Forsøgsstationen - Et værksted for professionel scenekunst

Medlemsforsøg Marathon

Forsøget Marathon undersøger kollektiv hukommelse, hukommelsestab og forvrængning af narrativ i den tid, vi lever i lige nu. En tid hvor vi er fyldt med information, vi ikke ved hvordan vi skal navigere i, hvor vi ofte kun kender til en brøkdel af en historie, og hvor kildekritik og fakta ofte er svært at holde fast i.

Projektet tager udgangspunkt i en opdigtet version af den græske myte om Marathon, hvori en budbringer løber fra sin general til sin konge for at viderebringe budskabet om at de har tabt krigen; fjenden er på vej.

Marathon residency i England og vises på The Pit, Barbican Arts Centre i London i slutningen af september, 2018. Læs mere om det her.

Læs forsøgets intentionsbeskrivelse her

Holdet bag

Forsøget Marathon, som ledes af Sophie Grodin, er udviklet af en gruppe på 4 kunstnere fra forskellige baggrunde og nationaliteter (Sophie Grodin DK, Jemima Yong SG, Malachy Orozco US, Alan Fielden UK) der tilsammen udgør performance-gruppen JAMS.

Vi har arbejdet sammen de sidste 6 år på kryds og tværs, og mest af alt har vi udviklet vores identitet sammen gennem projektet ROOM – en forestilling for 1 person med bind for øjnene ad gangen og tre performere. Sammen skaber de fire en improviseret ‘historie’ der tager udgangspunkt i den ene deltager, deres kropsprog og deres fantasi. Hver performance er anderledes, og ingen ved, hvad der kommer til at ske. Publikum og performere skaber sammen indholdet af hver performance.  (citat Sophie)