Forsøgsstationen - Et værksted for professionel scenekunst

På randen af en krise

Hvad gør vi når den næste finansielle krise kommer?

Uddrag fra intentionsrapporten:

“Med forsøget tilstræbes at opfinde et udtryk hvor vi som kunstnere, kan stille os sammen med publikum, undre os over hvad der sker i samfundet. Sammen skal vi udfordre de aktuelle forestillinger, om hvordan det skal hænge sammen. Vi ønsker at opfinde en udtryk hvor store essentielle samfundsforhold og strukturer bliver behandlet kunstnerisk, på en måde hvor publikum kommer i centrum og inddraget og bliver nødt til at forholde sig til situationens alvor.”

“Vi ønsker med dette forsøg at skabe et afsæt for det nye teater, Departementet, der kan afprøve en stil og en tilgang til meget komplekse emnefelter, om de strukturer der danner rammen for vores samfund. Vi ønsker, at eksperimentere med de metoder for hvordan Departementet skal arbejde i fremtiden og ikke mindst hvilke kunstneriske udtryk Departementet skal danne rammen om. Så målet for forsøget er flere ting: – et afsæt til den videre proces med det konkrete projekt, På Randen Af En Krise – hvordan skal Departementet arbejde, hvilke metoder og praksis?”

Læs forsøgets intentionsbeskrivelse her

Holdet bag

Forsøget er ledet af Christian Rossil, kunstnerisk leder af Departementet.

Deltagere i forsøget:
Dramatiker Kristian Husted og skuespiller Christian Rossil
Tilknyttede forsøgsprojektet i øvrigt:
Filosof Kim Avlastanok og konsulent Filip Hermann

Læs den afsluttende forsøgsrapport her.

Baggrund

Ideen til forsøget kommer i forlængelse af mange idéer om hvordan tingene hænger sammen i det moderne danske samfund eller hvordan tingene lige netop ikke hænger sammen for os som mennesker. Følelsen af et samfund der bare kører derudaf i højt gear, et samfund der på samme tid ikke er lige så godt som i gamle dage, alt imens vi forbruger, det hele vokser og ledigheden er lav. Men vi lytter ikke til dem, der advarer om, at vi er ved at begå de samme fejltagelser som vi gjorde i nullerne.