NYHEDSBREV AUGUST/SEPTEMBER 2019
Link til fuld version her. Nyhedsbrevet indeholder:
1. Siden sidst
1. Nyt fra kontoret
2. NADINE summerintensive
2. Kommende aktiviteter
1. Workshop med Institutet för Scenkonst (S)
3. Aktuelle medlemsforsøg
1. Sæsonforsøg
2. The circular self
3. Skuespillerens vibrationer
4. The foxcave
4. Særligt for medlemmer
1. Generalforsamling
2. Træning ny sæson

Der er altid en Rikke på kontoret!
————————————————————
På forsøgsstationens kontor er vi kommet godt i gang med sæsonen og er ved at få team Rikke op at køre. Der kan opstå lidt navneforvirring når det går lidt stærkt – og det gør det jo her i huset. Derfor har vi valgt at give mulighed for at differentiere. Vi lyder begge navnet Rikke, men derudover er det fremover Rikke Rod der står for PR, hjemmeside, nyhedsbrev og forsøgspromovering (pr@forsoegsstationen.dk) og Rikke Gis (kort for Giselsson) der, som administrator, tager sig af bookinger, medlemskaber og økonomi (admin@forsoegsstationen.dk).

Foto: Rikke J. Rod

Nadine George Summer Intensive 2019
————————————————————
Vi havde som allerede nævnt fornøjelsen af at lægge hus til Nadine Georges årlige SUMMER INTENSIVE. Øyvind Kirchhoff giver her en lille oplevelsesanalyse (klik på foto for at se video på Vimeo):

Nadine Georges teknik er en integreret del af vores DNA på Forsøgsstationen og vi tilbyder medlemmer løbende grundtræning i dette arbejde. Der er således stemmetræning hver onsdag kl 9-10:45 hvor man kan holde teknikken ved lige. Læs mere om det her (https://www.forsoegsstationen.dk/stemmetraening/) .

** Kommende aktiviteter
————————————————————

** Workshop med Institutet för Scenkonst (S)
————————————————————
Foto: Markus Hofmann
Den 4. – 6. oktober 2019 kommer INSTITUT FÖR SCENKONST (S) kommer på besøg på Forsøgsstationen med workshoppen “The Being of Doing” ved MAGDALENA PIETRUSKA og ROGER ROLIN. Der er stadig pladser – der er et begrænset antal gratis pladser for medlemmer – og ellers koster det 1.700 DKK at deltage.

Det er en 3-dages workshop i skuespilkunst med fokus på skuespillerens dramaturgi og det bevidst-spontane. Vi glæder os til at dele deres arbejde med interesserede scenekunstnere.

Læs mere om deres workshop, pris og tilmeldingsdetaljer her (https://www.forsoegsstationen.dk/wp-content/uploads/2019/06/WS_BEING_OF_DOING.pdf) .

**
Aktuelle medlemsforsøg
————————————————————

Det er altid muligt at læse om igangværende eller tidligere forsøg via databasen (http://www.forsoegsstationen.dk/databasen/) eller under forsøg (http://www.forsoegsstationen.dk/forsoeg/) på hjemmesiden, hvor man desuden kan downloade forsøgsrapporter og læse de enkelte forsøgs intentionsrapporter – det vil sige forsøgsholdets oplæg til selve forsøget. Medlemmer kan søge om tid og sparring om forsøg – se hvordan her (http://forsoegsstationen.us8.list-manage.com/track/click?u=7e4ab507ee0681aacca9cd6c7&id=ee294188b7&e=7b9b825c44) . Det er ikke altid visninger kan nå at komme med i nyhedsbrevet, så hold øje med vores facebook side (http://forsoegsstationen.us8.list-manage1.com/track/click?u=7e4ab507ee0681aacca9cd6c7&id=3ce7a29bec&e=7b9b825c44) og hjemmesiden, hvis du er særligt interesseret i at opleve de kunstneriske forskningsprocesser helt tæt på…

** Forsøg i kalenderen…

** Stilhed, Pause, Publikumserindringer
————————————————————
Foto: Rikke J. Rod – billede taget inden opstartsmøde i juni 2019.
Forsøgsstationen har nu skudt sæsonforsøg for 2019/20 i gang. Det er inspireret af arbejdet med ”Lyden af Publikum” (sæsonforsøg 2016/17 (https://www.forsoegsstationen.dk/forsoeg/hovedforsoeg-lyden-af-publikum/) ) og en generel interesse i at arbejde med publikumsrelationer i en kunstnerisk kontekst. Hovedspørgsmålet er: Hvordan lyder forventning, private behov og hukommelse hos publikum? Udforskningen heraf indebærer skabelsen af 3 små lydværker, som udvikles af komponist Peter Bruun i samarbejde med et forsøgskor, dirigent Erik Jakobsson og Forsøgsstationens kunstneriske ledelse. Projektet har sin første offentlige visning under CPH STAGE 2020.

Der vil løbende komme nyt fra ‘maskinrummet’. Læs mere her (https://www.forsoegsstationen.dk/forsoeg/stilhed-pause-publikumserindringer/) .

** Skuespillerens vibrationer
————————————————————
Forsøget ”Skuespillerens vibrationer ” bygger videre på Det Olske Orkesters seneste forsøg ”Skuespilleren som shaman (https://www.forsoegsstationen.dk/forsoeg/skuespilleren-som-shaman/) ” om transformation og nærvær, under ledelse af Lotte Faarup og Øyvind Kirchhoff. I det nye forsøg udfordres skuespillerens krop og stemme og vaner i ekstrem grad, for at kunne forstærke vibrationerne fra spillerne.

Fotoværk: Robert Bennett.
Hypotesen er at vibrationerne derved kan forplante sig i publikum på en altomsluttende måde. Forsøget forløber som en ugentlig undersøgelse i efterår/vinter 2019. Skuespillerne/performerne: Morten Klode, Angelina Watson, Ditte Laumann, Sofie Ebbesen, Øyvind Kirchhoff, Mireia Serra samt instruktør Lotte Faarup.
Læs mere om forsøget her (https://www.forsoegsstationen.dk/forsoeg/skuespillerens-vibrationer/) .

** The circular self
————————————————————
Foto: Sara Gebran
Forsøget “The Circular Self” ledes af koreograf Sara Gebran og undersøger hvordan koncepter som intimitet og inddragelse (inclusion) kan etableres på scenen. Det er en viderebearbejdning af koncepter og praksisformer i hendes bog “ANOTHER HOLE” (2019). Derudover inviteres tre internationalt anerkendte koreografer og scenografer ind i forskellige dele af forsøget. Det er Rebecka Stillman (Se), Maria Stiernborg og Olivia Riviera (Dk/Se).

Læs mere om forsøget her (https://www.forsoegsstationen.dk/forsoeg/the-circular-self/) .

** The Foxcave Development Project
————————————————————
Foto: Svend E. Kristensen
Forsøget “The Foxcave” undersøger immersive theatre genren og forsøger at svare på spørgsmålet om hvordan man fortæller en sanselig historie som omslutter sit publikum i interaktion, sansning og narrativ. Forsøget foregår i efteråret 2019 og er ledet af Svend E. Kristensen. Ide og koncept er udformet af performer Svend E. Kristensen og instruktør Jesper Pedersen. Derudover involveres et kreativt hold som pt. er ved at blive samlet (open call havde deadline 10. august), samt prøvepublikummer. Forsøgsprojektet er støttet af Bikuben Fonden, Statens Kunstfond og Skuespiller Forbundet.

Læs mere om forsøget her (https://www.forsoegsstationen.dk/forsoeg/the-foxcave/) .

**
Særligt for medlemmer

** Forsøgsstationens generalforsamling
Der indenfor de kommende dage kommer dagsorden til generalforsamlingen ud pr. email til medlemmer af Forsøgsstationen. Den finder sted mandag den 23. september kl. 18. Alle medlemmer er velkomne, men af hensyn til planlægning bedes man melde at man kommer.

**
Brug Netværket!
Vi vil gerne opfordre til at medlemmer bruger dette unikke netværk (hvilket mange allerede gør – ikke mindst via facebook gruppen “Forsøgsstationen intern” (https://www.facebook.com/groups/944010352410912/) ) – både i form af invitationer til visninger på forsøg eller prøveforestillinger, men naturligvis også når det er tid at spille forestilling.

** Træning sæson 19/20
**
Træningstilbuddet for sæsonen er:

** Mandag kl. 18-19:30 – Dans – basic* (Stands&Dans)
Mandag kl. 19:30-21 – Flow og teknik* (Stands&Dans)
Tirsdag kl. 20:00-21:00 – Gaga People **
Onsdag kl. 9-10:45 – Stemmetræning# (SMS dagen før)
Torsdag kl. 8:30-9:30 – Gaga People **
————————————————————
GAGA begynder allerede den 6. august mens danseholdene begynder den 2. september (uge 36) og stemmetræningen den 11. september (uge 37).

————————————————————
*) Læs mere om holdene på deres hjemmeside her (http://standsogdans.dk) . Det er gratis for medlemmer at deltage. Skriv til info@standsogdans.dk og oplyst medlems-ID ved tilmelding.

**) Gratis for medlemmer – og ikke-medlemmer kan deltage mod en betaling på 70 kr. pr. gang. Se mere om datoer her (https://www.facebook.com/groups/1448549642051388/) .

#) Tilbud udelukkende til medlemmer. Tilmelding nødvendig senest kl. 21 aftenen før på SMS til Angelina på 20150949. Klassen begynder kl. 9, så vær der i god tid.