Fuld version kan læses her.
Nyhedsbrevet indeholder:
1. Unik mulighed!
2. Siden sidst
1. Platform
2. OMVENDT nycirkus
3. Kommende aktiviteter
1. Vesterbro Teaterfestival 2018
2. The night (2) – søger deltagere
3. Bang unplugged
4. SUKKER
4. Skal du være medlem?
5. Aktuelle medlemsforsøg
1. Breath
2. Story Play 3
3. The night nummer 2
6. Særligt for medlemmer
1. Brug netværket!
2. Træning
3. Fornyelse af medlemsskab

**
Unik mulighed!
————————————————————

Årets workshop med den internationalt anerkendte stemmelærer Nadine George kommer som allerede annonceret til af foregå lige efter Pinse i dagene tirsdag den 22. maj til søndag den 27. maj 2018. Vi har fået to pladser ledig, da nogle af de oprindeligt tilmeldte har fået arbejde den uge. Grib muligheden for at deltage i årets workshop med Nadine George!
Læs workshop detaljer her (http://www.forsoegsstationen.dk/workshop/nadine-george-workshop-2018/) .

** HVIS DU VI VIDE MERE…
————————————————————
…om Nadine George’s arbejde, og betydningen af det kan det anbefales at læse udgivelsen “Growing Voices” (http://www.voicestudiointernational.com/files/6114/2601/9234/Growing_Voices_online_version.pdf) fra 2013, redigeret af Professor Ros Steen leder af Centre for Voice in Performance, Royal Conservatoire of Scotland (https://www.rcs.ac.uk/courses/ba-acting/) . Og hvis du er medlem kan du stifte bekendtskab med hendes teknik til den ugentlige stemmetræning (http://www.forsoegsstationen.dk/stemmetraening/) hvor Angelina Watson underviser i teknikken.

Der kommer yderligere information om workshoppen når vi nærmer os – hvor man ligeledes vil kunne tilmelde sig som publikum til den åbne prøve den 27. maj.
Fotos: Øyvind Kirchhoff – fra workshop i 2016
Hvis du har spørgsmål eller vil melde dig til kurset, skriv til rikke@forsoegsstationen.dk (mailto:rikke@forsoegsstationen.dk?subject=Nadine%20George%20workshop)
Det er tredje år jeg selv deltager på workshoppen og kan kun anbefale det! Nadines teknik er en organisk måde at få fat i din grund-kraft, som ofte bliver stækket af spændinger og vaner, vi har samlet sammen som mennesker og performere. Tekst- og karakterarbejdet får nye dimensioner med denne særlige teknik.
/Rikke

**
SIDEN SIDST…
————————————————————

** Platform december 2017
————————————————————

Fredag den 15. december afholdt vi første platform i sæson 17/18 (som annonceret i forrige nyhedsbrev). Der var mange fremmødte – og vi fik delt på kryds og tværs. Et udførligt referat af aftenen er at finde her (http://www.forsoegsstationen.dk/wp-content/uploads/2018/01/Referat-af-Platform-151217.pdf) . Oplægget med vores praktikant Anna Margrét Ásbjarnardóttir (https://www.facebook.com/anna.asbjarnardottir) , hvor hun introducerer os for begrebet “creative cloud”, kan ligeledes læses ved at klikke på dette link (http://www.forsoegsstationen.dk/wp-content/uploads/2018/01/Oplæg-til-Platform-151217-Anna-Margret.pdf) .
Foto: Rikke Jeppesen Rod
Næste Platform foregår fredag den 15. juni 2018 kl. 17-21 – mere herom når vi nærmer os…

** OMVENDT – nycirkus
————————————————————
Foto:Maja Nydal Eriksen

Vi har lige sagt farvel til Nycirkuskompagniet Cikaros & Teater Kimone som har haft prøver, visning og generalprøve på forestillingen OMVENDT (http://cikaros.dk/forestilling/omvendt/) her i de seneste uger. En skøn, sjov og finurlig forestilling for de 3-6 årige – jeg havde fornøjelsen af at se en prøveforestilling og kan varmt anbefale den! Af og med: Signe Løve Anderskov og Henriette Aarup, instruktørkonsulent: Jørgen Carlslund, koreografisk konsulent: Boaz Barkan, komponist: Mika Forsling, scenograf: Mona Møller Schmidt.

De havde premiere på Kulturhus Islands Brygge i søndags og spiller i Odense på Dynamo (http://dynamoworkspace.dk/kalender/) i begyndelsen af februar. Der er fortsat billetter den 3. februar (https://billetto.dk/da/e/omvendt-billetter-250989) hvis man er heldig at befinde sig i Odense – 1. og 2. februar er udsolgt.
/Rikke

**
————————————————————

** Kommende aktiviteter
————————————————————

Vesterbro Teaterfestival 2018

Igen i år åbner Forsøgsstationen dørene for gæsterne til festivallen – store som små… Det er nu fjerde år festivallen kører. Kulturanstalten og Teater Zeppelin udgør festivalsekretariatet og tog initiativet i sin tid. Målet er dels at tilbyde gratis kulturoplevelser for bydelens børn, unge og familier og dels at “skabe et stærkt netværk mellem de lokale kulturinstitutioner på Vesterbro, som bidrager til stærkere sammenhold mellem institutionerne og styrker deres tilhørsforhold til bydelen” (citat fra hjemmesiden (https://vesterbroteaterfestival.wordpress.com/om-festivalen/) ). Vi er glade for at kunne være en del af dette skønne initiativ.

I år er programmet hos os her i den gamle biograf som følger:

** “SØNDAG”
————————————————————
Foto: Rebecca Bentzen
Teater Patrasket spiller den spritnye forestilling “Søndag (http://patrasket.dk/da/denne-saeson/) ” lørdag den 10. marts (De har premiere på forestillingen her på Forsøgsstationen fredag den 9. marts). Forestillingen er lavet over Kim Fupz Aakesons bog med samme titel om drengen Torsten, og den krise han gennemlever da han erfarer at hans mor og far skal have en ny baby, for er der så kærlighed tilbage til ham? Forestillingen er instrueret af Maria Myrgård og på scenen er Tea Rønne og Dirck Backer samt flere dukker skabt af Katrine Karlsen. Scenografien har Rebecca Benzen stået for. Forestillingen er rettet mod de 4-7 årige og deres voksne.

** “BJOWULF”
————————————————————
Fra forestillingen Bjowulf. Foto: Simon Jeppesen

Og så optræder Det fortællende Teater fredag den 9. marts med den prisbelønnede forestilling “Bjowulf (http://detfortællendeteater.dk/bjowulf) ” og afholder i forlængelse heraf en workshop i Story Play. “Hvad ville du gøre hvis en klam og stinkende mosetrold på 500 pund hærgede din nye smukke hal? Kom tættere, sæt jer i hallen og lyt! Hør om den første royale depression, storslåede fester og en berygtet svensker. Tilføj et vikingeskib, mindst én dødsens farlig brydekamp og for god ordens skyld; en vandkande?! Vær forberedt på eventyr og sæt sejl på denne hæsblæsende, prisbelønnede fortællerejse”. (citat fra hjemmeside (http://detfortællendeteater.dk/bjowulf) )

Idé, iscenesættelse, medvirkende: Jesper la Cour
Komposition og medvirkende: Troels Kirk Ejsing”
Forestillingen er for børn fra 8 år.

Læs hele programmet for festivalen her (https://vesterbroteaterfestival.wordpress.com/) .

**
————————————————————

** The night (2) – søger deltagere
————————————————————
Vera Maeder / Hello!earth er tilbage med et forsøgetThe Night (2) (http://www.forsoegsstationen.dk/forsoeg/the-night-2/) – og i den forbindelse vil de gerne invitere interesserede til at deltage i forsøget:

“Fra den 5. til 6. februar laver vi en åben deling / overnatning: Vi samles kl. 20 den 5. februar og det slutter kl. 9 den følgende morgen, og hvis man kan og har lidt længere tid, laver vi en feedback session som varer til kl. 11. Man skal have sovepose med og hvad man ellers vil tage med til en overnatning. Der er madrasser på stedet. Der kommer til at være en let natmad og morgenmad til alle.
Tilmelding på info@helloearth.cc og hvis der er spørgsmål ring til 20361808.”

Læs mere om forsøget her (http://www.forsoegsstationen.dk/forsoeg/the-night-2/) .

** Bang unplugged – De fire djævle
————————————————————

Det er igen muligt at se Mette Frank og Petrine Agger i forestillingen “Bang Unplugged”, et projekt som trådte sine barnesko her på Forsøgsstationen sidste år (bl.a. med visninger under CPH stage 2017). Medlemmer kan få gratis billetter:
“Bang Unplugged – De fire djævle” inviterer Forsøgsstationens medlemmer til at overvære forestillingen ganske gratis. Vi spiller på Edison, Edisonsvej 10 (https://maps.google.com/?q=Edisonsvej+10&entry=gmail&source=g) , 1856 Frederiksberg C
tirsdag 6. februar kl. 20.00
onsdag 7. februar kl. 20.00
torsdag 8. februar kl. 20.00
fredag 9. februar kl. 20.00
lørdag 10. februar kl. 17.00
Skriv til Christine Bibaud for at sikre dig en billet”
Yderligere billetter kan købes via billetnet her (https://www.teaterbilletter.dk/location/edison/) – koster kun 65 kr. med teaterrabat.

SUKKER

Det Olske Orkester (som ‘bor’ her på Forsøgsstationen) har premiere tirsdag den 27. februar på deres første del af triologien En nations selvhad – Danmark mellem skam og selvovervurdering. Sukker er en co-produktion med Republique og billetter kan bestilles via Republique’s billetkontor her (https://republique.dk/dk/forestillinger/sukker/) .

Der afholdes desuden to særarrangementer i forbindelse med forestillingen. Det er gratis at deltage, og tilmelding sker til Det Olske Orkesters Charlotte Rindom på
Den 28. februar kl. 18:45 – 19.30: KOLONIMAGTEN I OS
Hvordan forholder vi os til i dagens Danmark, at vi har haft kolonier? Skylder vi nogen noget eller er det “heldigvis bare fortid” som vores statsminister udtrykte det? Læs mere her. (https://www.facebook.com/events/319430941898206/)
Den 6. marts kl. 21:45 – 22:30: KOLONIMAGTEN I KUNSTEN
Hvordan forholder kunsten sig til vores fortid som kolonimagt? Forsker i erindrings- og historiepolitik, Astrid Nonbo Andersen og Lotte Faarup (instruktøren bag SUKKER) i en samtale om, hvordan vi i dag i kunsten skildrer fortiden som kolonimagt og om hvilke overvejelser, der ligger bag forestillingens valg af temaer og dramaturgiske virkemidler. Læs mere her. (https://www.facebook.com/events/1813879222239079/)

** Hvem kan blive medlem?

————————————————————
Alle professionelle scenekunstnere, dramaturger og teatervidenskabsfolk, færdiguddannede eller under uddannelse, kan blive medlem af Forsøgsstationen.

Et medlemsskab koster 125 kr om måneden og beløbet betales for en hel sæson af gangen. Det vil sige, at prisen i februar er 625 kr., marts 500 kr. osv.

Hvis du bor udenfor Storkøbenhavn er det billigere at blive medlem – det koster kun 355 kr. for sæsonen. Og for udenlandske medlemmer er prisen kun 255 kr.

**
————————————————————

** Forsøgsstationens venner
————————————————————
Hvis du gerne bare gerne vil støtte forsøgsstationens aktiviteter – kan du melde dig ind som STØTTEMEDLEM for kun 200 kr. pr. sæson.

Bliv medlem af Forsøgsstationen eller forny dit medlemskab for sæson 17/18, ved at udfylde dette skema (http://www.forsoegsstationen.dk/wp-content/uploads/2014/06/Medlemskab_FS.doc) og sende det til mail(at)forsoegsstationen.dk (http://mail@forsoegsstationen.dk) . Hvis du ikke har været medlem før skal du medsende kort CV. Du får tilsendt betalingsinformation efter godkendelse.

**
Aktuelle medlemsforsøg
————————————————————

Det er altid muligt at læse om igangværende eller tidligere forsøg på hjemmesiden (http://forsoegsstationen.us8.list-manage2.com/track/click?u=7e4ab507ee0681aacca9cd6c7&id=77f3986bcb&e=7b9b825c44) , hvor man desuden kan downloade forsøgsrapporter og læse de enkelte forsøgs intentionsrapporter – det vil sige forsøgsholdets oplæg til selve forsøget. Medlemmer kan søge om tid og sparring om forsøg – se hvordan her (http://forsoegsstationen.us8.list-manage.com/track/click?u=7e4ab507ee0681aacca9cd6c7&id=ee294188b7&e=7b9b825c44) . Det er ikke altid visninger kan nå at komme med i nyhedsbrevet, så hold øje med vores facebook side (http://forsoegsstationen.us8.list-manage1.com/track/click?u=7e4ab507ee0681aacca9cd6c7&id=3ce7a29bec&e=7b9b825c44) og hjemmesiden, hvis du er særligt interesseret i at opleve de kunstneriske forskningsprocesser helt tæt på…

** Medlemsforsøg i kalenderen…
————————————————————
JANUAR

** Breath
————————————————————
Foto: Tobia Tomasi
Forsøget “BREATH” åbnede 2018 hvor Kirstine Lindemann i uge 1 og 2 ledte en musikdramatisk undersøgelse af åndedrættet som et musikalsk instrument og dramatisk udtryksmiddel.
Kan åndedrættet lave musik? Kan åndedrættets gestik formidle følelser og handlinger? – Og hvad kan den oplevelse gøre ved beskueren?
Læs mere om forsøget her (http://www.forsoegsstationen.dk/forsoeg/breath/) .

** The Night (2)
————————————————————
Gruppen hello!earth igangsatte dette projekt i 2015 og havde første forsøgsrunde på Forsøgsstationen i april 2016. Projektet nu tilbage på Forsøgsstationen med søvn/drømmeforskningen i uge 4-6, 2018.
Læs mere om forsøget her. (http://www.forsoegsstationen.dk/forsoeg/the-night-2/)

** Tredje Story Play-forsøg
————————————————————

Statens Kunstfond har givet støtte til Det Fortællende Teaters afvikling af det 3. Story Play-forsøg på Forsøgsstationen. I forsøget fortsættes undersøgelsen af om Story Play-modellen (http://storyplay.dk/det-fortaellende-teater/) er et meningfuldt udgangspunkt for udvikling af fortællinger med kunstnerisk potentiale i grupper bestående af børn, unge, voksne og ældre. Se dokumentation for 2 tidligere forsøg her (http://storyplay.dk/story-play-forsoeg-201516/) .

I det 3. forsøg vil vi udveksle og udvikle egne fortællinger og undersøge hvilke kunstneriske kvaliteter der ligger i at dele enkle fortællinger udenfor prøvelokalet, i det offentlige rum. Hvis vi øver en fortælling, hvor vil den så kunne udfoldes? Forsøget foregår over tre perioder hvoraf én blev afviklet i november 2017. De sidste to perioder er i uge 5 og uge 8, 2018.

Læs mere om forsøget her (http://www.forsoegsstationen.dk/forsoeg/tredje-story-play-forsoeg/) .

**
Særligt for medlemmer
————————————————————

** Brug netværket!
————————————————————

Vi vil gerne opfordre til at medlemmer bruger dette unikke netværk (hvilket mange allerede gør – ikke mindst via facebook gruppen “Forsøgsstationen intern” (https://www.facebook.com/groups/944010352410912/) ) – både i form af invitationer til visninger på forsøg eller prøveforestillinger, men naturligvis også når det er tid at spille forestilling.

Læs mere her (http://www.forsoegsstationen.dk/traening-saeson-1718-del-2/) .

** Træning
————————————————————

Som nævnt er der ugentlig træning for Forsøgsstationens medlemmer. Det er muligt som gæst også at deltage mod en mindre betaling efter forudgående aftale. Vi har den ugentlig stemmetræning i Nadine Georges teknik med Angelina Watson – og i den næste måned er Anja Owe gæsteunderviser. Derudover er der maskearbejde hver fredag hvor Øyvind Kirchhoff lige nu er afløst af Bjarne Kalhøj.

Vi holder pause med den ugentlige træning i GAGA med Siri, men hun holder to lørdagsworkshops over foråret. Den første er lørdag den 17. marts. Det er muligt at deltage både som medlem og som gæst. Læs mere om GAGAresearch her (http://www.forsoegsstationen.dk/gaga-research-2017/) .

Rikke Liljenbergs Shakespeare SøndagsLabs (http://www.forsoegsstationen.dk/shakespearesoendagslab/) ændrer sig lidt fremadrettet – det er fortsat åbent for alle til det månedlige søndagslaboratorium, men der arbejdes derudover på et møde med publikum i forbindelse med Pontus Kjerrmans udstilling “Skærsommernatsdrøm” påGammelgaard museet (http://www.gammelgaard.dk/kommende) . Næste åbne laboratorium er søndag den 4. februar. Det er gratis for medlemmer og koster 100 kr. for gæster.

**
————————————————————

** I kort form ser træningstilbudet for 2. halvdel af sæson 17/18 således ud:
————————————————————
————————————————————
Mandag kl. 18 & 19:30 – Moderne dans (http://www.forsoegsstationen.dk/moderne-dans/) (Stands&Dans)**
Onsdag kl. 9-11: Stemmetræning (http://www.forsoegsstationen.dk/stemmetraening/) * (HUSK TILMELDING)
Fredag kl. 9-10:30: Maskearbejde (http://www.forsoegsstationen.dk/maskearbejde/)
Lørdag kl. 10-12. Gaga (http://www.forsoegsstationen.dk/gaga-research-2017/) (d. 17. marts og 21. april 2018)
Søndag kl. 10:30-13 Shakespeare Søndagslab (http://www.forsoegsstationen.dk/shakespearesoendagslab/) ***

————————————————————

*) Tilmelding nødvendig senest kl. 21 aftenen før på SMS til 20150949.
**) Læs også mere om holdene på deres hjemmeside her (http://standsogdans.dk/dansehold/forsoegsstationen/) . Medlemmer kan deltage gratis.
***) Tilmelding senest dagen før – / 31 46 40 10

**
————————————————————

** Fornyelse af medlemsskab?
————————————————————

Har du ikke fået fornyet dit medlemskab for sæson 17/18, så kan du gøre det ved at udfylde dette skema (http://www.forsoegsstationen.dk/wp-content/uploads/2014/06/Medlemskab_FS.doc) og sende det til mail(at)forsoegsstationen.dk (http://mail@forsoegsstationen.dk) .

Hvis du ikke har været medlem før bedes du medsende kort CV. Du får tilsendt betalingsinformation efter godkendelse.