Link til fuld version er her.

Ja! Vi holder huset åbent for alle interesserede hver dag kl. 8-16 under CPH Stage mellem den 4. og 8. juni 2018. Vi glæder os til at byde indenfor til en uge spækket med gode oplevelser…

Nyhedsbrevet indeholder:
1. Siden sidst
1. Vesterbro Teaterfestival
2. Seminar “Publikumsudvikling i kunstnerisk kontekst”
3. Udvekslingsseminar med KU, AU og DDSKS
4. Skønne ‘gæster’
5. Aprilfestival
6. Kulturpolitisk blog af Hc Gimbel
2. Kommende aktiviteter
1. Åben prøve til Nadine George workshop
2. Åbent hus til CPH Stage 2018
3. Aktuelle medlemsforsøg
1. Med kroppen på opdagelse
2. Young Nature wild
4. Særligt for medlemmer
1. Brug netværket!
2. Gi’ en hånd til åbent hus
3. Fællesarbejdsdag
4. Træning

**
————————————————————

** Siden sidst
————————————————————
Der er sket meget siden sidste nyhedsbrev i februar – og her kommer nogle nedslag fra marts og april.

** Vesterbro Teaterfestival 2018
————————————————————

Gengivelse af årets festivalplakat, tegnet af Zofia Zelazny (https://www.behance.net/zofiazelaz863d) .
Vi har haft fornøjelsen af at byde velkommen til børn og deres voksne til Vesterbro Teaterfestival. Både Det Fortællende Teater og Teater Patrasket spillede for fulde huse her på Forsøgsstationen. Det Fortællende teater spillede en gammel kending – Bjowulf – med sædvanligt overskud og publikumskontakt til stor morskab for de fremmødte børn og voksne. Teater Patrasket spillede deres spritnye skønne forestilling “SØNDAG” som netop havde haft premiere og som spiller igen på April Festival 2018 i Syddjurs Kommune.

Foto: August Myrgård Backer
Teater Patrasket har været ugens profil i Proscenium i marts, hvor de blandt andet løfter sløret for deres næste projekt “Pinochio” sammen med instruktør Alex Burne – og kommer med en rammende analyse af udfordringerne for turnerende danske børne- og ungeteatergrupper i dag.
Læs hele den spændende og yderst relevante artikel her (http://www.proscenium.dk/artikel.asp?id=6629) .

Når vi nu taler børneteater så må det vel også være på sin plads at nævne at der netop har været International teaterdag for børn og unge – Illustrationen er lavet af Mo Willem – læs flere bidrag i forbindelse med dagen her (http://www.assitej-international.org/en/the-world-day-of-theater-2018/) .

** Seminarer på Forsøgsstationen
————————————————————

** PUBLIKUMSUDVIKLING
————————————————————

Fotos: Rikke Jeppesen Rod
Lige inden påskeferien afholdt vi et seminar om publikumsudvikling i kunstnerisk kontekst. En gruppe inviterede scenekunstnere gik i dialog om begrebet publikumsudvikling og relaterede temaer med afsæt i forsøget “LYDEN AF PUBLIKUM (https://www.forsoegsstationen.dk/forsoeg/hovedforsoeg-lyden-af-publikum/) ” og deres egne praksis. Aktualiteten af dette emne var til at føle på og der blev diskuteret livligt. Læs referatet af seminaret her (https://www.forsoegsstationen.dk/wp-content/uploads/2018/04/Referat-af-LAP-seminar.pdf) .

Vi deltager desuden i konferencen ‘STEMMER FOR SCENEKUNSTEN (https://kum.dk/temaer/dine-oensker-til-fremtidens-scenekunst/konference-stemmer-for-scenekunsten/) ‘ i Odense den 14. maj, som jo er et led i Kulturministeriets høring om fremtidens scenekunst. Vi ser frem til bidrage til debatten med et (forhåbentligt) bredt udsnit af branchen og politikere. Se i øvrigt Kulturministeriets høringsside, hvor indkomne høringssvar fra branchen udgives – deadline er i 1. maj. Læs med her (https://kum.dk/temaer/dine-oensker-til-fremtidens-scenekunst/hoering-om-fremtidens-scenekunst/) .

** Udvekslingsseminar med kunstneriske uddannelsesinstitutioner
————————————————————

Fotos: Rikke Jeppesen Rod
Den 9.-11. april havde vi – for andet år i træk – fornøjelsen af at være medværter på 3-dages udvekslingsseminar mellem Dramaturgi på Århus Universitet, Teater og Performancestudier på Københavns Universitet, Forsøgsstationen og Den Danske Scenekunstskole. Temaet i år var “kunstnerisk forskning” og de studerende fra uddannelserne fik mulighed for at lære forskellige institutioners traditioner og praksisser omkring kunstnerisk forskning: Forsøgsstationen, hvor de både kom på gulvet og afprøvede hvad det vil sige at lave kunstnerisk forsøgsarbejde, under ledelse af Øyvind Kirchhoff og Lotte Faarup; KUA hvor der bland andet var forelæsning med lektor Solveig Gade fra AU og lektor Laura Schultz fra KU; og sidst på DDSKS hvor der igen bliver hands-on arbejde med to forskellige workshops. Læs mere om seminaret her (https://www.forsoegsstationen.dk/2018/04/11/udvekslingsseminar-kunstnerisk-forskning/) .

** Skønne ‘gæster’
————————————————————

** Tændt
————————————————————
Den anmelderroste musikdramatiske performance “Tændt (http://www.teatermomentum.dk/event/taendt/) “, havde produktionsforløb her i februar og marts. D en er aktuel i Århus den 1.-5. maj på Teater Katapult, efter deres premiere i Odense på Teater Momentum og spilleperiode på Husets Teater her i april. Forestillingen er en co-produktion mellem Husets Teater, Katapult, Kvint&Svendsen og Teater Momentum. To af hovedkræfterne bag har deres faste gang her; Helene Kvint som er mangeårigt medlem og Nina Kareis ‘bor’ i huset som del af Livingstones Kabinet. Begge har løbende lavet kunstneriske forsøg her i den gamle biograf.

** Zenobia
————————————————————
Andreas Dawe har ligeledes været i arbejdstøjet med det nye projekt “Zenobia” – i de seneste tre uger har han og holdet arbejdet på den første spæde begyndelse med at oversætte en graphic novel af Morten Dürr og Lars Horneman fra 2016 om den syriske pige, Amina, der flygter fra krigen i en overfyldt båd på Middelhavet til scenisk sprog. Andreas uddyber:

“Med udviklingsstøtte fra Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst er jeg lige nu som instruktør, dramatiker og tovholder – og sammen med danser og koreograf Fie Dam Mygind, skuespiller Bo Carlsson, musiker og komponist Claus Carlsen og scenograf Julie Forchhammer – i gang med at undersøge, hvordan bogen kan ”oversættes” til et scenisk udtryk. Vi er med andre ord på værksted!”
Læs mere om projektet her (https://www.forsoegsstationen.dk/2018/04/30/besoeg-af-zenobia/) .

** April festival 2018
————————————————————

Vi kan hvert år mærke når der er børneteaterfestival, ikke mindst fordi flere af vores beboere laver teater til børn – og mange ‘almindelige’ medlemmer ligeledes. Vi har haft salene fulde af teatergrupper, der skulle øve op til festivalen. Teater Patrasket har været i gang med “FLYV” og “SØNDAG” – Det Fortællende Teater med “Amled” og “Holger“, Kompagni Kalas med “Norden Rundt“, Dunkelblå med “Coyote“, nycirkuskompagniet Cikaros & Teater Kimone med “Omvendt“, Ellen Kilsgaard med “TOTAL!DANS!”, Teater Klumpen med “Stresspølsen“, og det Olske Orkester & Teater Værk med “Ræven går derude”. Vi håber alle havde en god festival og at det giver nogle ekstra kilometer på landevejen den kommende sæson!

Tillykke til Teatercentrum og de lokale partnere med endnu en fin festival!

** Kulturpolitisk blog: Hc Gimbel “Talent og Elite”
————————————————————
Vores blog er sparket i gang igen efter en længere pause med et indlæg begået af Hc Gimbel som tager “Talent og elite” tematikken op til en spændende nærlæsning.

Læs hele blogindlægget her (https://www.forsoegsstationen.dk/blog/talent-og-elite/) .
Hvis du har noget på hjerte som kunne være relevant for os at bringe som et bidrag til den kulturpolitiske debat, eller vil foreslå en blogskribent, så send en mail til rikke@forsøgsstationen.dk

**
————————————————————

** Kommende aktiviteter
————————————————————

**
Åben prøve til Nadine George workshop
————————————————————

Foto: Øyvind Kirchhoff. Billede fra åben prøve i 2016.
I forbindelse med den årlige workshop med Nadine George (https://www.forsoegsstationen.dk/workshop/nadine-george-workshop-2018/) holder vi den sidste dag en åben prøve. Det er søndag den 27. maj kl. 12. Her får en mindre gruppe interesserede mulighed for at se hvordan Nadine arbejder og se hvad gruppen har arbejdet på. I år er det “Sorg klæder Elektra” af Eugene O’Neil der kommer under kærlig behandling.

Skriv til rikke@forsoegsstationen.dk for at sikre dig en plads til den åbne prøve, da der er et begrænset antal pladser.

** CPH Stage 2018 – åbent hus på Forsøgsstationen
————————————————————

I år har vi taget initiativ til at holde åbent hus i forbindelse med CPH Stage. I ugen mandag den 4. juni til fredag den 8. juni vil huset være åbent klokken 8-16 hvor man kan komme ind og se hvad vi laver her i den gamle biograf. Der vil være gode muligheder for uformelle snakke eller bare at tage en puster fra det travle festivalcentrum længere nede af Boulevarden.

Hele programmet er offentliggjort her (https://www.forsoegsstationen.dk/aabenthus/) og i CPH Stage programmet. Aktiviteter i den pågældende uge ser indtil videre således ud:
* Gratis morgenkaffe og brød samt billig suppe til frokost
* GAGA people fra morgenstunden med Siri Wolthoorn (link (http://www.cphstage.dk/event/gaga-people-2018-06-04-08-15/) ) – ma-fre kl. 8:15
* 2-dages workshop med Angelina Watson i Nadine George Voicework (link (http://www.cphstage.dk/event/stemmetraening-for-professionelle-scenekunstnere-med-angelina-watson-2018-06-04-10-00-2/) )
* Udstilling og visning af koncerten LYDEN AF PUBLIKUM på video (link (http://www.cphstage.dk/event/aabent-hus-2018-06-04-08-00/) )
* Forsøget Young Nature Wild med unge v/Nordic Performance Art
* Nap room for de trætte i Truffaut

Tak til Vesterbro lokaludvalg, som støtter initiativet.

** Workshops
————————————————————
Udover Forsøgsstationens egne workshops med Nadine George (venteliste) og Angelina Watson (kun 8 pladser! Jf. ovenfor under CPH Stage) er der flere workshops i huset over foråret og sommeren, som har lejet sig ind hos os. Disse er blandt andre:
* Viewpoints med Caroline McSweeney den 12. maj v/Freja&GROB (link (https://www.facebook.com/events/732432316966479/) )
* Sommerworkshop i hele uge 25 med My Lindblad/Stands&Dans – gratis for medlemmer ved tilmelding inden den 4. juni (link (http://standsogdans.dk/shop/sommerworkshop-uge-25-2018/) )

**
Aktuelle medlemsforsøg
————————————————————

Det er altid muligt at læse om igangværende eller tidligere forsøg via databasen (https://www.forsoegsstationen.dk/databasen/) eller under forsøg (https://www.forsoegsstationen.dk/forsoeg/) på hjemmesiden, hvor man desuden kan downloade forsøgsrapporter og læse de enkelte forsøgs intentionsrapporter – det vil sige forsøgsholdets oplæg til selve forsøget. Medlemmer kan søge om tid og sparring om forsøg – se hvordan her (http://forsoegsstationen.us8.list-manage.com/track/click?u=7e4ab507ee0681aacca9cd6c7&id=ee294188b7&e=7b9b825c44) . Det er ikke altid visninger kan nå at komme med i nyhedsbrevet, så hold øje med vores facebook side (http://forsoegsstationen.us8.list-manage1.com/track/click?u=7e4ab507ee0681aacca9cd6c7&id=3ce7a29bec&e=7b9b825c44) og hjemmesiden, hvis du er særligt interesseret i at opleve de kunstneriske forskningsprocesser helt tæt på…

** Medlemsforsøg i kalenderen…
————————————————————

**
JUNI
————————————————————

** Med kroppen på opdagelse
————————————————————

Forsøgets formål er at udvikle et undervisningsformat, der inviterer de unge ind i koreografens og danserens verden, hvor de unge er en aktiv del af rummet, deltager og har medbestemmelse både i undervisningen og i en kreativ arbejdsproces. Forsøgsteamet er Mette Møller Overgaard, dansekunstner, Marlene Bonnesen, danser og koreograf samt Lars Dahl Pedersen, danser og cand.mag. i filosofi. Ud fra tidligere års erfaring med D.A.N.S og ‘Dans som praksis’ vil gruppen konkretisere de allerede eksisterende redskaber fra projekterne, og forsøge at gøre det medskabende og inddragende element skarpere.

Forsøget begyndte med en intensiv uge (uge 7) på Forsøgsstationen og derefter lokalt på gymnasier. Forsøget er tilbage på Forsøgsstationen i uge 25 igen. Læs mere her (https://www.forsoegsstationen.dk/forsoeg/medlemsforsoeg-med-kroppen-paa-opdagelse/) .

Konceptet er nu blevet udvalgt til Dansehallernes Dans-for-børn ordning og skal turnere med det i efteråret. Stort tillykke med at få forsøgsresultaterne ud at arbejde i den virkelige verden! Læs mere om ordningen og det specifikke projekt her (http://runningsculptures.dk) .

** Young Nature Wild
————————————————————
Foto: Pressefoto NPA
I forbindelse med deres optræden “Nature wild (http://www.cphstage.dk/en/performance/nature-wild/) ” under CPH Stage på Avenue-T afholder Nordic Performance Art et forsøg hvor de inviterer børn med i en kunstnerisk udforskning af naturen. Det kommer til at foregå som en del af aktiviteterne til vores Åbent hus arrangement, muligvis med en visning. Mere om projektet senere – i mellemtiden kan man kan orientere sig her (http://nordicperformanceart.dk/en/portfolio/nature-wild/) .

**
Særligt for medlemmer
————————————————————

**
Bliv medlem
————————————————————
Hvis du endnu ikke er medlem, men gerne vil være det kan du læse mere om medlemsskab og betingelser her (https://www.forsoegsstationen.dk/medlemsskab/) – eller komme forbi til åbent hus og se nærmere på hvad vi kan tilbyde.

** Brug netværket!
————————————————————

Vi vil gerne opfordre til at medlemmer bruger dette unikke netværk (hvilket mange allerede gør – ikke mindst via facebook gruppen “Forsøgsstationen intern” (https://www.facebook.com/groups/944010352410912/) ) – både i form af invitationer til visninger på forsøg eller prøveforestillinger, men naturligvis også når det er tid at spille forestilling.

** Gi’ en hånd til åbent hus!
————————————————————
Som I kan se har vi allerede sat en ramme og planlagt nogle aktiviteter for ugen, men vil gerne have Jer på banen med ideer og indkalder til møde om Åbent hus tirsdag den 15. Maj kl. 11-12. Vi håber at nogle af de faste ‘beboere’ og øvrige medlemmer kunne have lyst til at ‘åbne kontoret’ i løbet af festivalen, hvad det så end måtte betyde for en given gruppe/performer.

Helt lavpraktisk er der også mulighed for at give en hånd med eller donere suppen en af dagene (da vi ikke fik de midler vi havde håbet på, hjælper alt!). Det drejer sig om enkelte 4 timers vagter i løbet af ugen kl. 8-12. Som tak kan man ved flere end een vagt få et festival-pas, og de samme privilegier som de ‘almindelige’ CPH Stage frivillige.

** Fællesarbejdsdag
————————————————————
Vi holder fælles arbejdsdag mandag den 25. juni 2018 kl 10-16.
Hvad er det? Det er en dag hvor vi opfordrer medlemmer til at give en hånd med til at få malet og andet praktisk arbejde. Der er naturligvis Lottes super-suppe til de fremmødte. Der kommer flere detaljer snart, men sæt kryds i kalenderen…

** Træningstilbud og workshops
————————————————————

** I kort form ser træningstilbuddet for resten af sæson 17/18 således ud:
————————————————————
(der er sidste ‘normale’ træningsuge i uge 24)
————————————————————
Onsdag kl. 9-11: Stemmetræning (https://www.forsoegsstationen.dk/stemmetraening/) * (HUSK TILMELDING)
Fredag kl. 9-10:30: Maskearbejde (https://www.forsoegsstationen.dk/maskearbejde/)
ma-fre 8:15-9:15: Gaga (http://www.cphstage.dk/event/gaga-people-2018-06-04-08-15/) CPH STAGE 4.-8. juni
Søndag kl. 10:30-13: Shakespeare Søndagslab (https://www.forsoegsstationen.dk/shakespearesoendagslab/) ***

HUSK: Sommertræning (http://standsogdans.dk/shop/sommerworkshop-uge-25-2018/) i uge 25 med Stands&Dans
(gratis for medlemmer ved tilmelding inden den 4. juni)
————————————————————
*) Tilmelding nødvendig senest kl. 21 aftenen før på SMS til Angelina på 20150949 – OBS: d. 2. maj er aflyst, og tilmelding til stemmetræning 9. maj er ved Anja på 30660122.
***) Der vil blive arbejdet udover den første søndag i måneden, men døren er fortsat åben til Shakespeare Lab første søndag i måneden fra kl. 10.30 – 13.00. Kontakt Rikke Liljenberg (mailto:rikkeliljenberg@gmail.com) for tilmelding. Næste gang er søndag den 5. maj. I juni er laboratoriet flyttet til lørdag den 9. juni.

http://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=*|URL:ARCHIVE_LINK_SHORT|* Del på Facebook (http://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=*|URL:ARCHIVE_LINK_SHORT|*)
*|FORWARD|* Tip en ven (*|FORWARD|*)
http://www.linkedin.com/shareArticle?url=*|URL:ARCHIVE_LINK_SHORT|*&mini=true&title=*|URL:MC_SUBJECT|* Del med professionelt netværk (http://www.linkedin.com/shareArticle?url=*|URL:ARCHIVE_LINK_SHORT|*&mini=true&title=*|URL:MC_SUBJECT|*)

============================================================
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Vores adresse er:
*|LIST_ADDRESS|* *|END:IF|*

** afmeld denne liste (*|UNSUB|*)
** opdater præferencer (*|UPDATE_PROFILE|*)

*|IF:REWARDS|* *|REWARDS_TEXT|* *|END:IF|*
MailChimp©2001–2018 MailChimp® All rights reserved. Privacy and Terms