Hermed Nyhedsbrev Oktober 2016 uden fotos.

For at se nyhedsbrev i sin fulde version klik her.

Så blev det oktober!
Foto: Rikke Jeppesen Rod – efterår i Enghaveparken

Sæsonen er for alvor i gang og vi har allerede haft en del medlemmer og teatergrupper i huset. Vidste du at teatre kan blive medlem? Nogle teatre vælger at blive medlemmer når de har været her som lejere til produktioner. Blandt andet har Husets Teater valgt at blive medlemmer i år. Vi vil faktisk rigtigt gerne have teatre som medlemmer. De kan – på lige fod med ‘almindelige’ medlemmer – igangsætte forsøg, deltage i træningerne, afholde møder, samt booke gratis studietid i kortere tidsrum. Læs mere om mulighederne her. Og sidst men ikke mindst er man så sikret en invitation til i den årlige julefrokost! Dato for årets fest er at finde nederst i nyhedsbrevet. Der kan man også læse om at vi fremover tilbyder yoga som del af den ugentlige træning for husets medlemmer!

Nyhedsbrevet indeholder:
Hovedforsøgets vidensdeling den 8. okt.
Siden sidst (Ny forside, Medlemsarrangement, Generalforsamling)
Jubilæumsreception for Det Fortællende Teater
Medlemsforsøg den kommende måned
Internationalt recidency
Præsentation af bestyrelsen
Nadine George workshop i 2017
Særligt for medlemmer (yoga, julefrokost)
Vidensdeling “Dødens Æstetik”

I denne uge har en gruppe garvede performere, dukkemagere og dukkespillere været på gulvet sammen. Gruppen består af Anette Asp Christensen, Rolf Søborg Hansen, Svend E. Kristensen, Bjarne Kalhøj, Mireia Serra, Angelina Watson, Lotte Faarup, Malte Claudio Lind, Jens Bäckvall, samt Forsøgsstationens kunstneriske ledelse: Lotte Faarup og Øyvind Kirchhoff.

De har været i gang med hovedforsøget “Dødens Æstetik” – en udforskning som begyndte i sidste sæson under titlen “Skuespilleren og Übermarionetten”, ledet af Øyvind Kirchhoff. Gruppen vil åbne ‘værkstedet’ for interesserede nu på lørdag kl. 12-16. Læs mere i invitationen her.

Det er gratis at deltage men tilmelding er nødvendig på rikke@forsoegsstationen.dk.
Siden sidst

Generalforsamling afholdt
Den 28. september afholdt Forsøgsstationen bestyrelsesmøde efterfulgt af årets generalforsamling. Udover den siddende bestyrelsen deltog Morten Krogh, Rikke Jeppesen Rod og Catherine Poher til generalforsamlingen, hvor det blev besluttet at der fremover udsendes indkaldelse til medlemmer direkte, og ikke kun via nyhedsbrevet, så der forhåbentlig kan komme nogle flere medlemmer og gøre deres indflydelse gældende. Generalforsamlingen genvalgte Gerd Schottländer som var på valg i år, accepterede formand Thorbjørn Tønder Hansen og Erling Larsens fratrædelse, samt valgte Morten Krogh og Catherine Poher ind i bestyrelsen for hhv. 2 og 1 år.
Læs præsentation af ny medlemmer under punkt 6 i nyhedsbrevet.

Medlemsarrangement

Lørdag den 24. september afholdt vi sæsonens første medlemsarrangement, hvor Jesper la Cour ledte en workshop i STORYPLAY. Vi blev introduceret for en model han anvender i sit kunstneriske arbejdet. Vi arbejdede med forskellige øvelser, hvor vi for eksempel skulle dele ‘ar-historier’. Det udartede sig til de vildeste skud fra hoften…

Udover at vi blev nogle skønne og vilde historier rigere, og fik nogle gode øvelser med i rygsækken, blev dagens andet hovedformål også nået. Der blev skabt nye forbindelser og konkrete aftaler blev indgået mellem medlemmer. Vi nød en fælles frokost, og fik snakket på kryds og tværs. Da vi gik og ryddede af efter frokosten, snakkede vi om hvor nemt medlemsarrangementer kan organiseres. At medlemmer kan tage initiativ til eksempelvis en netværksfrokost. Det vil nemt kunne organiseres via Facebook gruppen. Mikkel Trier har alllerede tilbudt at stå for den næste…

/Rikke
Ny forside

Vi har – med assistance fra Mads Find – opdateret look og funktionalitet på hjemmesiden. Det er blevet mere overskueligt at finde de vigtigste informationer direkte fra forsiden. For eksempel kan man klikke sig direkte ind på booking af sale uden at skulle finde det via ‘rullegardinet’. Der er også let adgang til uddybende informationer om aktuelle forsøg.

20 års Jubilæumsreception
Det Fortællende Teater
Det Fortællende Teater har eksisteret i 20 år og inviterer kollegaer, samarbejdspartnere, støtteydere og venner til reception på Forsøgsstationen, Sdr. Boulevard 81, fredag d. 4. november kl. 16-18.
Kl. 16.30 holder Jesper jubilæumstale
kl. 17.00 fortæller Nick Hennessey en af sine berømte historier (på engelsk).

Alle Forsøgsstationens medlemmer er velkomne.

Medlemsforsøg i den kommende måned

Det er altid muligt at læse om igangværende eller tidligere forsøg på hjemmesiden, hvor man desuden kan downloade forsøgsrapporter og læse de enkelte forsøgs intentionsrapporter – det vil sige forsøgsholdets oplæg til selve forsøget. Medlemmer kan søge om tid og sparring om forsøg – se hvordan her. Det er ikke altid visninger kan nå at komme med i nyhedsbrevet, så hold øje med vores facebook side og hjemmesiden, hvis du er særligt interesseret i at opleve de kunstneriske forskningsprocesser helt tæt på…

The night
– visioning a post capitalist society while we sleep.

Gruppen hello!earth igangsatte dette projekt i 2015 og havde sit første søvnforsøg på Forsøgsstationen i april 2016. Projektet nu tilbage på Forsøgsstationen med en afsluttende vidensdeling af søvn/drømme forskningen; den 14. – 15. oktober 2016. Deltagelse indbefatter overnatning på stationen. Læs mere om projektet, som munder ud i en turnerende forestilling i 2018 til 2020, i denne invitation. Der er begrænset antal ‘pladser’ så husk at melde dig til hvis du vil være en del af dette eksperiment.
Cigar Bums Næse
– Et musikalsk papirteater forsøg

WunderVerk v/Anette Asp Christensen leder dette forsøgsprojekt, der arbejder med det musikalske papirteater. Forsøget har en varighed på 4 uger mellem den 26. september og den 4. november 2016. Læs mere om forsøget her – og hold øje med hjemmesiden og facebook for annoncerede visninger.
De medvirkende er Birgitte Prins – performer, Daniel Norback – performer, Anette Asp Christensen – performer og dukkemager, Line Paulsen – instruktør og Katrine Nilsen – scenograf og dukkemager.

Internationalt residency

Samlingen (SE/CA/IS) på Forsøgsstationen
I forbindelse med den internationale performance festival Works at Work: Group works har Samlingen (SE/CA/IS) et residency på Forsøgsstationen fra den 24. til den 28. oktober 2016. Foto er taget af Märta Thisner og er fra deres forestilling for og sammen med Cullberg Balletten i Museum of Dance i Stockholm i 2013. Læs mere om dem på vores hjemmeside.

Det er lidt af et scoop at de er i huset, og derfor har vi også lokket dem til at give en artist talk tirsdag den 25. oktober kl. 17-18, hvor medlemmer og andre interesserede har høre mere om hvad denne spændende gruppe arbejder med. Meld jer til på rikke@forsoegsstationen.dk for at sikre jer en plads!

Præsentation af bestyrelsen

Nye medlemmer i bestyrelsen pr. 27. september 2016
Tirsdag den 27. september afholdt Forsøgsstationen sin årlige generalforsamling. Bestyrelsen havde forinden haft sit sidste bestyrelsesmøde med den indtil da siddende bestyrelse; Thorbjørn Tønder Hansen (Forperson), Erling Larsen, Gerd Schottländer, Annelis Kuhlmann og Jesper La Cour Andersen (medlemsrepræsentant). Thorbjørn Tønder Hansen og Erling Larsen, som begge har været med siden begyndelsen (2009), vil gerne lade pladsen til nye kræfter. Deres engagement har været af stor værdi for Forsøgsstationens virke, og de fik da også både middag og en lille erkendtlighed i forbindelse med arrangementet som tak for deres indsats gennem årene. Lotte serverede en lille skarp efter generalforsamlingen for at fejre de gamle og de nye.

Vi har været så heldige at instruktør Catherine Poher og leder af CPH STAGE, Morten Krogh har indvilget i gå ind i bestyrelsesarbejdet. Begge er kendte og anerkendte i teaterverdenen og skal bidrage til at vores ambitioner som kunstnerisk (ud)forskningsplatform fortsat udvikler sig og at vores små og store drømme for fremtiden kan realiseres.
Workshop med Nadine George
Workshop med den internationalt anerkendte stemmelærer Nadine George.

Workshop finder sted mandag d. 3. – lørdag d. 8. april 2017 på Forsøgsstationen og henvender sig til alle scenekunstnere, uanset tidligere erfaring med dette arbejde.

Der afholdes en Masterclass på sidste dag af workshoppen, hvor et mindre publikum kan få indsigt i arbejdet. Nadine George vil her arbejde med workshop-deltagerne, og dermed vise hvordan hun arbejder med tekst og stemme. Billederne til højre er fra sidste års workshop, hvor deltagerne prøvede kræfter med Shakespeare-monologer. I år vil det være Ibsen eller Tjekhov, der står for skud.

NB: Der har været så stor interesse allerede at der er oprettet venteliste. Skriv til Rikke på mail: rikke@forsoegsstationen.dk for komme på ventelisten. Det koster 3.500 kr. for workshoppen og der er kun plads til 12 personer.
Fotos: Øyvind Kirchhoff

Særligt for medlemmer:

Forsøgsstationens julefrokost – datoen er nu officiel!

Vi holder julefrokost i år lørdag den 17. december – og sædvanen tro bliver det en skøn fejring af julen og alt muligt godt. Der bliver priser, og sange og (måske) hjemmelavet medister. Eller sylte. Det er sådan set op til festens gæster: Alle bringer en ret som sidste år. Detaljer følger når vi kommer nærmere.
Yoga efter efterårsferien

Fra og med torsdag den 27. oktober er der YOGA på tapetet hver torsdag kl 9-10:30 i Boulevarden. Det er Stinne Bødker Høj, der står for en torsdagens yoga praksis. Stinne er uddannet i Jivamukti og Yin yoga. Torsdagens yoga vil overvejende være Jivamukti yoga. Læs mere om hendes praksis på hendes facebook side eller på vores hjemmeside.

De ugentlige træninger er gratis for medlemmer og skemaet ser således ud:
Mandag kl. 8-11: MHS træning
Onsdag kl. 9-11: Stemmetræning*
Torsdag kl. 9-10:30: Jivamukti yoga
Fredag kl. 9-10:30: Maskearbejde
*) Tilmelding nødvendig senest kl. 21 aftenen før på SMS til 20150949.

Derudover tilbyder Rikke Liljenberg ShakespeareSøndagsLab på udvalgte søndage 10:30-13:00 – næste dato er 6. november 2016. Tilmelding senest dagen før på mail rikkeliljenberg@gmail.com / 31 46 40 10. Læs mere her. Denne træning er ligeledes gratis for medlemmer,  men er også åben for ikke-medlemmer mod en deltagerbetaling på 100 kr. pr. gang.
Fornyelse af medlemsskab

Selvom det nu er for sent at drage nytte af åbningstilbud på medlemsskab for sæson 16/17, er det stadig muligt at blive medlem. Og for medlemmer med bopæl udenfor Storkøbenhavn koster det kun 300 kr. for en hel sæson.
For uddybende information om tilmelding og priser følg dette link.

Bliv medlem af Forsøgsstationen eller forny dit medlemskab for den kommende sæson, ved at udfylde dette skema og sende det til mail(at)forsoegsstationen.dk. Hvis du ikke har været medlem før skal du medsende kort CV. Du får tilsendt betalingsinformation efter godkendelse.