Så er nyhedsbrevet for januar 2019 på gaden. Læs den fulde version her.

** Nyhedsbrevet indeholder:
1. Siden sidst
1. Bikubenfonden bevilling til nye publikumsprojekter
2. Reunion LYDEN AF PUBLIKUM
2. Kommende aktiviteter
1. Nyt om træninger sæson 18/19
2. Nadine George Voice Work 2019
3. Aktuelle medlemsforsøg
1. Januar
1. To Those Who Wait
2. Februar
1. Strikt
2. Den blå time
4. Særligt for medlemmer
1. Brug netværket!
2. Træning

** Siden sidst

** Bevilling fra BIKUBENFONDEN
Vi er glade og stolte over at kunne offentliggøre at Bikubenfonden har imødekommet vores ansøgning om 300.000 kr. i tilskud til det fortsatte forsøgsarbejde med publikumsudvikling i en kunstnerisk kontekst under projekttitlerne: ”Stilhed”, ”Pause” og ”Publikumserindringer”.

Projekterne bygger på flere måder videre på succesen med LYDEN AF PUBLIKUM (https://www.forsoegsstationen.dk/2018/12/07/release-mini-dokumentar/) , som var seneste skud på stammen i vores vedholdende nysgerrighed i publikumsrelationer. Vi høstede mange og værdifulde erfaringer under LYDEN AF PUBLIKUM, og glæder os til at sætte dem i spil i nye udfordrende projekter hvor publikums forventninger og forudsætninger vendes på hovedet.

Stor tak til Bikubenfonden for at støtte vores arbejde!

Der kommer mere information om disse og andre nye projekter i løbet af foråret. Blandt andet bliver der flere arrangementer under CPH Stage, hvor vi byder publikum ind til anderledes oplevelser – så man kan blive klogere på hvad kunstnerisk forskning egentlig er for en størrelse – i Forsøgsstationens regi og i vores skønne rammer.

** Reunion med “LYDEN AF PUBLIKUM”-koret

Foto: Rikke Jeppesen Rod
Onsdag den 9. januar havde vi kaldt det oprindelige ‘crew’ fra LYDEN AF PUBLIKUM sammen til en fælles visning af koncertoptagelse fra Torino udgaven af værket fra oktober 2018. For nye læsere er LYDEN AF PUBLIKUM Forsøgsstationens sæsonforsøg i 2016/17 og involverede et anderledes korværk komponeret af Peter Bruun på forlæg af Lotte Faarup og Øyvind Kirchhoff samt indøvet og præsenteret under kyndig ledelse af korleder Erik Jakobsson og instrueret af Lotte Faarup.

Til reunion så vi både Helle Lyshøjs optagelse af den fulde koncert i Torino og dokumentarfilmen som Lotte Faarup og Helle Lyshøj lavede om turen. Dokumentaren bestod – udover klip fra koncerten – også af flere interviews med deltagere og klip fra konferencen hvor flere europæiske projekter i samme genre blev beskrevet.

Vores filmaften gav lejlighed til endnu en gang at reflektere over oplevelserne fra det oprindelige projekt, fra prøverne og ikke mindst vores optræden på det Kongelige Teater og hvordan det var at se en anden gruppe – fra en anden kultur – fremføre værket. Vi delte anekdoter fra turen og nye indsigter om værket og hvad det kan. Der blev også drømt lidt højt om nye byer og lande at drage til, deriblandt *Meyerholdt’s hjemby Moskva. Hvem ved hvad fremtiden bringer?

Torino-projektet er støttet af Statens Kunstfond, EU og Torino Universitet.

*) Meyerholdt var den oprindelige kilde til ideen om værket. Se rapporten (https://www.forsoegsstationen.dk/2018/08/01/rapporten-lyden-publikum-udkommet/) for mere uddybende information.

 

** Kommende aktiviteter
**
Træning anden del af sæson 18/19

** Gæsteunderviser til stemmetræning
Angelina Watson som underviser fast hver onsdag i Nadine George Voice Work går i produktion med Det Olske Orkester fra midt i januar på forestillingen “Salt (http://www.detolskeorkester.dk/salt.html) “. Derfor har vi inviteret Anja Owe til at overtage undervisningen fra og med onsdag den 23. januar frem til og med den 10. april. Anja er, som Angelina, akkrediteret skuespil- og stemmelærer i Nadine George Voice Work og har assisteret Nadine på hendes skuespiller workshops med international deltagelse i London. Derudover har Anja undervist i metoden på bl.a. Det Norske Akademi for Scenekunst i Frederikstad i Norge og på Københavns Film og Teaterskole i København.

** GAGA people – NYE UGEDAGE OG TIDER
Gaga har flyttedag efter nytår. Der bliver morgentræning torsdag kl. 8:30-9:30 i stedet for tirsdag og aftenklassen flytter fra onsdag til tirsdag kl. 20-21 (også ny tid! – før var det kl. 19-20).

Nederst i nyhedsbrevet er en oversigt over alle træningstilbud i afsnittet “Særligt for medlemmer”. Man kan ligeledes se en oversigt på hjemmesiden under “Aktiviteter” (link (https://www.forsoegsstationen.dk/traening-saeson-18-19-del-2/) )

** Nadine George workshop 2019
Fotos: Øyvind Kirchhoff
Den årlige workshop i Nadine George Voice Work med Nadine George som underviser bliver denne sæson i uge 18 – mandag den 29. april til og med lørdag den 4. maj 2019. Workshoppen henvender sig til alle scenekunstnere, uanset tidligere erfaring med dette arbejde.
Workshoppen er et årligt tilbagevendende tilbud til scenekunstnere, medlemmer som ikke-medlemmer. Nadine Georges teknik er en integreret del af vores DNA på Forsøgsstationen og vi tilbyder medlemmer løbende grundtræning i dette arbejde. Der er således stemmetræning hver onsdag kl 9-10:45 hvor man kan holde teknikken ved lige. Læs mere om det her (https://www.forsoegsstationen.dk/stemmetraening/) .

Man kan tilmelde sig kurset med Nadine George ved at skrive til rikke@forsoegsstationen.dk. Der er få pladser så man skal være hurtig. Pris og øvrige informationer er tilgængelige her (https://www.forsoegsstationen.dk/workshop/nadine-george-workshop-2019/) .

**
Aktuelle medlemsforsøg

Det er altid muligt at læse om igangværende eller tidligere forsøg via databasen (http://www.forsoegsstationen.dk/databasen/) eller under forsøg (http://www.forsoegsstationen.dk/forsoeg/) på hjemmesiden, hvor man desuden kan downloade forsøgsrapporter og læse de enkelte forsøgs intentionsrapporter – det vil sige forsøgsholdets oplæg til selve forsøget. Medlemmer kan søge om tid og sparring om forsøg – se hvordan her (http://forsoegsstationen.us8.list-manage.com/track/click?u=7e4ab507ee0681aacca9cd6c7&id=ee294188b7&e=7b9b825c44) . Det er ikke altid visninger kan nå at komme med i nyhedsbrevet, så hold øje med vores facebook side (http://forsoegsstationen.us8.list-manage1.com/track/click?u=7e4ab507ee0681aacca9cd6c7&id=3ce7a29bec&e=7b9b825c44) og hjemmesiden, hvis du er særligt interesseret i at opleve de kunstneriske forskningsprocesser helt tæt på…

** Nyt om tidligere forsøg
Foto: Jacob Stage
Skuespiller og performancekunstner Tea Rønne lavede forsøget “Visuel Vildskab” i sæson 16/17 – en undersøgelse af specifikke sceniske visuelle greb. Dette arbejde har fundet anvendelse i hendes forestilling “Slut Starut” som spillede på Anemonen i denne måned. Læs mere om forsøget her (https://www.forsoegsstationen.dk/forsoeg/forsoeg-visuel-vildskab/) og fin anmeldelse af forestillingen på Teateravisen her (http://www.teateravisen.dk/en-resolut-starut.html) .

TREFFPUNKT SPEECH(LESS) (http://www.baadteatret.dk/treffpunkt-speechless/) er titlen på Annika KompArt’s netop afsluttede arbejdsvisning på Bådteatret. Hun har lavet forsøget “Speech(less)” i starten af sæson 18/19, som har været med til at definere denne fortsatte undersøgelse af sprogenes dans. Casper Koeller skrev en fin anmeldelse på Sceneblog af forestillingen som kan læses her (http://sceneblog.dk/treffpunkt-speechless-annika-kompart-paa-ubaaden-baadteatret/) .

Læs mere om forsøget her (https://www.forsoegsstationen.dk/forsoeg/speechless/) .

** Medlemsforsøg i kalenderen…

**
JANUAR

** To Those Who Wait

Declan Whitaker leder forsøget “To Those Who Wait” som undersøger hvordan værk længde og publikumsengagement interagerer i en tid hvor vi er under stort pres med konstant adgang til stimulerende materiale på diverse platforme. Forsøget blev påbegyndt i december og rykker nu til England hvor Whitaker har modtaget støtte fra Arts Council England til at videreudvikle projektet.

Læs om forsøget her (https://www.forsoegsstationen.dk/forsoeg/to-those-who-wait/) .

** DEN BLÅ TIME
Foto: Julie Schmidt Andreasen
Forsøget “Den Blå Time” er ledet af Birgitte Lundtoft, og har formålet at undersøge hvilken påvirkning har lys og mørke har på os (som mennesker, performere og publikummer) – og hvordan kan vi forstærke sansningen af skiftende tilstande i den blå time gennem forskellige materialiteter, berøring og bevægelse. I øvrigt medvirker danser og koreograf Julie Schmidt Andreasen.

Læs mere om forsøget her (https://www.forsoegsstationen.dk/forsoeg/den-blaa-time/) .

FEBRUAR

** STRIKT
Foto: My Lindbad Szlavik
Koreograf My Lindblad Szlavik fra Stands&Dans leder forsøget som med inspiration fra filmen ”The Square” vil bruge firkanten som en metafor for en ”sikker og tryg zone”. Så længe du bevæger dig inde i firkanten er du sikker, men så snart du forlader den er du eksponeret for det ukendte og usikre. Hvor villig er du til at forlade din komfort zone? Forsøgsteamet består udover My Lindblad Szlavik af Jørgen Teller, komponist & musiker, Maria Laurette Friis, komponist & musiker, og danserne Ida Frost & Nanna Hanfgarn Jensen.

Læs mere om forsøget her (https://www.forsoegsstationen.dk/forsoeg/strikt/) .

**
Særligt for medlemmer

** Brug netværket!

Vi vil gerne opfordre til at medlemmer bruger dette unikke netværk (hvilket mange allerede gør – ikke mindst via facebook gruppen “Forsøgsstationen intern” (https://www.facebook.com/groups/944010352410912/) ) – både i form af invitationer til visninger på forsøg eller prøveforestillinger, men naturligvis også når det er tid at spille forestilling.

** Træning næste måned
Vi holder vinterferie med træninger med undtagelse af GAGA som kører i uge 7 også.

**
Træningstilbuddet for anden del af sæson 18/19 således ud:
(for opdateret skema se hjemmesiden / link (https://www.forsoegsstationen.dk/traening-saeson-18-19-del-2/) )

** Mandag kl. 18-19:30 – Dans – basic* (Stands&Dans)
Mandag kl. 19:30-21 – Flow og teknik* (Stands&Dans)
Tirsdag kl. 20:00-21:00 – Gaga People **
Onsdag kl. 9-10:45 – Stemmetræning# (SMS dagen før)
Torsdag kl. 8:30-9:30 – Gaga People **
Søndag kl. 10:30-13:00 – Shakespeare SøndagsLab § (første søndag i måneden)

*) Læs mere om holdene på deres hjemmeside her (http://standsogdans.dk) . Det er gratis for medlemmer at deltage. Skriv til info@standsogdans.dk og oplyst medlems-ID ved tilmelding.

**) BEMÆRK NYE UGEDAGE OG TIDER. Gratis for medlemmer – og ikke-medlemmer kan deltage mod en betaling på 70 kr. pr. gang. Se mere om datoer her (https://www.facebook.com/groups/1448549642051388/) .

#) Gratis for medlemmer – frem til og med den 10. april er det Anja Owe der underviser. Tilmelding nødvendig senest kl. 21 aftenen før på SMS til Anja på 30660122. Klassen begynder kl 9 sharp, så vær der i god tid.

§) Gratis for medlemmer – og ikke-medlemmer kan deltage mod en betaling på 100 kr. pr. gang. Kontakt Rikke Liljenberg (mailto:rikkeliljenberg@gmail.com) for tilmelding.