NYHEDSBREV APRIL 2017

Link til fuld version her.

Aprilsnar? – nej!

LYDEN AF PUBLIKUM – gone viral…
Vi begynder med at ‘blære os’ lidt:
Videoen som vi delte i sidste nyhedsbrev, er på Facebook nået ud til 6.500 personer og blevet set af over 2.700 personer! og på youtube er den set af snart 350 (det er den der er linket til på vores hjemmeside og i nyhedsbrevet)

Videodesigner Helle Lyshøj har lavet dette første indblik i hvad hovedforsøget “Lyden af publikum” byder på.

Nyhedsbrevet indeholder:

 1. Nyt fra “Lyden af publikum”
  1. Tak til Vesterbro Lokaludvalg og Tuborgfondet
  2. CPH stage – åben for billetbestilling
  3. T-shirts og gocards
  4. Virksomhedspraktik
 2. Nadine George – tilmelding til åben prøve
 3. Siden sidst
  1. Netværksmøde
 4. Påmindelse om ny dato for PLATFORM
 5. Aktuelle medlemsforsøg
  1. Løgnens kraft
  2. Cell
  3. The Core
 6. Residencies
  1. Teater TUGT
  2. Den Kenyanske instruktør George Mungai
 7. Særligt for medlemmer
  1. Træningstider
  2. Medlemsskab

Nyt fra hovedforsøg “Lyden af publikum”

Nu har koret haft den første måned – og vi vokser i volumen, udtryk og sammenhængkraft. Sidste gang gik flere ind på Absalon for at spise aftensmad sammen bagefter og det er skønt at oplev at koret begynder at samles. Hvis der stadig sidder en derude som lige skal have det sidste skub ud af døren så er det nu! Det er stadig muligt at være med og oplæringen er sjov og garanteret effektiv mesterlære. Skriv hvis du kunne have lyst til at være med. Prøverne er fredage kl. 16:30-18:30. Skriv til Øyvind Kirchhoff for mere information eller for at tilmelde dig.

Tak til Tuborgfondet og Vesterbro Lokaludvalg!
Vi har fået positiv svar tilbage fra flere donorer, og takker Vesterbro Lokaludvalg og Tuborgfondet for deres bidrag til dette skønne og skøre projekt. Det betyder blandt andet at vi er ved at få lavet T-shirts til holdet og at der kommer til at køre en Go-card kampagne for at promovere værket og sikre at der kommer så mange som muligt ind og ser hvad dette projekt er mundet ud i.

Praktikant på holdet
Vi er ved at lande en aftale om virksomhedpraktik, med et skønt menneske (navn kommer når det er helt på plads) som vil være tilknyttet projektet som med-koordinator og korets go-to-person. Vedkommende er vil være i huset fra den 1. maj. Vi glæder os til at kunne give flere informationer.

CPH Stage billetslusen er åben
Nu er der åben for bestilling af billetter til både præsentationerne her i den gamle biograf og på Det Kongelige Teater i Skuespilhuset. Der kan bestilles via dette link.

Vi søger stadig frivillige
Vi vil gerne samle gode kræfter til at få dette projekt godt i mål og vil stadig gerne have frivillige tilknyttet til at hjælpe med diverse praktiske opgaver i forbindelse med projektet. Hvis du kender nogen eller selv kunne være interesseret i at være en del af holdet, så tag kontakt til Øyvind Kirchhoff og hør mere.

Projektet er også støttet af Vesterbro Lokaludvalg og Tuborgfondet.

The Voice of the Audience is part of CaravanNext, a large scale European Social Community Theatre project – www.caravanext.eu

Siden sidst

Udvekslingsseminar

Fredag den 31. marts var Forsøgsstationen værter for sidste dag af et tre-dages udvekslingsseminar mellem Teater- og Performancestudier (KU) og Dramaturgi (AU) arrangeret af Annelis Kuhlmann, Laura Luise Schultz, Lotte Faarup og Øyvind Kirchoff. Her blev de studerende introduceret til Forsøgsstationens arbejde gennem workshop med to aktuelle hovedforsøg “Skuespilleren og Übermarionetten”, og “Lyden af publkum”.

Vi takker for besøget og interessen fra en ny generation af teatervidenskabere og dramaturger. Scrapbogs-foto taget efter frokost. Tak for en skøn dag og for den lækre suppe, Lotte Faarup!

Ny dato for Platform i juni
Den næstkommende platform – hvor deltagere i medlemsforsøgene deler process og erkendelser med hinanden og øvrige interesserede – bliver torsdag den 15. juni kl. 17-20 i stedet for det først annoncerede fredag den 16. juni. Interesserede kan melde sig til gennem Lotte Faarup.

Tilmelding til åben prøve med Nadine George
Åben prøve på Nadine George workshop:
Nysgerrige har mulighed for at overvære en en åben prøve på sidste dag af workshoppen, hvor et mindre publikum kan få indsigt i  arbejdet. Nadine George’s arbejde, og betydningen af det, for en hel uddannelsesinstitution indenfor scenekunst, er beskrevet i udgivelsen “Growing Voices. Nadine George Technique: The evolution of its influence in training and performance” fra 2013, redigeret af Professor Ros Steen leder af Centre for Voice in Performance, Royal Conservatoire of Scotland.
Man kan sikre sig en plads som publikum til den åbne prøve, ved henvendelse på mail oyvind@forsoegsstationen.dk – det er gratis at deltage.

Teksterne der arbejdes med er fra teaterstykket “John Gabriel Borkman”​ (1896) af Ibsen. Det andetsidste stykke dramatik han skrev. Den oprindelige version er tilgængelig digitalt via Nasjonalbiblioteket i Norge via dette link. Her uddrag fra anmeldelse af førsteudgaven, skrevet af Poul Levin, Politiken, 16. december 1896.

“Maaske har Ibsen heller ikke nogensinde før skrevet et Skuespil, hvor hans tekniske Kunst staar saa højt. I John Gabriel Borkman er det, som man i gamle Dage kaldte Tidens Enhed, overholdt saa nøje, som det overhovedet er muligt. Den Tid, i hvilken Stykket “foregaar”, er akkurat saa lang som den, man bruger til at læse eller se det; der findes mellem Akterne ikke længere Ophold end det Øjeblik, i hvilket man vender Siden eller lader Teatrets Tæppe gaa ned og op. Saa voldsomt er Stykkets Liv, at selve Farten hidser Ens Tanker til at følge. Man hvirvles med.” (URL: http://ibsen.nb.no/id/11181151.0)

Foto af plakat fra første reading af stykket der fandt sted i London – fra hjemmesiden “Alt om Ibsen” på Nasjonalbiblioteket, Norge.

 

Aktuelle medlemsforsøg
Det er altid muligt at læse om igangværende eller tidligere forsøg på hjemmesiden, hvor man desuden kan downloade forsøgsrapporter og læse de enkelte forsøgs intentionsrapporter – det vil sige forsøgsholdets oplæg til selve forsøget. Medlemmer kan søge om tid og sparring om forsøg – se hvordan her. Det er ikke altid visninger kan nå at komme med i nyhedsbrevet, så hold øje med vores facebook side og hjemmesiden, hvis du er særligt interesseret i at opleve de kunstneriske forskningsprocesser helt tæt på…

Medlemsforsøg i kalenderen…

MARTS

Løgnens kraft 
I marts måned var TeaterRICH  i maskinrummet,  hvor Maria Rich, Nicolai Dahl Hamilton og Rune David Grue undersøgte løgnens kraft:

” Vi har gennem en konkret historie undersøgt hvordan løgnen kan skabe en anden virkelighed – en ny normalitet. Er nysgerrige på det faktum at samfundets systemer kan være en forstærker af løgnen og decideret legalisere den. Sandheden kan da pludselig blive farlig og en trussel mod samme system…”

Læs også om forsøget her.

APRIL
“The core” – hvor går grænsen?
“I dette forsøg undersøger vi konceptet ’grænser’. Vi vil tage udgangspunkt i vores cirkus speciale – partner akrobatik- og undersøge grænserne vi møder her. De fysiske begrænsninger vi møder, frygten vi konfronteres med og hvordan dette kan påvirke publikum og os selv”.

Forsøget løber fra den 3. april til den. 16. april 2017. Forsøgets ledere er Tuk & Sofie, professionelle ny-cirkus artister med speciale i partner akrobatik. I 2012 afsluttede de den franske cirkus skolen Le Lido, og har siden da optrådt og undervist rundt omkring Europa.

Der vil være en åben visning fredag den 14. april kl. 17 – hold øje med hjemmesiden og facebook for detaljer.

Cell

Mellem den 10. og 15. april 2017, vil Jullie Schmidt Andreasen og Tamara Erde undersøge hvordan fysiske tilstande og visuelle udtryk kan illustrere forholdet mellem den indre og ydre verden. Oliver Sack’s arbejde i almindelighed og mere specifikt hans bog ’Hallucinations’ inspirerer både de visuelle og koreografiske elementer. I processen undersøger vi kontrasterne mellem kontakt og sansning, versus isolation og følelsesløshed.

Læs mere om forsøget her.

Residencies
 TEATER TUGT – Nyhederne på Betty
Folkene bag sidste års success ASYL 34 er på krigsstien igen med nyt banebrydende teaterkoncept. Vi synes det er et super spændende initiativ og har givet TEATER TUGT lov til at arbejde her på Forsøgsstationen udvalgte søndage forud for deres events.
“Nyhederne på Betty” er “et nyt teaterformat, der sprænger rammerne for nyhedsformidling og udfordrer den gængse opfattelse af teatermediet. To gange om måneden inviterer Teater Tugt dig indenfor i Betty Nansen Teatrets foyer til en aften med højaktuelle nyheder, præsenteret af etablerede  og upcoming kunstnere på tværs af æstetiske genrer –  på en måde, du helt sikkert aldrig før har set. Aftenen byder på 2 værker á 20 min.. De er begge skabt på kun 48 timer og omhandler en max 14 dage gammel nyhed, valgt af kunstneren, fra et forudbestemt nyhedsmedie” (uddrag fra omtale på Teater TUGT’s hjemmeside).

Blixen projekt
Den Kenyanske instruktør George Mungai har et residency i april her på Forsøgsstationen, i forbindelse med et større projekt som omfatter en dokumentarfilm samt et teaterstykke om Karen Blixen med kenyanske briller. Det laves i samarbejde med Karen Blixen Museet, Rungstedlund. Han var senest i Danmark som instruktør på forestillingen “The Merchant Of Copenhagen” som spillede på Baltoppen i 2016.
Særligt for medlemmer:

Træning på Forsøgsstationen
De ugentlige træninger er gratis for medlemmer og skemaet ser således ud:
Mandag kl. 8-11: MHS træning
Onsdag kl. 9-11: Stemmetræning*
Torsdag kl. 9-10:30: Yoga (OBS: sidste gang d. 6. april)
Fredag kl. 9-10:30: Maskearbejde
*) Tilmelding nødvendig senest kl. 21 aftenen før på SMS til 20150949.
Derudover tilbyder Rikke Liljenberg ShakespeareSøndagsLab på udvalgte søndage 10:30-13:00. Næste gang er den 7. maj, 2017. Tilmelding senest dagen før på mail rikkeliljenberg@gmail.com / 31 46 40 10. Læs mere her. Denne træning er ligeledes gratis for medlemmer, men er også åben for ikke-medlemmer mod en deltagerbetaling på 100 kr. pr. gang.
Bemærk: Der er ikke træning i ferier – så i Påsken er der ikke træning – heller ikke dagene op til helligdagene. Grundet Nadine kurset i denne uge, er der kun yoga i denne uge. Det foregår i Camera i stedet for Boulevarden.

Fornyelse af medlemsskab

Det er stadig muligt at blive medlem for resten af sæson 16/17. Og for medlemmer med bopæl udenfor Storkøbenhavn koster det kun 350 kr. for en hel sæson.

Hvis man gerne allerede nu vil forny sit medlemsskab for den kommende sæson 2017/18 er det også muligt nu.

For uddybende information om tilmelding og priser følg dette link.

Bliv medlem af Forsøgsstationen eller forny dit medlemskab for den kommende sæson, ved at udfylde dette skema og sende det til mail(at)forsoegsstationen.dk. Hvis du ikke har været medlem før skal du medsende kort CV. Du får tilsendt betalingsinformation efter godkendelse.