December nyhedsbrev er ude nu. Link til fuld version her.

DOKUMENTAR OM
LYDEN AF PUBLIKUM i TORINO
ER UDGIVET!

Still fra dokumentar af Helle Lyshøj og Lotte Faarup
Fra premieren på LYDEN AF PUBLIKUM Torino oktober 2018

Nyhedsbrevet indeholder:

1. Siden sidst
1. Release af dokumentar om LYDEN AF PUBLIKUM Torino
2. Platform
2. Kommende aktiviteter
1. Juleferie
2. Nyt om træninger sæson 18/19
3. Nadine George Voice Work 2019
3. Aktuelle medlemsforsøg
1. December
1. ”Skuespilleren og Übermarionetten” som arbejdsdemonstration
2. Teach Each Other Lab
3. Dans dans dans
4. STRIKT
5. To Those Who Wait
4. Særligt for medlemmer
1. Brug netværket!
2. Julefrokost
3. Træning

Siden sidst
Release af dokumentar om LYDEN AF PUBLIKUM Torino 2018

Vi er stolte af at kunne dele den netop færdigredigerede dokumentar om vores Torino version af LYDEN AF PUBLIKUM med hele verden! Helle Lyshøj og Lotte Faarup har sammensat en kort film om projektet som blandt andet giver et lille kig ind i maskinrummet når Forsøgsstationens team sammen med komponist (og korleder) Peter Bruun genskaber værket til konference på Torino Universitet – med en gruppe af meget forskellige mennesker fra Torino.

Læs pressemeddelelsen her (https://www.forsoegsstationen.dk/2018/12/07/pressemeddelelse-filmen-udgivet/) .
Læs Iscene.dk’s omtale af filmen her (https://iscene.dk/?p=25072) .

 

Platform den 14. december kl. 17-21

Fotos: lille potpourri fra sæsonens forsøg
Vi afholdt den halvårlige Platform blandt sæsonens afviklede forsøg fredag den 14. december kl 17-21.

Det blev en aften med masser af gode snakke på kryds og tværs af faglige felter og kunstneriske praksisser.

Udover de annoncerede forsøgs vidensdeling, viste vi dokumentaren om LYDEN AF PUBLIKUM Torino 2018. Den er blevet rigtig god og vi får mange fine skudsmål om den.

Forsøgsstationen barsler med flere publikumsprojekter i fremtiden.

Kommende aktiviteter

Forsøgsstationen vil gerne ønske alle en glædelig jul og et godt nytår!

Foto: Rikke Jeppesen Rod. Model: Hunsi

Juleferie
Vi holder lukket i administrationen fra og med den 22. december 2018 og er tilbage igen mandag den 7. januar 2019.

Huset er som vanligt åben for medlemmer som ønsker at arbejde i feriedagene.

Træning anden del af sæson 18/19

** GAGA people – NYE UGEDAGE OG TIDER

Gaga har flyttedag efter nytår. Der bliver morgentræning torsdag kl. 8:30-9:30 i stedet for tirsdag og aftenklassen flytter fra onsdag til tirsdag kl. 20-21 (også ny tid! – før var det kl. 19-20).

Nederst i nyhedsbrevet er en oversigt over alle træningstilbud i afsnittet “Særligt for medlemmer”. Man kan ligeledes se en oversigt på hjemmesiden under “Aktiviteter” (link (https://www.forsoegsstationen.dk/traening-saeson-18-19-del-2/) )

Nadine George workshop 2019
Fotos: Øyvind Kirchhoff
Den årlige workshop i Nadine George Voice Work med Nadine George som underviser bliver denne sæson i uge 18 – mandag den 29. april til og med lørdag den 4. maj 2019. Workshoppen henvender sig til alle scenekunstnere, uanset tidligere erfaring med dette arbejde.
Workshoppen er et årligt tilbagevendende tilbud til scenekunstnere, medlemmer som ikke-medlemmer. Nadine Georges teknik er en integreret del af vores DNA på Forsøgsstationen og vi tilbyder medlemmer løbende grundtræning i dette arbejde. Der er således stemmetræning med Angelina Watson hver onsdag kl 9-10:45 hvor man kan holde teknikken ved lige. Læs mere om det her (https://www.forsoegsstationen.dk/stemmetraening/) .

Man kan tilmelde sig kurset med Nadine George ved at skrive til rikke@forsoegsstationen.dk. Der er få pladser så man skal være hurtig. Pris og øvrige informationer er tilgængelige her (https://www.forsoegsstationen.dk/workshop/nadine-george-workshop-2019/) .

Aktuelle medlemsforsøg

Det er altid muligt at læse om igangværende eller tidligere forsøg via databasen (http://www.forsoegsstationen.dk/databasen/) eller under forsøg (http://www.forsoegsstationen.dk/forsoeg/) på hjemmesiden, hvor man desuden kan downloade forsøgsrapporter og læse de enkelte forsøgs intentionsrapporter – det vil sige forsøgsholdets oplæg til selve forsøget. Medlemmer kan søge om tid og sparring om forsøg – se hvordan her (http://forsoegsstationen.us8.list-manage.com/track/click?u=7e4ab507ee0681aacca9cd6c7&id=ee294188b7&e=7b9b825c44) . Det er ikke altid visninger kan nå at komme med i nyhedsbrevet, så hold øje med vores facebook side (http://forsoegsstationen.us8.list-manage1.com/track/click?u=7e4ab507ee0681aacca9cd6c7&id=3ce7a29bec&e=7b9b825c44) og hjemmesiden, hvis du er særligt interesseret i at opleve de kunstneriske forskningsprocesser helt tæt på…

Medlemsforsøg i kalenderen…

DECEMBER

DANS DANS DANS
Foto: Øyvind Kirchhoff
DANS DANS DANS er tænkt som et forum hvor selvstændige dansekunstnere mødes, træner og undersøger sammen. Forsøget er udviklet af Ellen Kilsgaard gennem flere tidligere forsøgsarbejder, med en nysgerrighed på udvikling af fælleskab omkring egen praksis som danser og koreograf.

Læs mere om forsøget her (https://www.forsoegsstationen.dk/forsoeg/dans-dans-dans/) .

Hvad er et forsøg?
– skabelse af en arbejdsdemonstration om praksisbaseret kunstnerisk forskning.

Foto: Øyvind Kirchhoff
Forsøgsstationens sæsonforsøg 18/19 har til formål at udvikle en arbejdsdemonstration, der synliggør, hvordan begrænsninger, fysiske benspænd og obstruktioner kan frisætte og skabe nye muligheder for skuespillerens og dukkespillerens arbejde og udtryk. Arbejdsdemonstrationen er en kunstnerisk og pædagogisk form, der vægter formidling og læring. Publikum kommer om bag scenetæppet og drages ind i det skabende rum. Forsøget ledes af Lotte Faarup og Øyvind Kirchhoff. Øvrige medvirkende er Rolf Søborg Hansen og Bjarne Kalhøj.
Projektet er støttet af Statens Kunstfond.

Pssst!!!
I næste nyhedsbrev deler vi film om arbejdsdemonstrationen af Helle Lyshøj og Lotte Faarup.
Læs også mere om forsøget her (https://www.forsoegsstationen.dk/forsoeg/hvad-er-et-forsoeg/) .

“Teaching Each Other Lab”
– en undersøgelse af non-hirakisk læring i scenekunst

Foto: Jörn Burmeister Wium
Alle har erfaring der kan blive til materiale, som kan udvikles til en performance eller en forestilling. Forsøgsholdet inviterer en bred skare af mennesker til at deltage i to dages laboratorie, hvor deltagerne udforsker og deler med hinanden hvad de hver især ‘mestrer’ udfra et grundsyn om at alle mestrer deres egen praksis og har viden som kan deles og give nye perspektiver til gruppen.

Holdet bag forsøget er Jorge Tadeo Baldéon, interdisciplinær kunstner og kreativ producent fra Lima, Peru, Jörn Burmester Wium, performance kunstner, kurator og dramaturg fra Berlin/København samt Dorte Burmester Wium, kreativ producent København/Berlin.
Projektet har modtaget støtte fra Statens Kunstfond.

Læs mere om forsøget her (https://www.forsoegsstationen.dk/forsoeg/teach-each-other-lab/) .

STRIKT
– Hvordan påvirker frygten dit liv og hvor stor en risiko er du villig til at tage?

Foto: My Lindblad Szlavik
Koreograf My Lindblad Szlavik fra Stands&Dans leder forsøget som med inspiration fra filmen ”The Square” vil bruge firkanten som en metafor for en ”sikker og tryg zone”. Så længe du bevæger dig inde i firkanten er du sikker, men så snart du forlader den er du eksponeret for det ukendte og usikre. Hvor villig er du til at forlade din komfort zone? Forsøgsteamet består udover My Lindblad Szlavik af Jørgen Teller, komponist & musiker, Maria Laurette Friis, komponist & musiker, og danserne Ida Frost & Nanna Hanfgarn Jensen.

Læs mere om forsøget her (https://www.forsoegsstationen.dk/forsoeg/strikt/) .

To Those Who Wait
– Can a one second dance be just as valuable as a one hour dance?

Koreograf Declan Whitaker leder forsøget “To Those Who Wait” som undersøger hvordan værklængde og publikumsengagement interagerer i en tid hvor vi er under stort pres med konstant adgang til stimulerende materiale på diverse platforme. Øvrige deltagere er danserne Simea Cavelti, Celina Liesegang og Riccardo Tarocco samt lyddesigner Daniel Harle.

Læs mere om forsøget her (https://www.forsoegsstationen.dk/forsoeg/to-those-who-wait/) .

Særligt for medlemmer
Brug netværket!

Vi vil gerne opfordre til at medlemmer bruger dette unikke netværk (hvilket mange allerede gør – ikke mindst via facebook gruppen “Forsøgsstationen intern” (https://www.facebook.com/groups/944010352410912/) ) – både i form af invitationer til visninger på forsøg eller prøveforestillinger, men naturligvis også når det er tid at spille forestilling.

Julefrokost 2018

Lørdag den 8. december holdt vi årets julefrokost – med alverdens mad som deltagerne medbragte selv. Der var underholdning med svenske drikkeviser, monolog, skarp politisk satire og ikke mindst årets QUIZZ leveret af Marc van der Velden. Der blev gået til den i quizzen og årets vindere kammede over i selfie eufori over at have vundet…

Som altid en sjov og hyggelig aften hvor man får grint og snakket og danset og lært hinanden lidt bedre at kende (hvem der er gode vindere og tabere, eksempelvis…) Vi glæder os allerede til næste års fejring af højtiden!

Træning
Træningen er nu gået på juleferie.

Træningstilbuddet for anden del af sæson 18/19 således ud:
(for opdateret skema se hjemmesiden / link (https://www.forsoegsstationen.dk/traening-saeson-18-19-del-2/) )

Mandag kl. 18-19:30 – Dans – basic* (Stands&Dans)
Mandag kl. 19:30-21 – Flow og teknik* (Stands&Dans)
Tirsdag kl. 20:00-21:00 – Gaga People **
Onsdag kl. 9-10:45 – Stemmetræning# (SMS dagen før)
Torsdag kl. 8:30-9:30 – Gaga People **
Søndag kl. 10:30-13:00 – Shakespeare SøndagsLab § (første søndag i måneden)

*) Læs mere om holdene på deres hjemmeside her (http://standsogdans.dk) . Det er gratis for medlemmer at deltage. Skriv til info@standsogdans.dk og oplyst medlems-ID ved tilmelding.

**) BEMÆRK NYE UGEDAGE OG TIDER. Gratis for medlemmer – og ikke-medlemmer kan deltage mod en betaling på 70 kr. pr. gang. Se mere om datoer her (https://www.facebook.com/groups/1448549642051388/) .

#) Gratis for medlemmer – ved ønske om prøvetime kontakt Angelina. Tilmelding nødvendig senest kl. 21 aftenen før på SMS til Angelina 20150949. Klassen begynder kl 9 sharp, så vær der i god tid.

§) Gratis for medlemmer – og ikke-medlemmer kan deltage mod en betaling på 100 kr. pr. gang. Kontakt Rikke Liljenberg (mailto:rikkeliljenberg@gmail.com) for tilmelding. Læs mere her (https://www.forsoegsstationen.dk/shakespeare-soendagslab-saeson-18-19/) .