Forsøgsstationen - Et værksted for professionel scenekunst

Tredje Story Play forsøg

Statens Kunstfond har givet støtte til Det Fortællende Teaters afvikling af det 3. Story Play-forsøg på Forsøgsstationen.

I forsøget fortsættes undersøgelsen af om Story Play-modellen er et meningfuldt udgangspunkt for udvikling af fortællinger med kunstnerisk potentiale i grupper bestående af børn, unge, voksne og ældre. Se dokumentation for 2 tidligere forsøg her.

I det 3. forsøg vil vi udveksle og udvikle egne fortællinger og undersøge hvilke kunstneriske kvaliteter der ligger i at dele enkle fortællinger udenfor prøvelokalet, i det offentlige rum. Hvis vi øver en fortælling, hvor vil den så kunne udfoldes?

Detaljer

Deltagerne er 4 børn (11 år/5. kl.), 4 unge (15-23 år), 4 voksne (24-60 år, professionelle scenekunstnere, som modtager et mindre honorar) og 4 ældre (60+).

Forsøget strækker sig over tre workshops af tre halve dage:
tirs. 28.-tors. 30. nov. 2017, i uge 48,
tirs. 30. jan.-tors. 1. feb. 2018, i uge 5 og
tirs. 20.-tors. 22. feb. 2018, i uge 8,
alle dage kl. 8.45-13.30 på Forsøgsstationen.

Læs i øvrigt om huskunstnerprojektet, født af Jesper la Cour Andersens kunstneriske praksis i denne artikel på Proscenium udgivet den 13. februar 2018.

Evaluering af huskunstnerordningen med Storyplay som en af de udvalgte cases er desuden tilgængelig her.

Story Play bliver i juni 2018 præsenteret i workshop på STORYFEST, en festival i Singapore, hvor Det Fortællende Teater ligeledes skal optræde med klassikeren Beowulf. Se mere her.

Læs om forsøgets resulater på Storyplays egen hjemmeside her.