ungarn3Foto: Øyvind Kirchhoff

Forsøgsstationen i København står for to seminarer om aktuelle former for dramatik.

Det første er ”Dramatik uden drama”, der finder sted nu på fredag den 12. februar 2016 kl. 13.00-17.00.

Seminaret udforsker anderledes tekstformer og ikke-dramatisk tekst på scenen. Men når scenekunstneriske tekster ikke er “dramatiske” – hvad er de så? Antager de radikalt anderledes former?
Der vil være følgende oplæg på seminaret:
“Dramatikkens historie med vægt på cabaret-dramaturgi og ny-mimesis” af professor Knut Ove Arntzen fra Institutt for lingvistiske, litterære og estetiske studier, Universitetet i Bergen.
Professor Knut Ove Arntzen har et residency-ophold på Forsøgsstationen, støttet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst.
“Tekstens roller, herunder aktuelle dramatikerpositioner” af ph.d. og lektor Laura Luise Schultz ved Institut for Kunst og Kulturvidenskab, Københavns Universitet.
Ida-Elisabeth Larsen og Marie-Louise Stentebjerg fra performancegruppen TWO-WOMEN-MACHINE-SHOW står for et oplæg om brug af tekst og overvejelser om tekstens funktion og rolle på scenen.
Dramatiker Gábor Fábián fra gruppen LIFE BOAT UNIT (Budapest, Ungarn) vil fortælle om sit manuskript til brætspillet om fattigdom i Ungarn med scenekunstneriske elementer, Soziopoly.
Seminaret modereres af Mette Garfield, redaktør af Teater 1.

Det er arrangeret af dramatiker og cand.mag. Gritt Uldall-Jessen fra Forsøgsstationen.

Hun fortæller her om baggrunden for seminaret: ”Det handler om at skabe forståelse for scenekunstens mangfoldighed og om at fremme udviklingen af den nye scenekunst. Det er i den forbindelse vigtigt få belyst de aktuelle former for scenetekst og ikke mindst få kigget på, om de (sceneteksterne) kræver andre betingelser med hensyn til tid, plads og teknik for at kunne blive foldet ud.”

Der er ikke flere ledige pladser til seminaret, men der er arrangeret en live streaming af det, så dem, der ikke får mulighed for selv at deltage, kan følge det online.

Her er det link, der skal bruges, hvis man vil følge seminaret live på nettet: http://www.youtube.com/channel/UChVxHEkj-t6T4MkWviMjMXg/liveEt kig ind i dramatikerens værksted

Det andet seminar ”Dramatikerens værksted” finder sted torsdag den 14. marts 2016 kl. 12.00- 17.00 på Forsøgsstationen.
Det er arrangeret i samarbejde med Dramafronten. Det er et kig ind i arbejdsrummet for fire dramatikere i dansk scenekunst, nemlig Astrid Saalbach, Thomas Markmann, Joan Rang og Tomas Lagermand Lundme.
Seminaret har fokus på dramatikerens håndværk, hvilket er helt i forlængelse af Forsøgsstationens overordnede tema i sæson 15/16, nemlig scenekunstnerens træning og arbejdsmetode.
Der tages følgende spørgsmål op på seminaret: Hvilke(n) metode(r) gør dramatikeren brug af?

Dramatikernes oplæg vil være belyst af eksempler fra deres egne værker.
En gruppe skuespillere vil således fremføre flere scener fra dramatikernes værker i readingform.
Seminaret modereres af dramatiker Rhea Lehmann (Dramafronten) og dramatiker Gritt Uldall-Jessen (Forsøgsstationen), og det finder sted i Boulevarden på Forsøgsstationen. Det er gratis at deltage.

Seminaret er støttet af Danske Dramatikeres Forbund.

Tilmelding sker på: mail(at)forsoegsstationen.dk
Der er stadig ledige pladser på seminaret.