende prisbelønnede og internationale anerkendte arbejde og repertoire i Det Fortællende Teater og udviklingen af Story Play, som er en skabende procesmodel for udvikling af forbundet fortællekunst.