NYHEDSBREV SEPTEMBER 2017
Link til fuld version her.

Nyhedsbrevet indeholder:

 1. Hovedforsøg med Scenekunstskolerne
  1. Skuespillere og dukkespillere søges!
 2. Siden sidst
  1. Forelæsning Hans-Thies Lehmann
  2. Vagtskifte & Generalforsamling
 3. Kommende aktiviteter
  1. ACT i huset – artist talk
  2. GAGA
  3. Skal du være medlem?
 4. Aktuelle medlemsforsøg
  1. Tora Balslev – turné
  2. Det Olske Orkester – træningsforsøg
  3. Rikke Liljenberg – Shakespeare
 5. Særligt for medlemmer
  1.  Træning
  2. Fornyelse af medlemsskab

 

OMTALE AF HOVEDFORSØG I TEATERAVISEN –
Teateravisen omtalte forleden vores hovedforsøg som igen er aktuelt – den tredje del af forsøget ‘Den scenografiske skuespiller’ løber af stablen til oktober. Det er et samarbejdsprojekt mellem Den Danske Scenekunstskole og Forsøgsstationen og er en undersøgelse af den ydre teknik, som en vej til en ny metode for skuespillerens, dukkeførerens og scenografens kreative processer. Forsøget ledes af Øyvind Kirchhoff og Charlotte Munksø fra DDSKS København. Vi er glade for at kunne annoncere at dukkemager og scenograf Rolf Søborg er scenograf på forsøget.

Læs artiklen i Teateravisen her:

Søges: professionelle skuespillere og dukkespillere!

Vi har brug for yderligere 3 professionelle skuespillere og/eller dukkespillere, som har lyst til at deltage i forsøget. Vi kan desværre ikke tilbyde løn. Men til gengæld vil der være rig mulighed for at udvikle nye tekniske virkemidler og styrke faglige netværker. Vi kommer til at være en gruppe på 12 i alt, inkl. 5 tredjeårsstuderende fra DDSKS København. Man skal kunne deltage fra tirsdag til fredag fra kl. 12-16.30.

Skriv til Øyvind Kirchhoff for at komme i betragtning. Ansøgere får besked den 1. oktober.

SIDEN SIDST…
 Forelæsning med Hans-Thies Lehmann

Vi havde den store fornøjelse at kunne byde ind til forelæsning med en af teatervidenskabernes pinger: nemlig forfatteren af “Postdramatisches Theater” – Hans-Thies Lehmann. Der var fuldt hus og arrangementet blev ligeledes streamet via vores livestreaming kanal. Forelæsningen og den efterfølgende snak kan ses i sin fulde længde her. Under den efterfølgende diskussion, som i øvrigt var smukt modereret af professor Knut Ove Arntzen, blev mange spændende spørgsmål og tematiker taget op af et yderst veloplagt publikum.

Forelæsningen blev arrangeret af Gritt Uldall-Jessen og Øyvind Kirchhoff fra Forsøgsstationen. Den Danske Scenekunstskole har givet et støttebidrag til arrangementet. Forsøgsstationen er støttet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst.
Vagtskifte i administrationen

Vi må desværre tage afsked med vores mangeårige administrator på Forsøgsstationen, Pil Rix Rossel, som har fået tilbudt sit drømmejob – som producent for Kristján Ingimarsson Company på fuld tid – og derfor holder op på Forsøgsstationen pr. 1. okt.

Vi ønsker hende al mulig held og lykke i det nye job og takker for et fantastisk samarbejde gennem årene!
Afskedsreception

Vi holder en reception i forbindelse med hendes fratrædelse tirsdag den 26. september kl. 19 her i den gamle biograf. Det er i forlængelse af den årlige generalforsamling der afholdes fra 17:30 (indkaldelse sendes ud til medlemmer).

Der har været stor interesse for stillingsopslaget og vi har fået rigtigt mange og gode ansøgninger. Vi regner med at kunne annoncere en ny administrator meget snart.

Kommende aktiviteter
 Artist talk ved instruktør George Mungai, Kenya.

Næste gang vi har et offentligt arrangement, er til en ‘fyraftens’-artist talk med den Kenyanske Instruktør George Mungau.

Mungai vil løfte sløret for et spændende projekt ACT laver i samarbejde med Karen Blixen Museet; Blixen fra et kenyansk perspektiv. Projektet kommer både på scenen i form af et teaterstykke og på det store lærred i form af en dokumentarfilm.

Det foregår fredag den 6. oktober kl 17:30 i Wittmaack salen. Tilmelding ikke nødvendig.

Mungai er i Danmark i forbindelse med opsættelse af Ibsens “En folkefjende” – som ACT (Afro Cosmopolitan Thespians), sætter op på Baltoppen til oktober. Teamet omkring opsætningen arbejder lige nu her på Forsøgsstationen.

GAGA & Research
Der bliver GAGA med Siri Wolthoorn på programmet i denne sæson – både ugentligt og mere intensivt. Læs mere om Siri og GAGA her.

Siri lægger ud med GAGA & Research weekend den 7. – 8. oktober 2017. Begge dage kl. 10-13. Deltagelse er gratis for medlemmer men også åben for ikke-medlemmer mod betaling. Det koster 400 for ikke-medlemmer. Tilmelding på rikke@forsoegsstationen.dk – først til mølle og husk du skal have fornyet dit medlemsskab for at sikre dig en gratis plads.

Overvejer du at blive medlem?

September er snart ved sin ende og det betyder også, at vores sæsonstart-tilbud er ved at udløbe. Det er dog stadig muligt, at blive medlem for blot 950 kr for den resterende sæson, men du skal være hurtig. Tilbuddet udløber d. 30 september.

Hvem kan blive medlem?
Alle professionelle scenekunstnere, dramaturger og teatervidenskabsfolk, færdiguddannede eller under uddannelse, kan blive medlem af Forsøgsstationen.

Fra d. 1 oktober koster et medlemsskab 125 kr om måneden og beløbet betales for en hel sæson af gangen. Det vil sige, at prisen i oktober er: 1.125 kr, november 1.000 kr, december 875 osv.

Bliv medlem af Forsøgsstationen eller forny dit medlemskab for sæson 17/18, ved at udfylde dette skema og sende det til mail(at)forsoegsstationen.dk. Hvis du ikke har været medlem før skal du medsende kort CV. Du får tilsendt betalingsinformation efter godkendelse.
Aktuelle medlemsforsøg
 Det er altid muligt at læse om igangværende eller tidligere forsøg på hjemmesiden, hvor man desuden kan downloade forsøgsrapporter og læse de enkelte forsøgs intentionsrapporter – det vil sige forsøgsholdets oplæg til selve forsøget. Medlemmer kan søge om tid og sparring om forsøg – se hvordan her. Det er ikke altid visninger kan nå at komme med i nyhedsbrevet, så hold øje med vores facebook side og hjemmesiden, hvis du er særligt interesseret i at opleve de kunstneriske forskningsprocesser helt tæt på…

Performere Tora Balslev og Cath Borch Jensen har arbejdet med projektet Splastic i de seneste år med både forsøg her i huset og forestillinger, foredrag, dialogarrangementer. Den 17. september optrådte de i forbindelse med den super spændende Transformation festival som performer Lotte Arnsbjerg er initiativtager til.
Samme dato som forestillingen udgives et reflektionshæfte om Splastic. Vi har udgivelsen i vores lille bibliotek, så kom forbi og læs om dette spændende arbejde! Se hvor de optræder på deres kommende turné her.

 Medlemsforsøg i kalenderen…

SEPTEMBER

Mødet mellem den poetiske fortælling og det ekspressionistiske fysiske teater
Det Olske Orkester begyndte i august 2017 et 3 år langt forskningsprojekt på Forsøgsstationen, der skal undersøge og udvikle et teatralsk formsprog, der bygger på en kombination af poetisk fortælling og ekspressionistisk fysisk teater.

Forskningsprojektet er en videreudvikling af det formsprog Det Olske Orkester skabte med den prisbelønnede og meget spillede forestilling “Dengang vi blev væk” og danner kunstnerisk grundlag for teatrets kommende store satsning, trilogien: ”En nations selvhad – Danmark mellem skam og selvovervurdering” bestående af forestillingerne: ”Sukker”, ”Salt” og ”Hvem er det der banker”?

Forskningsprojektet arbejder på ugentlig basis og involverer et kompagni på 6 skuespillere/dansere samt instruktør.

 

Et forsøg med Shakespeare på to sprog
Rikke Liljenberg har i denne sæson valgt at intensivere og fokusere sine søndags-labs med Shakespeare i form af et forsøg – og har allerede rekrutteret forsøgsdeltagere til dette arbejde. Fokus i forsøget vil være at undersøge, om der er noget at vinde ved at arbejde med den originale engelske tekst først, for dernæst at arbejde med samme tekst i dansk oversættelse (eller andet sprog, hvis dansk ikke er dit modersmål.)
Kan arbejdet med teksten i de to sprog inspirere og åbne op nye muligheder ift. karakter, fortolkning og ejerskab? Eller er det en unødig, og måske forvirrende, omvej?

Der har været meget stor interesse for at deltage (der er nu ikke plads til flere). Hvis man er særligt interesseret i dette arbejde, vil vi opfordre til at tilmelde sig facebook gruppen ‘Forsøgsstationen – intern” hvor der vil komme nyt i forbindelse med visninger etc.

Læs mere om forsøget via den oprindelige Søndagslab-side – forsøget er et spritnyt oplæg så der er endnu ikke en selvstændig side til selve forsøget.

OKTOBER

HOVEDFORSØG – Den scenografiske skuespiller
En undersøgelse af den ydre teknik, som en vej til en ny metode for skuespillerens, dukkeførerens og scenografens kreative processer.

Gennem konkrete fysiske benspænd og obstruktioner under-søges, hvordan ydre begrænsninger kan frisætte og åbne for nye muligheder for skuespillerens arbejde og udtryk. Læs videre her.

Forsøget kører i uge 43, 2017 – og er et samarbejdsprojekt mellem Den Danske Scenekunstskole og Forsøgsstationen. Forsøget ledes af Øyvind Kirchhoff og Charlotte Munksø fra DDSKS København. Vi er glade for at kunne annoncere at dukkemager og scenograf Rolf Søborg er scenograf på forsøget.
Forsøget er en del af en tredelt undersøgelse under Øyvind Kirchhoffs ledelse med titlen “Skuespilleren og über-marionetten“. Første del blev gennemført i efteråret 2015 og anden del, med titlen “Dødens Æstetik” blev afviklet i oktober 2016, som et 5 dages udviklingsprojekt og et åbent vidensdelingsseminar. Læs mere her om forsøgsarbejdet, og den netop udkomne rapport er tilgængelig som PDF her.

Nye træningstilbud og workshops

Fra september 2017 (uge 36) vil der være nye træningstilbud, samtidigt med at vi fortsætter den populære stemmetræning v/Angelina Watson onsdag kl 9-10:45, Rikke Liljenbergs ShakespeareLab første søndag i måneden, samt maskearbejde fredag kl. 9-10:30 (sidstenævnte først fra den 27. oktober).

MHS træningen kommer til at lægges som weekend træninger hen over sæsonen. Den første er planlagt til at foregå søndag den 29. oktober kl. 10-14.

Læs også om den kommende GAGA & research weekend – som er gratis for medlemmer at deltage i. For ikke medlemmer koster den 400 kr.
Basic moderne dansetræning

Mandag kl. 18-19:30 ‘Basic’ og kl. 19:30-21 ‘Flow og teknik’
Vi har indgået en aftale med Stands&Dans for den kommende sæson. De vil have to hold her hver mandag mellem kl. 18 og 21 i Boulevarden. Det vil være muligt for 2 medlemmer at deltage gratis i træningen, man melder sig for 4 uger ad gangen. Læs mere om holdene på deres hjemmeside her. Stands&Dans står for talentudviklingen af unge dansetalenter via Dansebryggeriet og alle undervisere er professionelle scenekunstnere. Stands&Dans er medlem af Forsøgsstationen, og vi ser frem til spændende udviklingsprojekter og forsøg fra deres ‘kant’!

Gaga

Torsdag kl 9-10:30 (fra den 12. oktober – uge 41)

Der bliver GAGA med Siri Wolthoorn på programmet i denne sæson – både ugentligt og mere intensivt.
Siri er uddannet fra Hogeschool voor de Kunsten i Amsterdam.  Efter endt uddannelse dansede hun tre år med Batsheva Dance Company, Ensemble. I 2010 flyttede hun til  København, og her har hun arbejdet med Dansk Danseteater, Mute Dance Company, Yossi and Oded Dance Theatre og Recoil Performance Group. Siri underviser, som den eneste i Danmark, Gaga People og Gaga Dancers.
Læs mere om GAGA her.
Siri lægger ud med GAGA & Research weekend den 7. – 8. oktober 2017. Begge dage kl. 10-13. Deltagelse er gratis for medlemmer men også åben for ikke-medlemmer mod betaling. Det koster 400 for ikke-medlemmer. Tilmelding på rikke@forsoegsstationen.dk – først til mølle og husk du skal have fornyet dit medlemsskab for at sikre dig en gratis plads.
Fra uge 41 (minus efterårsferien) vil hun stå for Gaga torsdag morgen kl 9-10:30. Tilmelding til denne træning ikke nødvendig.

 I kort form ser træningstilbuddet for sæson 17/18 således ud:

Mandag kl. 18 & 19:30 – Moderne dans (Stands&Dans)**
Onsdag kl. 9-11: Stemmetræning*
Torsdag kl. 9-10:30: Gaga***
Fredag kl. 9-10:30: Maskearbejde***
*) Tilmelding nødvendig senest kl. 21 aftenen før på SMS til 20150949.

**) Læs også mere om holdene på deres hjemmeside her. Der er pladser til to medlemmer på hvert hold – man melder sig 4 uger ad gangen (som medlem af Forsøgsstationen).

***) Maskearbejde om fredagen kl. 9-10:30 begynder den 27. oktober, og Gaga om torsdagen kl. 9-10:30 fraden 12. oktober (minus efterårsferien, uge 42).
Derudover tilbyder Rikke Liljenberg ShakespeareSøndagsLab på udvalgte søndage 10:30-13:00. Første gang bliver den 3. september, 2017 i Boulevarden. Tilmelding senest dagen før på mail rikkeliljenberg@gmail.com / 31 46 40 10. Læs mere her. Denne træning er ligeledes gratis for medlemmer, men er også åben for ikke-medlemmer mod en deltagerbetaling på 100 kr. pr. gang.

Fornyelse af medlemsskab
 
Bliv medlem af Forsøgsstationen eller forny dit medlemskab for sæson 17/18, ved at udfylde dette skema og sende det til mail(at)forsoegsstationen.dk. Hvis du ikke har været medlem før skal du medsende kort CV. Du får tilsendt betalingsinformation efter godkendelse.