Forsøgsstationen - Et værksted for professionel scenekunst

Handlingernes håndværker

”Handlingernes håndværker”
ledet af Pierangelo Pompa – Altamira Studio Teater

Den 14., 15. og 16. november 2015 kl. 09.00-14.00 i Boulevarden.

“Handlingernes håndværker” er en workshop om skuespillerens træning og skuespillerens brug af dramaturgi, ledet af Pierangelo Pompa.

Workshoppen henvender sig til skuespillere, dansere, instruktører og teaterstuderende.

Workshoppen fokuserer på en række håndværksmæssige principper for scenisk tilstedeværelse, som afdækker et poetisk og narrativt potentiale i fysiske handlinger.

Fysisk træning har til formål at vække skuespillerens opmærksomhed og reaktionsevne. Igennem individuelle øvelser og gruppeøvelser – i høj grad baseret på fysik, musik og rytme – arbejdes der med aktions- og reaktionsdynamikken, som er grundlaget for det reelle forhold både i teater og dans.

Igennem specifikke øvelser udvikler vi et grundlæggende teknisk sprog:

– Fysiske handlinger: Hvad er den mindste dynamiske enhed i skuespillerens arbejde?
Hvad er forskellen på en bevægelse og en handling?
Fysiske handlinger har en præcis intention og involverer hele kroppen.
De er skuespillerens bogstaver, som kan bruges til at komponere ”ord” og ”sætninger” med og skabe et personligt scenisk sprog.

– Segmentering: Den tekniske proces for at genkende de fysiske handlinger, eller ”segmenter”, i en scenisk sekvens. Den er grundlaget for bevidst og kreativt at arbejde med rytme, forhold og komposition.

Disse principper vil blive anvendt gennem forskellige former for improvisation og komposition i forhold til rytme, dynamik, rum og energiens kvaliteter.

Hver deltager vil blive ledt i skabelsen af en formaliseret sekvens af handlinger, som vil blive tilpasset en tekst eller en sang.

Workshoppen består af 5 timers arbejde over 3 dage.
Det maksimale antal deltagere er 12, men derudover kan op til 12 observatører sidde med og overvære arbejdet.

Hver deltager skal medbringe:
En traditionel eller moderne sang og en kort fortælling (maks. 4 linjer) eller poetisk tekst (maks. 8 linjer). Både sangen og fortællingen skal deltageren kunne udenad.

En kostumedel (en jakke, et halstørklæde, en hat, sko, etc.) og en rekvisit inspireret af den valgte tekst.

Løst tøj, som man kan bevæge sig i, til træningen.

Pris: 600 kr. for workshopdeltagere, inklusiv billet til Altamiras forestilling Floden – en digters drøm (den 13., 14. eller 15. november kl. 20.00, hos Batida).
Fri donation for observatører.

Mere info, tilmelding og betaling: altamirastudioteater(at)gmail.com
Tlf. 20860287

Fripladser: Forsøgsstationen råder over 4 fripladser for sine medlemmer, som uddeles efter først til mølle-princippet. For at få en friplads skal man skrive til: mail(at)forsoegsstationen.dk
Tilmeldingen er først gyldig, når der modtages en bekræftelse per mail.

Altamira Studio Teater er en international teatergruppe med base i Holstebro. Gruppen blev skabt i 2008 af Pierangelo Pompa, der har virket som instruktørassistent på Odin Teatret fra 2008. Gruppen har siden 2010 haft et residency på Nordisk Teaterlaboratorium/Odin Teatret.

Altamira Studio Teater co-producerer forestillinger i samarbejde med Nordisk Teaterlaboratorium og skaber mange lokalbaserede projekter i Holstebro og omegn i samarbejde med forskellige, lokale institutioner (skoler, gymnasier, plejehjem, biblioteker, kirker, gallerier, museer, universiteter, dagcentre, fritidscentre, foreninger).

Fra 2008 til 2014 har Altamira Studio Teater produceret flere forestillinger, heriblandt I look at the sea, Don Giovanni, The Garden, Twelve Good Words, The Clinic of the Blinded, Det vaklende cirkus, Verden i en sang, Floden – en digters drøm og øvelser, Lost in the Forest og The Last Night. Til Holstebro Festuge 2014 – “Fremtidens ansigter”, instruerede Pierangelo Pompa åbningsforestillingen Prolog til fremtiden og den interkulturelle ceremoni Den tomme stol.

Gruppen har i øvrigt udviklet flere internationale, pædagogiske projekter med fokus på skuespillerens teknik og dramaturgi i samarbejde med internationale institutioner som Beijings dramaakademi, Århus Universitet og Ferrara Universitet i Italien.