Hreyfð er et wearable elektronisk instrument, som skaber lyd med bevægelse.

Instrumentet bruger mikrofoner og højttalere til at skabe lydfeedback, som behandles med sensorer, såsom gyroskoper, fastgjort til performerens krop og danserne spiller på instrumentet gennem bevægelse.

Forsøget fokuserer på hvordan et wearable instrument kan påvirke måden kroppen bevæger sig på. Kroppen bliver både et værktøj til at generere lyd og bevægelse.

Projektet er et samarbejde mellem koreograf Alvilda Faber Striim, fra SPRÆNG danseteater og komponisten og instrumentmageren Sól Ey, i samarbjede med danserne Abraham Rademacher og Paulina Šmatláková.

Vi undersøger hvordan instrumentets funktioner og lydunivers påvirker dansens komposition, og omvendt. Det visuelle element af instrumentet vil vi udvide med kostume og bærbare lys, som også påvirkes af lyd-frekvens og volume. Gennem kroppen forbinder vi bevægelse, lyd og lys.

Tekst til link

HOLDET BAG

Sól Ey (hun/hende) er komponist og instrument-designer fra Island med base i København. Hendes praksis fokuserer på, hvordan menneskekroppen ændrer sig, når den er udvidet med elektronik eller andre objekter. Hun studerede komposition ved Kunstakademiet i Island og Det Kongelige Konservatorium i Haag, og var research fellow ved Akademiet for teater og digitalitet i Dortmund i 2022.

Paulina Šmatláková (hun/hende) er freelance danser, danselærer og kunstner fra Slovakia, med base i København. Hun er uddannet i contemporary dans fra Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance i London, og har bl.a. arbejdet med Holstebro Dansekompagni i 2017-2020.

Abraham Rademacher (han/ham) er en dansk performer med baggrund i contemporary dans, cirkus og klassisk sang. Han har bl.a. deltaget i produktioner med Uppercut Danseteater, OperaNordsjælland, Odin teatret og BOA Opera Festival.

Alvilda Faber Striim (hun/hende) arbejder med dans og koreografi, og er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole 2022. Alvilda beskæftiger sig med koreografi som en sammensætning af kroppe, objekter og musik. Hun er en del af SPRÆNG danseteater og er interesseret i at skabe dansekunst i alternative rum.