Forsøgsstationen - Et værksted for professionel scenekunst

Forelæsning med Hans-Thies Lehmann

Forsøgsstationen inviterer til en forelæsning med forfatteren til bogen “Postdramatic Theatre”, professor Hans-Thies Lehmann.

Forelæsningen finder sted fredag den 8. september 2017 kl. 1900-21.30 i lokalet Boulevarden på Forsøgsstationen.

hans_thies_lehmann_treff3_txt1Forelæsningen med Hans-Thies Lehmann omhandler hans aktuelle syn på scenekunst og performance.

Den efterfølgende diskussion modereres af professor Knut Ove Arntzen, Institutt for lingvistiske, litterære og estetiske studier, Universitetet i Bergen.

Hans-Thies Lehmann er emeriteret professor i Teatervidenskab fra Frankfurt am Main Goethe-universitetet.

TILMELDING LUKKET:

Der er ikke flere ledige pladser tilbage til forelæsningen, og der er også oprettet en venteliste til arrangementet. Det er vigtigt at melde afbud hvis du allerede har sikret dig en plads og alligevel ikke kan komme. Det gør du ved at sende en mail til gritt(at)forsoegsstationen.dk

Arrangementet kan (gen)ses på denne kanal.

Eller ses herunder:

Bogen “Postdramatisches Theater“ udkom i 1999. Den betragtes af Unknownmange som et teoretisk hovedværk inden for samtidens scenekunst.

Det var en tidligere kollega til Hans-Thies Lehmann på Institut für Angewendte Theaterwissenschaft i Gießen, Andrzej Wirth, der i 80’erne som den første begyndte at gøre brug af begrebet “postdramatisk”.

I “Postdramatisches Theater” afdækker Hans-Thies Lehmann et opgør med det dramatiske teaterideal, der i følge ham har fundet sted fra slutningen af 1960’erne og frem til idag.

Forelæsningen er arrangeret af Forsøgsstationen. Forsøgsstationen er støttet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst.

Den Danske Scenekunstskole har givet et støttebidrag til arrangementet.