Forsøgsstationen - Et værksted for professionel scenekunst

Hvordan taler vi om kvalitet i teatret?

Seminar på Forsøgsstationen lørdag den 24. november 2018

Forsøgsstationen afholdt seminar omkring begrebet kvalitet i teatret med deltagelse af samtlige medlemmer fra BTS’ tidligere kvalitetsudvalg for at få glæde af deres unikke viden (bl.a. Catherine Poher, Bodil Alling, Gitte Kath, Simon Vagn Jensen, Peter Seligmann, Michael Ramlöse, Lene Vestergaard, Biba Schwoon m.fl.).

Vi gjorde det dels for at genkalde de værdifulde erfaringer fra 80’erne og 90’ernes kvalitetsudvalgsarbejde i børne- og ungdomsteatermiljøet og de mange formater det affødte af kritisk faglig udveksling.

Men vi gjorde det også fordi vi fornemmer et voksende behov i teatermiljøet generelt, for at (gen)finde og udvikle et kvalificeret sprog omkring kritik og kvalitet. Vores kunstneriske miljøer er under pres i en tid, hvor begreber som billetstatistikker, popularitet og effektivitet ofte er langt mere dominerende faktorer i kulturdebatten, end begreber som kvalitet og substans.

Links til artikler

Denne side tjener til at samle de forskellige indlæg der er publiceret i relation til den debat og de tanker og ideer seminaret er født af og som det har affødt.

“Seminar om kvalitetsarbejde i teatret” Foromtale i Teateravisen den 12. august 2018 (link).

“Hvem skal betale for kvaliteten?” af Lotte Faarup, Teateravisen den 13. november 2018 (link).

“Hvor blev kvalitets-diskussionerne af?” af Carsten Jensen, Teateravisen den 30. novemver 2018 (link).

Referat af seminaret lægges ud her snarest.