Forsøgsstationen - Et værksted for professionel scenekunst

Masken

I forbindelse med Forsøgsstationens hovedforsøg ”Skuespilleren og Übermarionetten” tilbydes gratis træning i Jacques Copeau’s og Etienne Decroux’s maskearbejde fredage kl. 9-10:30 i Boulevarden – fra den 27. oktober.

Du er velkommen uanset tidligere erfaring med maskearbejde.

Foto: Øyvind Kirchhoff

Foto: Øyvind Kirchhoff

FREDAGE kl. 9:00-10:30
v/Øyvind Kirchhoff.

Øyvind Kirchhoff er skuespiller og den ene halvdel af Forsøgsstationens kunstneriske ledelse. Han har undervist i 20 år på Statens Scenekunstskole og kombinerer i sin undervisning og træning mime med maskearbejde og kampkunst i ønsket om at styrke skuespillerens sceniske udtryk og få bevidst parathed i nuet på scenen.

Tilmelding ikke nødvendig.
Træningen foregår i Boulevarden. For spørgsmål vedrørende træningen kontakt Øyvind på mail.

 

 

 

Maskearbejde kan hjælpe skuespilleren med at skabe troværdige, nuancerede, spændende og ekspressive karakterer og mennesker på scenen.

Masken skjuler og ændrer bærerens identitet og skuespilleren mærker tilstedeværelsen af en anden personlighed, en anden ”væren” som oplever alt hvad der sker på scenen for første gang. Masken er magisk og har den psykologiske virkning på os at vi tror vi kan gemme os bag den.

Masken slipper os fri fra vores daglige ansvar og opløser vores opfattelse af, hvem vi er. Det er masken som bliver vores krop, dens bevægelser, vores sind og stemme. Masken flytter fokus væk fra det ego som vi alle klamrer os til og som begrænser vores kreativitet og fantasi. Når vi bærer masken gir vi slip på kontrollen og lever i nuet.

Maskearbejdet er en undersøgelse af skuespillerens potentiale. Det er en udforskning af vores u-opdagede hemmelige sider af os selv, vores lidenskab, farlighed, styrke og enorme kræfter som vi ikke vidste vi havde og som vækkes til live gennem maskespillet. Målet for skuespilleren er at kunne være ligeså fri og tilstede som hvis han bar en maske.

IMG_20150825_0001