Feldenkrais-træningen holder pause

Tirsdag den 5. april 2016 kl. 09.00-10.30 bliver sidste gang i indeværende sæson, at der er mulighed for at deltage i træningen i Feldenkrais-metoden på Forsøgsstationen.
Træningen tages op igen til efteråret med start den 1. september 2016. I Feldenkrais-metoden udforskes krop, sind og bevidsthed. Gennem konkrete bevægelsesforløb får deltagerne mulighed for at mærke sig selv indefra.Undervisere: Feldenkrais-lærer Birgitte Hinz og skuespiller og Feldenkrais-lærer Katharina Kamber. Tilmelding er ikke nødvendig.
Som medlem af Forsøgsstationen kan man frit deltage i undervisningen.

Workshop med Robert Steijn og hello earth!
Natten fra den 12.-13. og den 13.-14. april 2016 afholder gruppen hello earth! en deltagerbaseret workshop, ”The Night”, der omfatter en overnatning på Forsøgsstationen.
Workshoppen går ud på ”at undersøge det at drømme og have visioner i kollektive situationer og i liminale sindstilstande, herunder at forestille sig et post-kapitalistisk samfund i sovende tilstand.”
Workshoppen varer 12 timer. Den ledes af Robert Steijn (født i 1958, Holland), der er performer og koreograf.
”The Night” omfatter en række workshops og møder i 2016 på forskellige steder og med flere samarbejdspartnere. Den munder ud i et værk, der har premiere i 2017/18. Hvis du er interesseret i at deltage i workshoppen, så send fem linjer om, hvorfor du er interesseret i at deltage til info(at)helloearth.cc
Det koster 250 kr. at deltage. Datoer i april: 12./13. og 13./14. kl. 19.00 aften frem til kl. 08.00 om morgenen.
Du kan deltage enten i 2 nætter, eller kun den første. Der er plads til i alt 15 deltagere.

Nyt blogindlæg – hvad vil det sige at eksperimentere?
Der er den 1. april 2016 lagt et nyt blogindlæg ud på Forsøgsstationens hjemmeside. Det er indlægget ”Eksperimenterende… hvad er det?”. Det er skrevet af skuespiller og dramatiker, Andreas Dawe. Det er ham, der ses her på fotoet. Her kommer et uddrag fra indlægget:
”Når jeg søger støtte hos Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst (PSU), kan jeg tage mig selv i at sidde og blive påhitsom. Jeg synes, at der i retningslinjerne står rigtig meget om form og om, i hvor høj grad der lægges vægt på, at projekterne skal være ”eksperimenterende”. Hvad vil ”eksperimenterende” egentlig sige? Og hvem definerer, hvad et eksperiment er?”
Du kan læse blogindlægget her på siden under menupunktet “blog”, hvor du også har mulighed for at deltage i debatten.

Byvandring gennem Vesterbro hånd i hånd med en fremmed 
Den britiske kunstner Rosana Cade står den 22.-24. april 2016 for et værk ved navn ”Walking: Holding”, der er en del af den kommende festival ”International Performance Art Festival” på Warehouse 9. Her inviterer hun publikum med på en byvandring på Vesterbro. Byvandringen starter på Forsøgsstationen. Her vil man som publikum blive taget i hånden af en række fremmede fra det lokale Vesterbro. Alle er de forskellige i forhold til alder, køn, udseende og baggrund, og alle har de hver deres individuelle historier at fortælle. Det er et stedsspecifikt værk, der vil udfordre publikum og få dem til at nedbryde fordomme og give dem mulighed for helt bogstaveligt at gå i en anden persons sko.

Værket spiller på følgende dage og tidspunkter:
Fredag den 22. april 2016 kl. 18.00-21.00
Lørdag den 23. april 2016 kl. 11.00-16.30      
Søndag den 24. april 2016 kl. 12.00-17.30  
For nærmere info og billetbestilling, se her 

Dokumentation af seminaret ”Dramatikerens værksted”
Her kan man se en live-streaming af seminaret ”Dramatikerens værksted”, der fandt sted mandag den 14. marts 2016 kl. 12.00-17.00 på Forsøgsstationen. Man kan benytte dette link til Forsøgsstationens YouTube-kanal. ”Dramatikerens værksted” var arrangeret af Forsøgsstationen og Dramafronten. Det var støttet af Danske Dramatikeres Forbund.
Det er Rikke Jeppesen Rod og Øyvind Kirchhoff, der har lavet dokumentationen. Lyden er desværre ikke helt optimal hele tiden, da der kun var en enkelt mikrofon ved optagelsen. Ved gennemsyn kan vi godt høre, at den har svært ved at indfange det, der ikke bliver forstærket med mikrofon – f.eks. spørgsmål fra salen eller kommentarer fra skuespillerne ovre i hjørnet. Vi arbejder på at optimere optageforholdene fremadrettet.

Stemmeworkshop med Angelina Watson
I anledning af CPH Stage 2016 tilbyder Forsøgsstationen en intensiv workshop i stemmetræning. Workshoppen har fokus på monologer af Shakespeare, da det i år er 400-året for hans død. Underviser på workshoppen er skuespiller Angelina Watson, der siden 2003 har undervist i en stemmemetode af Nadine George. Angelina er fast underviser af den ugentlige stemmetræning, som Forsøgsstationen gratis tilbyder sine medlemmer. Hun er akkrediteret som underviser for Voice Studio International, i hvis regi hun denne sommer skal assistere Nadine George ved en international workshop i London. Assistent: Rikke Jeppesen Rod. Workshoppen i stemmetræning finder sted den 6.- 10. juni 2016 kl. 10.00 -15.00 for max. 8 deltagere. Sidste dag på workshoppen vil bestå af et oplæg om stemmetræning ved Rikke Jeppesen Rod, samt en Masterclass, hvor op til 20 personer vil få mulighed for at ‘se med’, når vi arbejder. Prisen for deltagelse i workshoppen er 2000 kr.
For nærmere info samt tilmelding skriv til: mail(at) forsoegsstationen.dk

Nyt værk på vej af de kunstneriske ledere af Forsøgsstationen
De kunstneriske ledere af Forsøgsstationen, Lotte Faarup og Øyvind Kirchhoff, har et nyt værk den 2. – 4. juni 2016 med på Det Frie Felts Festival. Det har titlen ”Escape” og har en varighed på syv timer. Det foregår om natten.
Værket beskrives som ”en nattevandring med en vildfaren sjæl”, og det er skrevet og iscenesat af Lotte Faarup, og Øyvind Kirchhoff spiller med i det. Læs mere om forestillingen her
Det er interesseorganisationen Uafhængige Scenekunstnere (US) og interesseforeningen Scenekunstnere Uden Scene (SUS), der står bag “Det Frie Felts Festival”. Det Frie Felts Festival finder i år sted for tredje gang. Festivalen er en del af programmet for CPH Stage. Festivalen er dedikeret til den frie scenekunst som en nødvendig modkultur til de oplevelser, som de etablerede scenekunstinstitutioner præsenterer. Festivalen bidrager til synliggørelsen af et mangfoldigt scenekunstmiljø i programmet for CPH Stage.

Kommende seminar ”Dødens æstetik”
Der afholdes den 3.-8. oktober 2016 et udviklingsprojekt og et videndelingsseminar, ”Dødens æstetik” på Forsøgsstationen. Seminaret er støttet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst.Seminaret har afsæt i og udspringer af Øyvind Kirchhoffs hovedforsøg i den indeværende sæson, ”Skuespilleren og über-marionetten”.                 Der foretages på seminaret ”Dødens æstetik” en undersøgelse af og skubbes til grænserne for skuespillerens og marionetdukkens sceniske udtryk for at udforske linket mellem den biologiske og kunstige krop, mellem repræsentation af det døde og repræsentation af det levende. Formålet med seminaret er at generere ny viden, bevæge sig ind i det ukendte, og at de deltagende kunstnere deler tanker og idéer med hinanden.

Følgende scenekunstnere medvirker:
Dukkefører Anette Asp Christensen
Performer Jens Bäckvall
Dukkefører Rolf Søborg Hansen
Skuespiller Malte Claudio Lind
Dukkefører, performer Svend E. Kristensen
Performer Mireia Serra
Skuespiller Angelina Watson
Performer/dukkefører Bjarne Kalhøj
Iscenesætter/performer Lotte Faarup
Performer og forsøgsleder Øyvind Kirchhoff

Der vil være en visning ifm. seminaret. Dato samt yderligere information om den kommende visning følger.