Fuld version her.

Nyhedsbrevet indeholder:
1. Siden sidst
1. beretning og billeder fra LYDEN AF PUBLIKUM – Torino edition
2. Kommende aktiviteter
1. Kvalitetsseminar den 24. november
3. Særligt for medlemmer
1. Medlemskab
2. Julefrokost
3. Brug netværket!
4. Træning

Siden sidst
Beretning og billeder fra Torino Tour 2018

Optakt
I begyndelsen af oktober var LYDEN AF PUBLIKUM på tour til Italien. Vi var inviteret til at deltage i konferencen “Art and Communities: European models of audience engagement and social inclusion” af CARAVAN Next partner Social Community Theatre Centre (http://www.socialcommunitytheatre.com/en/) , Torino Universitet. Vi skulle dels dele vores erfaringer med det oprindelige projekt som blev vist forrige år på CPH Stage og dels for at lave en live præsentation af værket.

Det var første test af formatet som turnerende publikumsværk. Nu skulle det stå sin prøve med et ultra kort prøveforløb med hvad der måtte være af kulturelle og sproglige udfordringer. Der var sommerfugle i maven og rejsefeber inden afgang. Hvordan ville det mon forløbe?

Vi skulle på kun fire halve dage lave værket med lokale Torinesere. Komponist Peter Bruun havde lavet en omskrevet version af “Moskva 1922” – den del af værket der var skabt udfra publikumslyde fra Meyerholdt i 1920’ernes Rusland. Og teksterne var blevet oversat til italiensk af en af vores oprindelige Lyden af Publikum deltagere (tak Alice Bogoni!).

Torino-time
Vejret var helt på vore side da dagen oprandt for prøvestart på Universitetet i Torino. Lotte Faarup, Helle Lyshøj og Peter Bruun var klar til at arbejde med en gruppe italienske ‘publikummer’ – der var 45 tilmeldte og de havde lukket for tilmeldinger for længst – det var meget populært!

Første prøve var mandag morgen kl. 9:30 og da tiden oprandt var der mødt 17 ind til prøven. Nå for den. Men prøven blev påbegyndt og det blev ved med at drysse ind af folk – så der til sidst var omkring 30 – ikke dårligt… vi skulle blot lige justere til Torino-tid.

Fototekst: Anden dag skulle vi efter prøven ned i teatret for at tjekke teknik mv. Vores vært Maurizio fuldte os igennem en solbeskinnet by til Teatro Vittoria et fint lille teater midt i byen.

Det blev en super sjov oplevelse at lave værket med en ny gruppe og vi har fået mange gode erfaringer med os hjem i rygsækken som vi vil dele på forskellig vis. Blandt andet med levende billeder: Lotte Faarup og Helle Lyshøj er ved at lægge sidste hånd på filmen om turen i disse dage.

Vi fik også muligheden for at dele arbejdet ‘bag’ forsøget og hvilke erfaringer vi høstede med de over 80 deltagere på konferencen; andre grupper og organisationer der arbejdede med ‘community theatre’ – og som universitetet i Torino i øvrigt har et særskilt institut for!

Lotte Faarup og Øyvind Kirchhoff var ‘på’ af flere omgange på konferencens forskellige venus – Øyvind ledte blandt andet en workshop med deltagere hvor formatet fra LYDEN AF PUBLIKUM blev søgt inddraget i en anden kontekst.

Fototekst: fra den første prøve på teatret, hele holdet efter vores optræden, og sidst selfie med vores ‘værter’ – Alessandra Bortolotto og Tommaso Rocca – de ejer den lejlighed vi boede i og via denne kontakt havde Alessandra meldt sig som deltager i Lyden af Publikum Torino edition!

Som deltager i både den danske og nu den italienske version bliver det tydeligt at værket kan noget helt særligt både socialt og kunstnerisk. Selv med kun fire halvdagsprøver løftede vi taget på Teatro Vittorio og skabte en ny lille familie. Det var en stærk oplevelse.

Vi fik også etableret nye kontakter ude i verden og tilføjet nye perspektiver til vores eget arbejde.

Stor tak til Statens Kunstfond og til Torino Universitet for støtte til dette projekt.
/Rikke

** “Man kan ikke få alt!”

https://www.forsoegsstationen.dk/blog/man_kan_ikke_faa_alt/Vi havde jo den udsøgte ære og fornøjelse at lægge hus til Teater Patraskets jubilæumsfest i august måned. Det har vi allerede berettet om i tidligere nyhedsbrev, men vi var så vilde med deres bestyrelsesformand Claus Mandøe’s tale til dem, at vi fik overtalt ham til at lade os udgive den i vores kulturpolitiske blog. Den fik titlen “Man kan ikke få alt” og det refererer til en skøn historie fra det ‘virkelige (teater)liv’…

Tak til Claus for de smukke og anerkendende ord til et teater der har stået last og brast i 33 år – og for at have sat meget præcise ord på de vilkår teatrene er underlagt og hvad der så alligevel sker på trods af alt det kedelige og hårde. Læs den (https://www.forsoegsstationen.dk/blog/man_kan_ikke_faa_alt/) – den er god!

** Kommende aktiviteter
**
“Hvordan taler man om kvalitet i teatret?”
————————————————————
Seminar om erfaringer og nye visioner for kvalitetsarbejde i teatret

Lørdag d. 24. november ’18 afholder Forsøgsstationen i København et seminar omkring begrebet kvalitet i teatret. Det er med inspiration fra 80’erne og 90’ernes kvalitetsudvalgsarbejde i børne- og ungdomsmiljøet samt en fornemmelse for et voksende behov i teatermiljøet for at (gen)finde et kvalificeret sprog omkring kritik, at vi forsøger at sætte kvalitetsdiskussionen på dagsordenen.

Seminaret har inviteret samtlige medlemmer fra Børneteatersammenslutningens (http://denstoredanske.dk/Gyldendals_Teaterleksikon/Administration/B%C3%B8rneteatersammenslutningen) (BTS) tidligere kvalitetsudvalg for at få glæde af deres værdifulde erfaringer (bl.a. Catherine Poher, Bodil Alling, Gitte Kath, Simon Vagn Jensen, Peter Seligmann, Michael Ramlöse, Lene Vestergaard, Biba Schwoon m.fl.)

Vi håber at så mange som muligt fra børne/ungdomsteatermiljøet samt det øvrige teatermiljø har lyst til at deltage og blande sig i denne vigtige samtale. Man kan stadig nå at melde til sig. Læs hvordan her (https://www.forsoegsstationen.dk/2018/11/06/husk-melde-dig-kvalitetsseminar-24-november/) .

Læs foromtale her (http://www.teateravisen.dk/seminar-om-kvalitetsarbejde-i-teatret.html) i Teateravisen.

**
Særligt for medlemmer
————————————————————

**
Bliv medlem
————————————————————
Hvis du endnu ikke er medlem, men gerne vil være det kan du læse mere om medlemskab og betingelser her (http://www.forsoegsstationen.dk/medlemsskab/) . Kontakt Dorte på dorte@forsoegsstationen.dk for yderligere info. Man skal regne med 1-2 ugers registreringstid.

** Brug netværket!
————————————————————

Vi vil gerne opfordre til at medlemmer bruger dette unikke netværk (hvilket mange allerede gør – ikke mindst via facebook gruppen “Forsøgsstationen intern” (https://www.facebook.com/groups/944010352410912/) ) – både i form af invitationer til visninger på forsøg eller prøveforestillinger, men naturligvis også når det er tid at spille forestilling.

** Julefrokost 2018
————————————————————

Så er datoen for dette års julefrokost besluttet. Vi holder julefrokost for husets medlemmer, ‘beboere’ og venner i vanlig afslappet ‘medbring-selv-en-ret-og-god-underholdning’ stil lørdag den 8. december 2018. Sæt kryds i kalenderen – det bliver stort!

** Træningstilbud og workshops
————————————————————
Vi har fortsætter med den populære stemmetræning v/Angelina Watson onsdage kl. 9-11, Rikke Liljenbergs ShakespeareLab første søndag i måneden og så har, som allerede annonceret, igen fået Gaga på ugeskemaet! Der er GAGA-træning 2 gange om ugen samt sidste fredag i måneden. Stands&Dans er ligeledes tilbage med to hold i moderne dans mandag aften. My Lindblad og Camilla Stage er hoved-undervisere gennem sæsonen.

** I kort form ser træningstilbuddet for sæson 18/19 således ud:
(for opdateret skema se hjemmesiden / link (https://www.forsoegsstationen.dk/traening-saeson-18-19/) )

————————————————————

** Mandag kl. 18-19:30 – Dans – basic* (Stands&Dans)
Mandag kl. 19:30-21 – Flow og teknik* (Stands&Dans)
Tirsdag kl. 8:30-9:30 – Gaga People **
Onsdag kl. 9-10:45 – Stemmetræning# (SMS dagen før)
Onsdag kl. 19:00-20:00 – Gaga People **
Fredag kl. 9-10 – Gaga people **
Søndag kl. 10:30-13:00 – Shakespeare SøndagsLab § (første søndag i måneden)
————————————————————

————————————————————
*) Læs mere om holdene på deres hjemmeside her (http://standsogdans.dk) . Det er gratis for medlemmer at deltage. Skriv til info@standsogdans.dk og oplyst medlems-ID ved tilmelding.

**) Gratis for medlemmer – og ikke-medlemmer kan deltage mod en betaling på 70 kr. pr. gang. Se mere om datoer her (https://www.facebook.com/groups/1448549642051388/) .

#) Gratis for medlemmer – ved ønske om prøvetime kontakt Angelina. Tilmelding nødvendig senest kl. 21 aftenen før på SMS til Angelina 20150949.

§) Gratis for medlemmer – og ikke-medlemmer kan deltage mod en betaling på 100 kr. pr. gang. Kontakt Rikke Liljenberg (mailto:rikkeliljenberg@gmail.com) for tilmelding.