Forsøgsstationen - Et værksted for professionel scenekunst

MHS weekend træninger

semweb5

Weekend træninger i MHS

I denne sæson er den ugentlig MHS træning erstattet med mere intensive weekend sessions er udviklet gennem et af Forsøgsstationens hovedforsøg – og man kan læse mere om forsøget og hvad træningen går ud på i forsøgsrapporten “En særlig tilstand.”

Træningen er åben for alle interesserede medlemmer.

Mødetid er 9:50 – for fælles introduktion (NB: ikke muligt at komme sent).

 

Format

Forberedelse

Medbring træningstøj, varm trøje og en pude til meditation. Træningsrummet åbner 10 minutter i hel. Fra dette tidspunkt kommer deltagerne ind med deres pude, finder et sted at sidde (på måtterne med front ind mod væggen)

Kl. hel lukker vi rummet og det er ikke muligt at komme ind herefter. Selve træningen består af tre dele;

Meditation

Zen inspireret meditation i 20-30 min. Træningenslederen slår på klokken når meditationen starter og når meditationen er slut.

Masai-hop

Deltagerne lægger deres pude til side og går uden samtale ud og stiller sig på gulvet. Træningslederen sætter et stykke afrikansk tromme-koncert på.

Deltagerne har lukkede øjne og starter konstant fjedring i krop som udvikles til hop på stedet. De næste 30-40 min. veksles mellem fjedring og hop. Træningslederen skruer lyden ned når det er slut og leder herefter 3 yoga- inspirerede stræk.

Stemmetræning (Nadine George)

Deltagerne går sammen parvist og guides af træningslederen gennem åndedrætsøvelser ved massage. Gruppen former herefter en cirkel og træningslederen guider deltagerne gennem fælles åndedræt og de 4 stemmekvaliteters grundtoner. Derefter er der individuelt stemmearbejde ved klaver, hvor der arbejdes ud fra de maskuline og feminine stemmekvaliteter med den “sungne” vibrerende lyds kvalitet og energi. Denne session afsluttes med en fælles kort reflektion. Samlet varighed af denne sidste del er ca. 1 1/2 time.

MHS træningen er et samlet hele – som begynder kl. 10 og slutter kl. 14 – Det er ikke muligt at komme ind og kun deltage i stemmetræningen eksempelvis.