Se video fra forsøget “Skuespilleren og über-marionetten”

Forsøget “Skuespilleren og über-marionetten, der har været igang på Forsøgsstationen siden den 24. september 2015, er en undersøgelse af skuespillerens og marionetteatrets sceniske udtryk og sammensmeltning af begge til et nyt scenisk udtryk.

Nu er det muligt at se et videoklip fra forsøgsarbejdet. Videoen er lavet af Poul Storm og Øyvind Kirchhoff.

Forsøget er inspireret af Gordon Craigs (1872-1966) tanker og ideer om über-marionetten, den ideelle skuespiller som en slags marionetfigur, det ultimative dramatiske instrument. Ham, der kan bevæge sig ud fra, hvad han ønsker og ikke kun ud fra, hvad han kan.

Holdet arbejder ud fra Etienne Decrouxs mimeteknik og Jacques Copeaus maskearbejde samt dukkespilteknik som bud på realisering af Craigs idealbillede af skuespilleren.

Som research indgår også den polske instruktør Tandeusz Kantors arbejde med dukker og skuespillere på scenen, hvor de livløse dukker næsten forekommer mere levende end skuespillerne, som er stumme med mekaniske bevægelser og tomme øjne.

For dukkespilleren handler det om at give liv og bevægelse til det døde materiale og i forsøget stilles spørgsmålet: Hvad betyder det for det sceniske udtryk at give”død” til den levende krop med kød og blod?